Dalam kenangan….dan welcoming new one!

**masa baru2 mula berjinak2 pakai RS..sebenarnye kedudukan gelung (ring) patut ke atas sikit.

Aku dah jual kat kawan ringsling E-ein ni(ada alasan nak beli baru wahahaha..)Hmm..thinking of getting a new one with brighter colours and bolder designs..tapi tgh berbelah bagi ni..nak beli ke tak nak coz E-ein dah semakin membesar..tapi ring sling leh pakai smpi anak mencecah 15kg @ 2 tahun kan…wow jangka hayat dia lagi panjang and tahan lasak dari handbag aku!(hand bag kena beli 2 kali setahun heh)..boleh guna utk adik(adik-adik?) E-ein nanti! Ni tgh eyeing these two blogshop dgn mata yang terbuntang..tiap2 hari aku mesti telek2 kat sini:

JumpsacBaby
( semua ni gmbr dari JumpsacBaby)-kebanyakan RS dia
disertai dengan cute matching tote bag dgn harga yang sgt berpatutan!

Big Eyes Shop (Kedai Besar Mata?Gmbr di bawah hak milik tuan kedai ni)

Dua2 kedai nye design sangatlah marvelesss and soooooo cantekkk!…berpinar mata nak pilih..adakah aku akan beli?Tungguuuuuu!kalau dah beli nanti aku buat review ye…:) Oh ya kat kedua2 online shop ni ade wat tutorial cara nak pakai RS…singgahla sana ye..(promo free ni hihi)

Mei Tai Jumpsacbaby pun menawan kalbu..tapi harga dia merentap kalbu mak hohoho..RM300++!

24 Comments

  1. Hanz said,

    March 3, 2010 at 4:41 am

    we ditch our RS most of the time since hubby is totally against it! so littlepods SSC tulah dok kelek ke hulu hilir..tengok RS kat Jumpsac ngan Mama Patch, memang tempted..tapi..hemmm..another baby then?hint2 hubby to adopt since me dah malas nak preggie..ekekkekekkk…jangan mare sama saya…

  2. CatlinaFly said,

    March 3, 2010 at 4:44 am

    hanz: agaknye sebab RS tak nampak macho kot hahaha(tapi lelaki mat salleh selamba je pakai)..yup i admit SSC is much universal..tapi sy nak jugak beli..i want my daughter close to my heart echeh always(masa kecik ni lah buleh!dah besar mana larat nak dukung dah!)!

  3. kakchik said,

    March 3, 2010 at 5:27 am

    salam catlina.cantik2lah ringsling ni. inovasi menggendong anak semakin menarik sekarang ni.tengok alat ni kakchik teringat satu slot discovery channel tentang satu suku kaum di afrika. wanitanya menggendung anak dengan cara yang nak serupa dgn ringsling ni.

  4. kakyong said,

    March 3, 2010 at 6:17 am

    Cat…ingat ke wwelcoming the new one tu means e-ein dah nak dapat adik baru..hahaha…oopss!

  5. March 3, 2010 at 6:23 am

    for all this while i prefer pakai baby pouch je..tak pernah lagi try yang sling ni..takut leceh sgt pemakaian dia..

  6. zh-ena said,

    March 3, 2010 at 6:44 am

    ena pun pki bby sling nie..sng nak bwk bbyena suka la bby sling yg colour purple n hijau tu..cantik sgt

  7. Rozy said,

    March 3, 2010 at 8:11 am

    cat..belilaaa…belilaa..i have jumpsac kiwi (yg kaler ijau tu)..kain linen dia memang marbelesss… dah start broken in..feels soooo soft… best!

  8. chugie said,

    March 3, 2010 at 8:29 am

    memang marvelesss.. tp regenye pun marveles gak kan?😀.. tp kalu still dlm bajet, pe salhnye cat..

  9. March 3, 2010 at 8:53 am

    cat, sy pon pakai ring sling but carry rafiq skang ni mak aih..8.8 kg..hantap!rege jumpsacbaby SSC pon leh tahan ek mahal..walawei..RM320tapi nmpk comfytul turasa dekat je rafiq ngn sy if berRS..:-)tapi skang dia dah cam tak selesa..uhuhu

  10. sue said,

    March 3, 2010 at 4:03 pm

    Cat, sue pon admire btol ngan RS jumpsac. Tapi last2 beli SSC LP dlu sbb hubby senang nak pakai

  11. Azaidris said,

    March 3, 2010 at 5:46 pm

    Salam,Me..from RS to MT sbb x larat bw bby on one shoulder je. Plus..husband leh pakai jgk. RS lansung dia x nak try. B4 that ingat nak tambah RS je. MT dekat dihati sama mcm RS. Bby i ok je tukar from RS–>MT coz both carry position yg i guna sama : T2T*klu nk beli Jumpsac RS..belilah Pinkberry..I loike😉

  12. Fely said,

    March 3, 2010 at 11:21 pm

    Cat,Beli jer…you'll use it for the second baby. I was like that with A LOT of things masa anak baru satu – nak belik ker tak, nak beli ker tak? Hah! Ambik kau, sekali tu nia baru 10 bulan, I mengandung lagi! hahahahah!

  13. March 4, 2010 at 8:36 am

    beli pun takpe.. sbb benda ni sgt useful kannn😉

  14. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 8:53 am

    kak chik: kalau kak chik gi kat artikel sy pakai jenis2 baby sling, ringsling moden ni berasal dari pebagai negara, indonesia,china, afrika, mexico dll🙂..semuanye ade cara tersendiri menggendong bayi..:) tak sangka kan, cara tradisional leh jadi secantik secute gini designnye..kudos to the blogshop owners!

  15. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 8:54 am

    kak yong: haa..kak yong lame tak nampak🙂..idok ler..nak welcoming ring sling baru, bukan baby baru hihi

  16. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 8:55 am

    cuppy cake mummy: tak susah pakai RS ni siti, lagi senang sebab adjustable..kalau pouch sling kena ukur exactly bdn kita kan?mana2 terpulang kepada citarasa masing2🙂

  17. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 8:56 am

    ena: ha ah kan?tak yah tolak2 stroller…susah la pakai stroller sebab kdg2 ade supermarket yang lorong dia kecik, e-ein laju je mencapai barang!

  18. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 8:57 am

    rozy: wah ni tak sabar nak mencuba nih!

  19. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 8:58 am

    chugie: kene ikut budget la..hehehe range yang sy tgk kat kedai ni dan kedai lain..paling murah rm60++, tapi purata harga standard rm100++, kalau raw silk mahal sket rm200++ (huh baju sutera ku pun tak semahal itu heh)

  20. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 9:07 am

    rose: hehehe kalo beli MT atau ssc rafiq suke kot ngeh ngeh..

  21. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 9:08 am

    sue: ha ahkan, suami biasanye tak mo pakai RS ni..

  22. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 9:08 am

    aza: heh mmg dah ade berkenan trapi bukan pink berry ..tungguuuu..

  23. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 9:13 am

    fely: hehehe ok2 :)atau kalo rasa nak beli pattern lain pas ni, jual je as preloved like i did for the first one

  24. CatlinaFly said,

    March 4, 2010 at 9:14 am

    fida: betul tu..tunggu ye tgk sy beli ke tak wahahaha/..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: