Setahun lalu..hari ini…

E-ein dilahirkan (vacuum assisted) tepat jam 7.26 pm!Time tu azan maghrib berkumandang…Pengalaman bersalin: sakit tak digambarkan dgn kata2.. tapi indah!Lupe rasa skait bila baby diletakkan atas dada kita…

Sekejap je setahun dah berlalu…Selamat hari lahir my baby, Nur Dayana Insyirah binti Zulkeflai..”cahaya keberanian dan melapangkan hati ” mama dan abah….actually kami dah sambut birthday E-ein advance pada 15 mac yang lepas, ade 3 orang dlm keluarga kat Johor ni, birthday bulan mac iaitu, E-ein (18mac),abah E-ein (19mac) dan tok mak E-ein( 15 mac)..kami gi makan malam di Restoran Pumpkin House kat Kluang…dapat kek birthday free lagi🙂 tapi ade ralat sikit, mama lupa bawak kamera DSLR tu!Dah kena bebel dgn Cg Fly …”biasa awak tak lupa bwk kamera“..huhuhu…dok kalut2 uruskan E-ein masa nak gerak ke restoran, lupe bwk kamera..tapi takpe..nanti mama beli kek lain ari ni, kita amik gambar banyak2 ye E-ein?

Update : Perkembangan E-ein:
Ada bahasa sendiri dah sekarang…

1.”Ne ne ne..” bermaksud “nak”

2.” cak”…bermaksud ” cicak ” (sambil tgn tunjuk kat dinding)

3.”eeehhh” …(sambil tgn letak kat telinga )-” tengah bercakap kat handphone”

4.Suka korek purse mama sampai berterabur duit2 dan name card2 serta kad2 bank dan kad kwedip dlm tu..pastu kalau jumpe name card member mama yang keje petshop yang ade gambar kucing, dia belek2 dan mulut bising nak bagi tau ade kucing kat dlm gmbr tu.

5.Masih belajar berdiri dan berjalan…berjalan 2-3 tapak, pastu melompat kat kita, kalut sgt..dia tak sabar, jalan lau lak tu!

6.Kalau marah , bunyiknye ” Arrgghhh!”

7.Suke kelepuk2 muka mama dan abah yang tgh tido..

8.Paling suke, tepuk dan cubit perut abah dia..

9. Suke main air..kadang2 mandi kat sinki, menjerit2 tak nak kuar dari sinki..

10.Kalau nak susu, kita tanya dia”nak susu?” dia akan tunjuk ke meja yang ade bakul susu dia..kalau dia taknak, bo layan lah jawabnye!..

11.Kalau dengar azan, tangan dua2 naik ke telinga tanda tgh azan, yang ni aku tak tau mane dia belajar, maybe tgk tv atau tgk anak pengasuh kot..sekarang aku dgn Cg Fly selalu azan depan dia🙂 sambil wat gaya..

One year and keep counting!

49 Comments

  1. mama tisya said,

    March 18, 2010 at 1:09 am

    happy 1st busday e-ein..smoga jd ank yg solehah

  2. kew_chop said,

    March 18, 2010 at 1:12 am

    happy birthday e-ein. semoga jadi anak yg solehah

  3. @e_da said,

    March 18, 2010 at 1:19 am

    happy besday buat eein.. moga jadi anak yg solehah dan berguna ya…

  4. chugie said,

    March 18, 2010 at 1:21 am

    Setahun yang semestinya sangat bererti kan cat,.. especially utk kita yang 1st tima ade baby ni.. rasa ilang semua rasa sakit bersalin tu, bila tengok baby dalam dakapan..HAPPY BIRTHDAY TO E-EIN.. muahx22X

  5. mzira said,

    March 18, 2010 at 1:29 am

    "Happy 1st bufday buat e-ein. . .hug&kiss 4rm org brunei.Muahz. . .

  6. fmina08 said,

    March 18, 2010 at 1:49 am

    hepi bday buat e-ein..moga diberkati dan dilindungi olehNya..

  7. ezan said,

    March 18, 2010 at 1:54 am

    happy 1st birthday eein darling.. muahxs….

  8. March 18, 2010 at 1:57 am

    Selamat hari lahir e-ein. Semoga terus membesar dgn sihat dan ceria, lagi bijak!! p/s: Cat, nanti sy email psl header tu..

  9. firahadifa said,

    March 18, 2010 at 1:59 am

    happy birtday ein dearie……

  10. March 18, 2010 at 2:08 am

    happy 1st birthday big girl!!

  11. mummyseri said,

    March 18, 2010 at 2:15 am

    Happy birthday Eein sayangg..smoga eein selalu berada dlm ramatNYA..pasni msti eein pandai jalan🙂

  12. Ain said,

    March 18, 2010 at 2:33 am

    happy 1st birthday e-ein…semoga membesar dengan sihat dan pintar….muahhhh untuk birthday girl…

  13. ez said,

    March 18, 2010 at 2:57 am

    eppy besday e-ein..comelnye e-ein..:)

  14. MamaCira said,

    March 18, 2010 at 3:29 am

    HAPPY BDAY E-EIN SAYANG!dah setahun anak kau cat..x rasa kan…setiap hari melihat wajahnyamelayan karenahnyanangis bersamagelak bersamadan kini,dah setahun kamu bersama²..semoga e-ein dipanjangkan umurdimurahkan rezekijadi anak yang solehahpintar dan baik hati..

  15. ummumishkah said,

    March 18, 2010 at 4:23 am

    Selamat Hari Lahir dear!Moga sentiasa menjadi bundle of joy ibu ayah!🙂

  16. Mea Myra said,

    March 18, 2010 at 4:32 am

    happy birthday E-ein syg..

  17. March 18, 2010 at 4:55 am

    happy birthday e-ein!!!

  18. Fiza Nordin said,

    March 18, 2010 at 5:11 am

    dah wish aritu tp arini nak wish lagi untuk e-ein yg tembon… epi besday e-ein cayang…segala doa kebaikkan mengiringi perjalanan hidupmu hari demi hari…

  19. aLyNnZ said,

    March 18, 2010 at 5:45 am

    salam kenal..bertuah nyer sy coz belek2 jer blog nie terkena plak tarikh lahir e-ein..happy birthaday e-ein..

  20. mommyYen said,

    March 18, 2010 at 5:48 am

    happy birthday syg e-ein.semoga sihat dan ceria selalu.be good girl to mama n papa ya.*harap-harap dah pandai baca nanti e-ein boleh baca wish aunty ni..* hihik..

  21. Ely Hasrul said,

    March 18, 2010 at 6:27 am

    hepi besday e-ein!!!! semoga bertuah aje kehidupan e-ein!!

  22. zh-ena said,

    March 18, 2010 at 6:44 am

    selamat hari jadi e-ein

  23. Fely said,

    March 18, 2010 at 6:55 am

    Happy birthday e-ein!!! Growing up really really fast! XXX

  24. March 18, 2010 at 7:07 am

    hepi 1st besday e-ein..ehh..dah besar budak ni..ehehehcam tak caya pon ade..wwekekekk…membesar bagi juara ye cayang..muah2

  25. Syigim said,

    March 18, 2010 at 7:55 am

    happy FIRST bday e-ein.. besnye bday dekat ngan abah dia ye😉

  26. gee ryder said,

    March 18, 2010 at 8:47 am

    hepi bday e-ein!be a good gal ok🙂

  27. March 18, 2010 at 9:17 am

    happy birthday E-ein.

  28. Jiey^Mien said,

    March 18, 2010 at 2:24 pm

    happy befday yea nak..=)

  29. Intan said,

    March 19, 2010 at 3:04 am

    Happy birthday to e-ein comel and ur hubby too Cat!Semoga e-ein terpilih tuk jd cover mag itew…amin😀

  30. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:42 am

    mama tisya: terima kasih auntie tisya..:) ingat lagi dulu2 masa e-ein baru lahir, e-ein dgn abah join father's day conteast kat blog auntie..dapat conso lagi hihi thanks!

  31. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:43 am

    ke_whop: terima kasih..amin..

  32. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:45 am

    chugie: betul tu..sampai sekarang bila dia nak duk atas riba tu rasa syahdu je..(maklumlah dulu2 masa kecik sy selalu outstation smpi dia rapat dgn tok dan abah dia je..)..sekarang she's so clingy..takut demam je kalau sy gi kursus..

  33. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:46 am

    mzira: terima kasih, kalau rajin, joinlah contest giveaway e-ein ye?

  34. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:46 am

    fmina: terima kasih kak, ade rezeki kita jumpe 28mac ni(akak jgn nyorok tau!)

  35. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:47 am

    ezan: macih auntie ezan..kem salam sarah ye..

  36. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:47 am

    kak long: terima kasih kak..

  37. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:48 am

    firadifa & mama miya: thanks guys…:) i really appreciate it!

  38. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:48 am

    mummy seri &kak ain:terima kasih…amin🙂

  39. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:49 am

    ez: thanks ez..:) lama tak nampak🙂

  40. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:50 am

    mama cira: nice words..:) terharu ni..thanks..

  41. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:51 am

    ummu mishkah dan mea myra: terima kasih…:)

  42. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:52 am

    Queenin murni dan kak fiza: terima kasih daun keladi..free2 dtgla jenguk e-ein lagi..

  43. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:54 am

    alynnz: terma kasih..jemputlah singgah selalu ye?

  44. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:55 am

    mommy yen & ely: many thanks atas ur wishes🙂

  45. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:55 am

    ena & fely: thank you so much!

  46. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:56 am

    rose: betul2…dulu kuar kecik je kan..ni dah besar pastu dah pandai belasah org tu tak tahan tu

  47. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:56 am

    syigim, gee dan kak nur: terima kasih buat auntie2 semua..:) from e-ein

  48. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:57 am

    jiey min: terima kasih..kiss2 buat rayyan encem! mmuuaaah!

  49. CatlinaFly said,

    March 19, 2010 at 3:58 am

    intan: haha amin! belum beli pa & ma lagi..asyik abis je..tunggu bulan april punye lah..:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: