Simple Creamy Mushroom and Onion Pasta


Paaaaaling mudah nak buat..supper aku dgn Cg Fly dua malam lepas rasenye.Very simple tau!

Stove top cooking
(ade cara masak dlm microwave, aku takde bendalah ni dan oven lak dah lama rosak…so aku masak atas dapur je)

1.Masukkan 1 1/4 cawan air , 1/2 cawan susu segar penuh krim, dan 1/2 camca teh mentega dalam periuk.
2.Masak hingga mendidih, kemudian tambahkan isi peket ke dalamnya.
3.Kacau sehingga sehingga mendidih dan biarkan selama 7-10 minit, kacau sekali sekala.
Boleh juga nak masukkan ayam/daging cincang, kcg pis, hirisan carrot dan brokoli utk menambahkan ummmpphh!Aku masak kosong gitu je…nak cepat, dah lapar mlm2 tu hihi..

Ini lah peketnye..

Hmm..

Dah nak masak…semerbak bau….waaaahhh..

12 Comments

  1. mama_umar said,

    April 1, 2010 at 2:27 pm

    wowwy!!my feveret!!pasni nk beli yg ni plak ;p

  2. Fiza Nordin said,

    April 1, 2010 at 2:50 pm

    pernah cube gak ni tp mcm tak kene ngan tekak…tp tgk cat punye teringin la pulak nak rasa lagi haishhh

  3. chugie said,

    April 1, 2010 at 2:55 pm

    wah..nampak cedap lah cat! saya pun pilih brand tu kalu nk buat spagetti

  4. CatlinaFly said,

    April 1, 2010 at 3:40 pm

    mama umar; jom beli jom!

  5. CatlinaFly said,

    April 1, 2010 at 3:41 pm

    kak fiza: pernah beli yg cream cheese je tapi muak kak, yang ni ade rasa lemak2 masin2 sikit..:)

  6. CatlinaFly said,

    April 1, 2010 at 3:41 pm

    chugie: pasta segera hehe🙂 senang je buat..senang gak abish hihi

  7. CikLilyPutih said,

    April 1, 2010 at 4:27 pm

    sedap dan sesuai untuk org2 cam lily nie yg masak ikut mood

  8. Miss Q said,

    April 1, 2010 at 8:04 pm

    pendek kata rasanya macam spaghetti masak lemak ek? -biasa kalo carbonara-carbonara ni sy dok panggil spaghetti masak lemak. ;)nak beli lah. try masak untuk QZ. Dia x suka makan nasi. tension!

  9. Intan said,

    April 1, 2010 at 8:54 pm

    wah nak try lah! nampak cam sodap je😀

  10. CatlinaFly said,

    April 1, 2010 at 11:26 pm

    cik lily: samalah sy..sejak melahirkan e-ein saaaangat la jarang masak🙂

  11. CatlinaFly said,

    April 1, 2010 at 11:27 pm

    miss Q: haha ye la kot hihi ..tu lah tak try bg e-ein lagi yg ni..masih on precaution since dia nye last allergy attack..cheese kan susu lembu huhu

  12. CatlinaFly said,

    April 1, 2010 at 11:28 pm

    intan : try jgn tak try! mesti arissa suke🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: