Tanpa nama..tampilkan diri anda ye kalau berani…

~Senarai peserta Nur Dayana Insyirah Give away akan diumumkan dalam 2-3 hari lagi..maaf sy belum sempat berblogwalking ..tungguuuu..~

Aku baru je mengumumkan pemenang contest KedaiGambarKami -Aivee Emart semalam. Then, kami ada kunjungan dari encik/puan/cik tanpa nama yang menyatakan ketidakpuasan hati beliau atas keputusan tersebut sampai mempertikaikan keputusan juri. Siap cakap aku tak publish komen dia…tolong ye, aku dah lame buang word verification dan comment approval kat blog kami tu.So takde masalah komen tak keluar melainkan encik tanpa nama lupa nak tekan publish/terbitkan komen..

Nak bagi hadiah kat org pun jadi isu…aku dah byk kali masuk contest, dan bila tak tersenarai, aku paham itulah keputusan juri…sama jugak mcm pertandingan lain samada dlm blog atau tv, mesti lah org yang tak menang rasa tak puas hati..tipulah kalau aku tak puas hati, mesti ade walau sepicing pun perasan tu tapi suami aku selalu ingatkan aku, “bukan rezeki awak lah tu”…jadi aku boleh menerima apa saje keputusan contest yang aku pernah masuk..

To encik/cik/puan tanpa nama, kalau anda baca entry ini( ade link blog ni kat KedaiGambarKami-aku sengaja tak publish kat KedaiGambarKami sebab nak jaga professionalism blog tersebut utk bisnes bukan utk menceceh ye..), keputusan juri adalah muktamad!(keputusan juga bergantung atas kesediaan pemenang nak dtg ke Johor atau tidak if menang grand prize).Kalau anda ade keberanian maka contactlah sy no telefon ade terpampang kat situ..kalau anda berani lah…:) tapi kalau anda berani anda akan guna profile anda utk komen kat blog kami tu kan..so aku budget you must be one of the contestants atau sedara mara contestant yang masuk tu…but hence..anda org tak bernama…apakah erti berani pada anda kalau nama pun tak berani nak publish?

Saya yang berani kerana benar,
Catlina

27 Comments

  1. April 2, 2010 at 2:52 pm

    aduiiii catlina….contest suka2 pun, bleh jadi isu besar ni…..~pnah juga join contest…tp bila tk menang, anggap je bukan rezki….:)))

  2. April 2, 2010 at 2:57 pm

    huk aloh, orang camni pun ada ke? kita masuk&buat contest kt blog ni suka suki nak rapatkan silaturrahim antara kawan2 blogger. ada jugak yg amik serius sampai camni? berani kerana benar, takut kerana salah..tak letak nama tu, takut la tu, sbb dia salah,hehe =)

  3. CatlinaFly said,

    April 2, 2010 at 2:59 pm

    kak nurul: takpelah kak, kita tak sekat kebebasan org nak komen pun😉 bebas nak komen ape2 pun sy terima tapi tak bermakna sy setuju🙂

  4. CatlinaFly said,

    April 2, 2010 at 3:00 pm

    papamama zakwan: itulah pasal..sy hepi2 je amsa nak wat contest tu lagi pula ade sponsor dari Aivee Emart..nak buat mcmane ade yang tak berkenan di hati encik/puan(taktau laki ke perempuan neh) tanpa nama tu..hihi

  5. Nadya ©™ said,

    April 2, 2010 at 3:18 pm

    muahahaha..da takde rezeki tu sudah la..cuba lagi di lain masa =]

  6. nurulazham said,

    April 2, 2010 at 3:21 pm

    lorrhhh…ada jugak ke yang mcm ni punye orang…adat pertandinganla..kalah menang..rezeki Allah bagi…lagi pulak, x keluar modal pun utk masuk contest..contest suka2..macam mana2 contest kat luar pun..sabar mai..jangan serik buat contest lagi ye…😉

  7. chugie said,

    April 2, 2010 at 3:22 pm

    ei.. x de adat betul lah manusia tu.. ish, simple hal pun nak besar2kan..rasanye kan cat, die yg x berani sebab tak letak nama @ profil diri..ni mesti kes nak sabotaj bisnes org ni.. ei..geram plak sy rs bila bc komen die!

  8. April 2, 2010 at 3:29 pm

    muehehehhe…klakar pon ade.. cam budak2..kalah jek tak puas hati… ai pon slalu gak kalah.. x de plak nak protes2!!! xde rezeki lah tu namanya! cuba lagi len kali..x pun.. kalo rasa x mau kalah..jangan joint..muehehehhe

  9. Intan said,

    April 2, 2010 at 4:09 pm

    Ade je yg tak puas hati ek…menang atau kalah tu adat lah dlm apa2 pon pertandingan.Kalo masing2 rasa gambar masing yg paling bagus, habis tu sape lak yg kena kalah…he he :)Pilihan pemenang kan terpulang pada juri, so others plez respect lah kalo juri dah pilih. Join contest nie kan for fun bkn nya contest serius giler.Fren fren okeh no gaduh gaduh plz😉

  10. April 2, 2010 at 4:12 pm

    isk ni dasar sore loser ni namanya.. i ada terbaca masa dia post mula2. ingatkan nak sound dia sikit, but taknak jadi lebih keruh pulak keadaan. sabar, Cat. Orang macam ni tak payah buang masa layan.Adat dalam pertandingan, ada yang kalah, ada yang menang. Kalau sumer pemenang jer, saper pulak "pengalah" nanti? (ala Vince pemenang AF1 hehehehe)

  11. April 2, 2010 at 4:13 pm

    Allahuakbar… ini pun jadi isu ke…takpelah ina..sabar..

  12. ummimusa said,

    April 2, 2010 at 5:10 pm

    salam kenal,huhu..baru je mengalami situasi macam ni, so I know how you feel.

  13. mummy_ayu said,

    April 2, 2010 at 5:28 pm

    sabar cat!!!biasala tu..dah kalah tak puas hati plak….contest..adatlah menang kalah tu….biarkan je la orang cam tu.tapi angin tu tetap angin kan…

  14. Miss Q said,

    April 2, 2010 at 5:30 pm

    Ya ampun!! ini kes dengki ke apa nih?? ina xda widget ke apa bagai yang bole cek IP address kan? sy pn da lepas delete comment box yg bole cek IP tuh (haloscan dulu). tapi sebab saya kan salu update blog, dan kejap2 masuk dashboard. So bila dpt komen x sedap aritu, terjah balik la sape last visitor kt nuffnang member ke, bukak widget latest visitor datang dari mana, pakai service provider mana etc. So walaupun tak bole point kata sape yang bg comment sebagai anon tuh, sy da bole agak siapa wakil dude yang send comment sbg anon tu..

  15. Ely Hasrul said,

    April 2, 2010 at 6:08 pm

    erkk xsangka plak ye..

  16. Uda said,

    April 2, 2010 at 7:16 pm

    hehehe .. macam ni pun ada.. lain kali kalau rasa tak boleh nak handle perasaan bila kalah.. baik tak payah masuk kontes.. duk diam2.. hati pun tak sakit..

  17. zai kulim said,

    April 2, 2010 at 8:05 pm

    mcm2 da….lain org lain perangainyer..

  18. kakngah said,

    April 2, 2010 at 10:52 pm

    sabar yer cat..aku pun pernah terkene ms buat kontes dulu bila ada yg x puas hati dgn result. pastu tgglkan komen tanpa jejak. penakot!apa2 pun keputusan adalah muktamad. nasib korang la yg tak menang tu.. lg pun kita buat blogger kontes ni pun just for fun. blh tmbah kenalan. kalau dh tak menang tu, anggap la tak de rezeki. lg 1, bkn kene yuran pun nk joint kontes.. ye dak??

  19. Farah said,

    April 3, 2010 at 1:50 am

    hek elehh..dah kalah tu kalah jelaa..yang nak emo2 tu nape?sabar ye cat..jgn nyesal lak nak buat contest lagi pasni.

  20. Ain said,

    April 3, 2010 at 2:56 am

    kesian cat,pada akak, adat la menang atau kalah dalam bertanding….tak perlu nak emosional giteww…lagipun kontset atau giveaway ni kan untuk rapatkan lagi persahabatan, bukannya medan untuk cari gaduh….kena terima la kalau dah kalah tu kan…..sabar jer la cat….

  21. ~ Lady ell ~ said,

    April 3, 2010 at 6:50 am

    hai la…mcm2 pe'el org ni.

  22. mama_umar said,

    April 3, 2010 at 6:52 am

    xperla cat,sabo ajelah =)

  23. April 3, 2010 at 10:46 am

    wahhh gitu.. smpi leh jd masalah plak…org masuk contest nk suka2… nk tmbh kwan.. leh jd musuh lak..adeh… sabar je la kak..utk cik tanpa nama.. adat pertandingan la tu..sy dh byk masuk contest…satu pon x menang.. cool je… ekekekekeke

  24. ::Mamalyna:: said,

    April 3, 2010 at 11:44 am

    ishhh sape tanpa nama nie…tak baik tau… bila nak masuk contest, kenalah paham term n condition kan.. kenapa nak quiry syarat2 penganjur…

  25. IZAN said,

    April 3, 2010 at 2:58 pm

    isk iskk iskk.. sabar yek cat… tu semua dugaan. Adat contest – semua peserta rasa dia layak menang tapi hakikatnya tak macam tu. So kena hormat gak keputusan jurii.. mata dan penilaian setiap individu berbeza.. kekadang cantik kat mata kita belum tentu cantik kat mata orang lain. So kena terima la seadanyerr kann.. setiap keputusan tu mesti ada sebabb kan. Wallahualammm

  26. lailasani said,

    April 5, 2010 at 1:13 am

    sy baru terbaca semlm kat blog kedai nun… hmm.. abaikan ajelah komen2 camni. await laaa nk tak puas hati sangat tu yee…

  27. aiDieNa said,

    May 25, 2010 at 1:42 am

    Sangat susah nak puaskan hati sumer orang.. adat pertandingan ada menang ada kalah.. kalau menang syukur Alhamdulillah.. rezeki dari Allah.. kalau tak menang.. rezeki utk org lain.. jangan putus asa.. atau kondem org lain… kadang² sikap manusia nie mmg cukup kompleks untuk difahami.. betul kan Cat..🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: