Oh macaroni!

Pagi tadi cikonon aku buat la sup sayur + makaroni utk bekal E-ein..asyik mkn bubur nasik je sejak umur 6 bulan, kang boring lak…bau wangi n semerbak sebab aku letak seulas bwg putih n suku hiris bwg merah nak kasi naik bau.Resepi amik kat internet, tak guna minyak pun ,just masukkan semua bhn n rebus lah smpi masak.Pastu biar suam sikit, blend kan tapi jgn hancur sgt sebab E-ein pun dah besar , kalau halus sgt nanti dia cirit birit lak.

Imej dari Yahoo search : http://www.blisstree.com/files/2009/05/macaroni.jpg

Dan, tghari tadi aku call pengasuh, katanye E-ein mkn sikit je, pastu dia luekkan semula.So, time rehat tghari tadi, aku masakkan sikit bubur nasi utk E-ein mkn petang..mujurlah ari ni Jumaat, rehat lama dan nasib baik lagi, umah aku mmg kat dlm ni (quarters)…

E-ein ni, mmg lidah Melayu la kot😉

Imej dari Yahoo search http://i194.photobucket.com/albums/z73/taliaann112/macaroni.jpg

21 Comments

  1. Ely Hasrul said,

    March 12, 2010 at 7:32 am

    sami pong suka. tapi xblend lah. bese buat diff soup.. patu curahkn kat macaroni tu.. mmg fav dia lah

  2. March 12, 2010 at 8:02 am

    OK-lah tu makan bubus nasi. Baru authentic heheheErm my youngest brother makan mashed potato kotak sampai umur 2 tahun.. makan bubur nasi jer muntah… Lagi mahal budget wooo

  3. March 12, 2010 at 8:34 am

    ada dah campur perisa sikit2 dlm bubur nasi e-ein ke? bleh tukar2 hr ni ayam, esok ikan bilis kot.

  4. March 12, 2010 at 8:57 am

    mungkin die x biase lg makan macaroni tu. nampak sedap ye, nk try gak la bg kt muneef

  5. CikLilyPutih said,

    March 12, 2010 at 9:16 am

    sedapnya macaroni.. rasa ske boleh?

  6. MamaCira said,

    March 12, 2010 at 12:46 pm

    agaknya kena bagi sikit2 dulu cattakut lidah terkejuthehe..slalu perut tekejut kan..boleh guna minyak..tapi minyak zaitun..best jugak kan.. nak try jugak la..

  7. Nadiah Sidek said,

    March 12, 2010 at 1:57 pm

    oh, e-ein tak suka macaroni ye? safiyyah suka. nasi dia mcm tak gemar sgt sbb mknnya sikit je. tapi kalau buat macaroni sup, 1 mangkuk tu dia blh habiskan..ehe..

  8. chugie said,

    March 13, 2010 at 12:54 am

    eheheh.. agaknye macaroni tu rs lain mcm kot cat.. biase makan nasi, tetibe makan macaroni lak! eheheh

  9. zh-ena said,

    March 13, 2010 at 4:11 am

    ena ingatkan lina wat macaroni sup utk lina mkn hehehehhesilap daaa

  10. Intan said,

    March 13, 2010 at 7:50 pm

    He he…lidah melayu..lawak lah mummy sorang nie :DMaybe tu 1st time so tak biasa lg, sometimes kena cuba few times br depa nak mkn😉

  11. Miss Q said,

    March 14, 2010 at 6:02 am

    kena train bagi perot mcm omputeh nihh

  12. zue comelz said,

    March 14, 2010 at 3:54 pm

    nampak sangat menyelerakan… rugi e-ein takmo makan mama masak tuh! hehehehe… meh pas kat aunty, meh..

  13. lailasani said,

    March 15, 2010 at 12:38 am

    maybe mama e-ein kena try bg kat rumah dulu apa2 menu baru. anak dara saya tak suka kalau buat makaroni/spagheti bersos tomato tu.. tp kalo wat sup atau makan kosong, mmg faveret dia…

  14. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:40 am

    ely: tu lah nak ajar e-ein tapi dia takmo lah huhu

  15. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:41 am

    shareen: melayu tulen hahaha…hah iye? ur brother tak mo mkn nasik?wah..ni lidah mat salleh pulak..;)

  16. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:43 am

    kak nur: ade2..kdg2 ayam, kdg2 ikan bilis, tapi buat sementara just vegetarian sebab E-ein alergik pada lauk2 ni..cian dia..biasa sy buat bubur nasi combine 2 atau lebih sayur mayur ni..cam:1.carrot + brokoli2.brokoli + kentang3.carrot + apple4.carrot + bayam5.carrot, epal + bayam6.carrot + kentang7.kobis + kentang + bayam

  17. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:44 am

    ernie: macaroni mmg sedap tapi anakku tak mo mkn..nanti try buat lagilain kali..

  18. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:44 am

    ciklily: sila2..E-ein pun tak mkn tu huhu

  19. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:45 am

    mama cira: ok nanti try beli minyak zaitun, agaknye rasa tawar kot tak letak minyak, tapi ade letak bwg dan garam sket…

  20. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:46 am

    nadiah: safiyyah leh kwn dgn sepupu E-ein abang amir sebab dia ni jenis mkn western gak🙂 tak bpe suke nasi.tapi adik dia alif, sm mcm e-ein, suke mkn nasik!

  21. CatlinaFly said,

    March 15, 2010 at 1:46 am

    chugie: haah betul2..kena bg sikit2 nanti, maybe pagi mkn nasi, ptg try bg makaroni..tapi kena masak bubur nasi spare takut dia takmo gak makaroni tu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: