Jom makan ikan jerung (aka ikan yu)

Hasil tangkapan pemancingan Cg Fly kat sebuah pulau(aku lupa nama dia) kat Mersing last Sunday.

Mak mertuaku kata, yu bagus utk kulit so aku pon bwk balik umah and buat sup utk E-ein mkn dgn nasi lembik..(E-ein is eczema prone…dia ada alergi kulit)

Hampeh..E-ein tak suka…mkn dua sudu je pastu dah geleng2..ke salah mama masak ni E-ein?

Mama, mama!Jagung ni laaaagi sedap!!

12 Comments

  1. me_czar said,

    April 16, 2010 at 12:59 am

    Apa rasanya ikan jerung tu? Ada rasa macam ikan terubuk ke? Kalau ya, nak gak cuba beli. Penah nampak kat Tesco.Ikan paling eksotik yang saya penah makan, cuma ikan haruan. Hehehe… tu pun sebab nak bagi cepat baik lepas operation.

  2. CatlinaFly said,

    April 16, 2010 at 1:01 am

    me_czar: sy rasa gak sikit, rasa dia lemak2 sket🙂

  3. April 16, 2010 at 1:03 am

    tak pernah makan ikan "jaws" hehehe… but chinese culture suka makan shark fin soup kan? bagus untuk kesihatan supposedly…

  4. April 16, 2010 at 1:59 am

    waaa camtu ke rupe die bile dh potong… mcm bunge…nak try la jugak bli…tp tkut x pandai masak je.. x kena… uhuhuhu

  5. April 16, 2010 at 2:07 am

    salam… ooo rupa dia macam tu ye? cantik, macam bunga🙂

  6. Intan said,

    April 16, 2010 at 2:41 am

    He he…e-ein, aunty pon suka jagung lagi tau…kita chalit ek😀

  7. Jiji said,

    April 16, 2010 at 3:21 am

    I pernah makan ikan Yu jugak masa dlm pantang pasal org kata boleh tambah susu badan. Tapi kan kita tak tau mercury dalam ikan yu ni tinggi ke tak so hati hati ye.

  8. chugie said,

    April 16, 2010 at 3:52 am

    emm pe rase die ek cat? sedap ke.?? kalau cat rs sedap, dh tentu e-ein pun akan rs yg sama n makan sampai abis.. tul x e-ein??but the jagung tu mmg nampak besh! hehehe

  9. mummy_adam said,

    April 16, 2010 at 4:35 am

    apa rasa ikan yu tu? sedap x?

  10. Ina Hashim said,

    April 16, 2010 at 9:29 am

    salam Catlina…lama x jengah sini…dah besar pun baby ye…comeiii

  11. Nadiah Sidek said,

    April 16, 2010 at 11:54 am

    sedap ke? tak pernah mkn ikan yu

  12. gee ryder said,

    April 18, 2010 at 2:35 pm

    ikan yu mmg sdp..i pun suka mkn..masa kecik2 dlu bapak i selalu beli..masak lemak sedap tu hehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: