Check up setahun, brave girl!

* Nur Dayana Insyirah Giveaway akan tamat jam 12 mlm ini (klik sini atau scroll entry di bwh..)

Cerita semalam…aku bawa E-ein ke klinik utk inject setahun…

Sebelum sampai ke klinik..dia main purse aku, siap offer aku kad2 yang dia korek2 tu



Baru sampai ke klinik..
tunggu turn..Suka betul dgn poster convecon (convex-timbul /
cembung)..siap sayang2 kat gmbr2 animal dlm tu


dan juga dia cabut huruf yang tempek2 kat dinding tu..huhu

Selepas inject


Nyam nyam!

Percayalah, E-ein tak nangis langsung!Samada memang tak sakit atau dia tahan sakit, bravo E-ein!Siap sengih2 lepas kena inject..Sebab aku risau gak kalau lepas inject dia jadi cranky dlm kete, cuak gak aku nak drive kalu gitu.Tetapi…yang tak bestnye, berat E-ein statik..tak naik..last cek sebulan lebih lepas, 7.8kg..semalam cek pun 7.8 kg (tapi aku perasan penimbang tu tak telly sikit , so aku estimate maybe berat sebenar E-ein 7.9kg.But, misi tu kata, since aku bgtau E-ein baru baik demam minggu lepas, maybe bdn dia susut sebab demam tu…harap2 next checkup, berat E-ein dah naik.


Amboi siap sangkut kaki lagi…jom kita gi umah mak (pengasuh!),
mama nak masuk opis balik ni!

11 Comments

  1. indahhouse said,

    March 31, 2010 at 12:19 am

    salam kak catlina,Brave Girl! susah nak dgar baby yg tak nangis kena inject…tabah betul. hihi

  2. chugie said,

    March 31, 2010 at 1:09 am

    bagusnye die.. x takut pun kene inject ye.. good girl e-ein!

  3. mummy_ayu said,

    March 31, 2010 at 2:36 am

    alah e-ein..tak nangis pun..good girl!!

  4. ezan said,

    March 31, 2010 at 2:37 am

    ni bukan je good girl ni dah kira strong girl eein ni… huhuhu… i like!🙂

  5. mama_umar said,

    March 31, 2010 at 3:31 am

    wahh,x cry la brave girl nih..siap sengih xtahan tu =)

  6. dbalkis said,

    March 31, 2010 at 4:56 am

    bagusnye tak nangis..my baby merengek sket…slamat gak tak meraung seklinik dengar..pastu dah lari balik cam x de pape..saya ada nak kasik award ni..terimala ye.. http://littlesharingspace.blogspot.com/2010/03/tq-bentop-blogger-award-2010.html

  7. March 31, 2010 at 9:11 am

    what a brave girl!

  8. sue said,

    March 31, 2010 at 9:58 am

    my ilham tak cucuk pon lagi. Dah 2 kali postponed sebab tak sehat. Macam tau2 jek nk kena cucuk. Iskk33

  9. mummyseri said,

    March 31, 2010 at 11:49 pm

    amboi kuatnya..oklah tu dah besar agaknya n eein da pndai thn sakit..hannah nnt harap2 lah mcm kakak eein yek x nangis kena enjet;)..

  10. April 2, 2010 at 2:33 am

    caaaaayang e-ein… dia memang good girl kan?? ^___^

  11. Miss Q said,

    April 2, 2010 at 4:48 am

    lepas baca entry ni haritu, baru teringat QZ belom cucuk! aritu dia dmam masa bday, nenek balok kata jangan cucuk sampai baik demam betol2.. tadi dah bawak pi cucuk. not as brave as e-ein lah. menempik macam nampak hantu. keh3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: