Rona roni makaroni eh silap..macaroni cheese

Cepat dan mudah dari brand San Remo.Leh tgk sini utk tgk resipi mudah.Same brand cuma jenis pasta yang berbeza.Breakfast aku dgn Cg Fly semalam (Ahad)-see…aku malas tahap beruang kutub sekarang, nak masak yg mudah2 je hehehe..

Aku blend kasar2 utk E-ein(maklumlah dah ade gigi-nak masuk 6 btg dah)

Hmm..sedap hingga menjilat jari..(jgn percaya)

Bertuah E-ein nak makan makaroni cheese ni..Second try utk makanan western ni…satu suap, ok ,dia kunyah2, dia telan pastu sengih2.Dua suap, muka dah pelik, tapi mulut nganga lagi (sebab lapar kot).Masuk tiga suap dah tutup mulut rapat..geleng2.Aku terpaksa bagi dia makan roti potato dulu sebab nasi dia belum masak masa ni(baru 7.30 pagi)..sudahnye dia mkn nasi tghari ,sebab kenyang makan roti seketui.Hmm..cepatla gigi tumbuh semua, mama ajar mkn chicken chop nak?
(Jadual makan E-ein biasanya bubur nasi+sayur+lauk sikit , 2x sehari, pagi dan petang.Tghari dia makan macam2 contohnya, roti, biskut ,keropok ikan dan buah-buahan)

Mama, kaki E-ein lagi best lah hehehe

8 Comments

  1. Sendra said,

    April 4, 2010 at 5:02 pm

    haha..comel nya adik tu..sedap sangat tu makaroni tu,bukan hingga menjolat jari tangan,hingga ke jari kaki juga..haha..p/s:lepas baca entry ni,saya cuba sampaikan jari kaki saya kemulut,tak sampai..baru saya sedar tulang saya dah tak selembut tulang adik tu..haha

  2. zool said,

    April 4, 2010 at 5:04 pm

    Memang nampak sedap je..Nak belajo la buat makaroni

  3. kenwooi said,

    April 4, 2010 at 5:21 pm

    yum yum =)

  4. Miss Q said,

    April 4, 2010 at 8:57 pm

    hah! mintak adik dah tuuhhhh

  5. nurulazham said,

    April 5, 2010 at 1:23 am

    ayok…e-ein dah mintak adik tu…camno ni mama??

  6. mama_umar said,

    April 5, 2010 at 2:16 am

    heheh,cat,yg mac & cheese dah ade 3 pek standby kt umah,smlm try yg cream & onion tu,sedap gler!

  7. indahhouse said,

    April 5, 2010 at 4:42 am

    salam kak catlina,Hehehe…lucu E-ein nak makan kaki tuh.

  8. alia said,

    April 7, 2010 at 1:35 am

    yer..lah dah gigit jari kaki tu memg mintak adik..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: