Berpergian (LAGI)..

Aduss…tahun ni boleh kata tiap2 bulan aku outstation..kali ni aku bakal ke KL hari Selasa ni, kursus sampai hari Khamis…Kami baru balik dari kampung Cg Fly, gi hantar E-ein ke rumah tokm ak..kesian E-ein asyik kena tinggal. Dan sebenarnye, bulan April ni ada oustation lagi.Bulan Mei ada juga (ke Sabah ) tapi aku dah tolak..sebab nanti asyik tinggal E-ein..Next outstation pula..bulan Jun ni,maybe Sarawak, coz ade hari jabatan kat sana & aku mewakili ofis kat sini huhuhu..

Luckily, masa aku tinggalkan E-ein ni, E-ein dah baik demam dan ada sepupu perempuan Cg Fly stay kat umah my MIL sementara tunggu panggilan U.Bolehlah tolong2 tokmak jaga E-ein..biasanye siang2,tokmak jaga E-ein sorang2 sebab adik ipar aku(lelaki dah keje kat JB,) my FIL kerja, my SIL yang darjah 1 pulak sekolah…

Gambar fresh baru amik petang tadi sebelum aku & Cg Fly balik ke Kluang…mama dah rindu E-ein ni…Mmmuuaahhh..(kat umah tokmak tghari tadi,first time E-ein tak tido dlm buai, aku tepuk2 dia atas katil & dia tertido dlm pelukan mama & abah dia…miissshhh E-ein!)

Quotable quotes:
There are no seven wonders of the world in the eyes of a child.There are seven million.-Walt Streightiff

E-ein tunggu mama balik ye?

17 Comments

  1. mommyYen said,

    March 21, 2010 at 1:20 pm

    ooo sian e-eein.xpe..sabar ye cat..tak lama tu,2 hari saja..

  2. mummyseri said,

    March 21, 2010 at 4:09 pm

    alala sian eein yek..xpe syg anak tggal2kan..tp camana pon lainkan ttp rindu ounyer..yeke outstesen ke sini ..yelahh kalo tak dpt le jumpe ..xdeezeki.. i/allah jumpe jugek kite nnt kan..🙂

  3. paij188 said,

    March 21, 2010 at 5:15 pm

    hmm kesian e-in, dulu masa saya keje, camtulah kena tinggal. sebab tu skrg, seronok duk umah, malas rasenye klu kena keja balik lepas hbis cuti tanpa gaji ni..

  4. Nadiah Sidek said,

    March 21, 2010 at 5:41 pm

    ala siannya e-ein kena tinggal lg. takpe..e-ein bdk cerdik..fhm mamanya terpaksa tinggalkan dia🙂

  5. ummumishkah said,

    March 22, 2010 at 12:13 am

    dah nature of work mama camtu.. inshaAllah insyirah faham. sebagai ibu saper yang tak sedih kan…

  6. Miss Q said,

    March 22, 2010 at 1:53 am

    KL di mna?? sabar lah ina.. Wanita bekerjaya banyak jugak menda kena sacrifice. Tapi ina da tgk e-ein berjalan tuh.. lega la.. cuba kalau ina p outstation and E-ein pandai berjalan masa ina takda.. touching kan!

  7. March 22, 2010 at 3:12 am

    mummy macam kita ni really susah hati kan kena outstationfikir anak, hubby and umah.=D

  8. March 22, 2010 at 4:09 am

    faham sangat perasaan Cat. Both me and my hubby kerja shift and bila shift tak bertembung langsung, terpaksa hantar my dotter balik kampung kat rumah MIL. Pastu bila sengsorang kat umah, anak kat kampung and hubby kerja, mulalah sebak tu datang.. Termenung ah.. Peluk n cium selimut anaklah…Sabar yer, E-ein and Mama E-ein. Nak cari rezeki terpaksalah. Semoga bisnes Kedai Foto Cat berjaya so leh kerja flexible hours and stay with E-ein all the time ^___^

  9. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:23 am

    mommy yen: huhu , memang 2 hari je tapi selasa sy dah bertolak ke sana dan balik pada hari jumaat pagi..jadinye 5 hari + hari isnin yang kami dah hantar e-ein😦

  10. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:24 am

    mummyseri: betul2..ha ah la seri..kita tak larat nak keluar tiap2 bulan tu yang reject outstation bulan mei tu..

  11. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:25 am

    paijj: kena tggu kedaigambarkami jadi reality shop baru leh duk umah atau work at home🙂

  12. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:25 am

    nadiah: itulah, moga semakin dia membesar, semakin dia paham..

  13. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:26 am

    ummu mishkah..sy ingatkan makin lame sy kerja, makin byk stay kat ofice, rupanye makin tiap2 bulan outstation huhu

  14. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:26 am

    qas: KL duk kat hostel tempat kursus tu, menara intergriti, kat jalan duta..

  15. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:27 am

    mariaariff: betullll!(high five!)

  16. CatlinaFly said,

    March 22, 2010 at 6:27 am

    shareen: amin…

  17. mummy_ayu said,

    March 22, 2010 at 8:57 am

    ala cian e-ein, kena tinggal lagi..sabar ek..mak nak pi teja jab je..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: