Inilah sebabnya…

Haa…inilah aku rasa puncanya E-ein so cranky lately…nak tambah gigi!Yang nampak dlm gmbr, 2 batang je belah bawah.Yang in progress, ade 2 batang serentak kat gusi belah atas..itu yang sakit agaknye..pastu kesian tgk air liur dia meleleh2 je…siapa kata masa kecik kita cuma ingat bermain, tido,dipeluk ibu bapa & mamam benda baru?This is one of the challenges the babies have to face in growing…(sebenarnye sejak dari nak “jadi”)lagi, memang cuma benih yang berjaya shj akan membentuk seorang bayi yang comel..yang membawa kegembiraan kepada ibu bapa nye…) **isk isk..entry emo..(ape daaa..anak tumbuh gigi, rasa terharu lak hohoho!

~Nota:Gigi e-ein tumbuh lambat, dekat 11 bulan baru tumbuh.Kepada kawan2 yang rasa anak mereka lambat tumbuh gigi, belum duduk atau lambat nak berdiri,jangan risau, jangan compare dgn anak org lain k… give them some time, believe in them, they’re they own path maker! Takkan sama perkembangan seorang baby dgn baby yang lain, ade yang cepat, ade yang lambat..what does matters, enjoy this stage because they’re babies only once!

Tak mo..takmo amek gambar..nak main handset(mudah menangis, mudah terasa hati skrg ni)

Ala ala…kasi warm up dulu..cenyum lah..

Sekarang suka azan🙂 pantang dgr azan kat tv atau dari masjid.Ni tgh azan sambil berdiri, tapi aku nak cepat smpi sempat amik separuh bdn je gmbr dia..

Tadaaa…see my pair of gigi(s)?

22 Comments

  1. ezan said,

    March 29, 2010 at 3:25 pm

    agreed ngan catlina.. dont ever compared baby ok!!! sarah pun 11 bulan baru tumbuh gigi.. tu pun separuh je.. rasanya cam lagi sikit dr eein… huhuhu…

  2. nurulazham said,

    March 29, 2010 at 3:42 pm

    hehe..da agak dah…patutla e-ein cepat berjalan..coz tumbuh gigi lambat ye…sara baru nak masuk 4 btg…

  3. Miss Q said,

    March 29, 2010 at 8:11 pm

    dah jalan, dah ada gigi. ini bagus nih!

  4. indahhouse said,

    March 30, 2010 at 12:01 am

    salam kak catlina,Sooo sweet gigi E-ein. nak besar dah dia.

  5. chugie said,

    March 30, 2010 at 12:42 am

    lor.. tut ler x mo makan and so on.. gigi nak tambah ye.. dulu fatin pun cam gini gak mase nk tumbuh gigi..

  6. March 30, 2010 at 1:22 am

    hehe..bgusla..nak tumbuh gigi upenyehaih..risaunye..camne la keadaan sy lak nnti..mau emo cam cat jugak..wekekebetul tu cat. each baby is unique. tak perlu beda2kan ngn yg lain. even my rafiq pon lom leh duduk n merangkak..kawn seangkatan ngan dia dah leh duduk tanpa bantuan. well, masanya akan tiba..kita tungguuu…ngeeee

  7. Ain said,

    March 30, 2010 at 1:51 am

    anak2 akak masuk setahun baru tumbuh gigi dan boleh jalan….perkembangan kids memang berbeza antara satu sama lain, so mommies tak perlu risau…

  8. March 30, 2010 at 2:10 am

    oooooo patutlah… tumbuh gigi nak besar yer, e-ein cayang ^___^

  9. mummy_ayu said,

    March 30, 2010 at 2:24 am

    ala e-ein dah ada gigi..leh mamam mcm mcm cikit…bab tumbesar tu..memang bebrza setiap bebudak..even adik beradik pun…Ian & Iris pun lain cara diaorg grow up…

  10. Izan Ishak said,

    March 30, 2010 at 4:55 am

    setiap bby mmg xsama cat…oklah kalau dia baru tumbuh gigi, nnti lambat rosak…**gigi anak izan dah berlubang, baru 2thun….haiyoooo…nak gosok gigi je meraung!

  11. Ein Frenoz said,

    March 30, 2010 at 5:17 am

    comel.! x sbr tggu tisya i tumbuh gigi..tp syg lah plak bl dia dh da gigi..will miss her looks w/o her teeth.

  12. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:51 am

    ezan: betul! ramai kawan2 sy risau if baby dia belum pandai this and that…just give them time …

  13. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:52 am

    nurulazham: hehe..iyelah agaknye kot, tapi jalan nye belum stabil lagi🙂

  14. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:52 am

    miss q: nanti leh jalan2 pegang tangan dgn abg QZ..oww..amek gambar musti sweet kan?🙂

  15. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:53 am

    nur: hmm..tu lah sy rindukan pulak time dia takde gigi..muke dia dah lain la bila ade gigi hihi

  16. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:54 am

    chugie: so normallah cam tu eh?risau tau huhu..

  17. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:55 am

    rose: memang rose, memang ade perasaan terharu tu..satu lagi bila tgk muka dan fizikal dia berubah di depan mata kita…so unique and beautiful…kenapalah org sanggup buang anak eh…baby is the most beautiful creation in the world!

  18. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 7:56 am

    ain: kalau ikutkan belah famili kami, setahun setengah ke atas baru jalan kak..kira e-ein ni kalau diukur dlm famili, cepat jugak lah🙂 setiap baby adalah berbeza, takkan sama!

  19. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 8:07 am

    shareen: ho..yelah agaknye..huhu

  20. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 8:07 am

    mummy ayu: yep you are very veryyy right!

  21. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 8:08 am

    izan: alamak sy belum beli gosok gigi dan ubat gigi lagik!

  22. CatlinaFly said,

    March 30, 2010 at 8:08 am

    ein: samalah sini!memang mish muka dia takde gigi!huhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: