1 year old tantrum?

Sejak 2 hari ni E-ein asyik bad mood, cranky…merengek2..dan susah betul nak pujuk aduhai…smpi kan aku terpaksa bagi benda2 mcm purse aku , dan laptop jadi mainan dia..itupun kejap je, lepas boring, dia nangis semula…susu pun tak berapa nak…

Semalam dia minum sekali je iaitu pukul 12 tghari pastu pagi ni baru dia minum semula!So semalam, terpaksa lebihkan bagi nasi…mlm tadi, kul 10 mlm ku bagi dia mkn nasi, sebab takut dia lapar…mujur ade bubur nasi lebih aku buat semalam, so panaskan and bagi dia mkn sikit, jadilah buat alas perut…E-ein, E-ein, buat mama dan abah susah hati je…kenapa dia macam tu ye?Tunggu jawapannye nanti..

20 Comments

  1. gee ryder said,

    March 29, 2010 at 3:04 am

    cuba pujuk belikan toy baru bagi dia leka

  2. zue comelz said,

    March 29, 2010 at 3:18 am

    alalala….ciannye mama…ni la ragam si kecik kan..tapi best, pengalaman..nanti die besar, kite cite balik perangai die masa kecik2 dulu… mesti die malu.. haha

  3. Jue said,

    March 29, 2010 at 4:31 am

    ahhh mungkin itu petanda nak kawan tuu atw memg meragam dah ada adikkk kott hiihii..ye ke? nak amin kan skrg ke..aminnn kan je laa.. aminn:p

  4. dbalkis said,

    March 29, 2010 at 5:58 am

    ye la..budak nak membesar mcm2 ragam..anak saya pun banyak ragam lately. Sampai pukul2 mama, cakar muke mama tapi at last dia faham saya marah kat dia, tak mau kawan..dia melekat ngn papa pulak..dekat nak tido baru carik mama semula..

  5. mommyYen said,

    March 29, 2010 at 6:19 am

    e-ein nak tumbuh gigi agaknya cat..

  6. mama_umar said,

    March 29, 2010 at 7:00 am

    cat,kdg org2 tua kate nk alih bulan mcm2 sket fe'el budak2 nih,ker ade kesah lain nih?heheh

  7. March 29, 2010 at 7:59 am

    nak naik bulang la tu..ehhemcm2 ragam.pening pening pening…sabar je catnnti kita plak yg akan alami ape yg cat alami nih..:-)

  8. Izan Ishak said,

    March 29, 2010 at 12:20 pm

    biasalah kalau meragam e-ein tu…ke ada apa2 ni cat?…

  9. chugie said,

    March 29, 2010 at 1:21 pm

    emm alahai e-ein, nape cam ni sayang?? sian mama.. em, x sihat ke??

  10. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:31 pm

    gee : hehe mainan melambak dah gee…kejap je dia main pastu dah boring🙂

  11. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:32 pm

    zue: wahaha..yelah yelah

  12. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:38 pm

    jue: ho ho ho…tggu e-ein besar cam alden kot🙂

  13. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:39 pm

    dbalkis: eh cam sama je..anak sy pun suke belasah parent dia..pernah dia hempuk sy dgn remote tv kat kepala, abah dia lak eprnah kena ketuk dgn buku dia yang agak berat ..dia tgk kita ketawa, ingat kita suke agaknye..nak marah tak sampai ati lak..jgn dia belasah org lain sudah!

  14. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:39 pm

    mommy yen: hehe..tunggu!

  15. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:40 pm

    mama umar: kesah lain?hoiiiiissshhh! hihihi kalau rezeki ape salahnye!hik hik

  16. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:41 pm

    rose: ragam budak nak membesar..ni inject setahun pun belum lagi ni huhu🙂

  17. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:41 pm

    izan: hohohoho…kenape semua org ingat ade benda lain?hahaha🙂

  18. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 1:42 pm

    chugie: tulah nak kata sihat, mcm merengek nak demam, tapi aktif je bab main!

  19. eyriqazz said,

    March 29, 2010 at 1:43 pm

    hik3..dia nak adik kot..

  20. CatlinaFly said,

    March 29, 2010 at 2:45 pm

    cg eyriqazz: wah…kata kita , alisya lak bila nak adik?🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: