Wuhaiiiii..budak sekolah!


Gambar sekadar hiasan.Sumber dari sini.

Pagi semalam aku ke 4 buah sekolah di area tempat kerja aku.Niat aku nak menghantar pamphlet pasal majlis konvo & bazaar jualan kat tempat keje aku pada 27hb Apr ni.Bukannye tak leh suruh driver tapi alang2 aku dah keluar nak gi bandar, aku singgah je sekolah2 tu sekali.

Tiga sekolah pertama, di kawasan bandar.Bila aku masuk je kwsn sekolah, budak2 sekolah yang selisih dgn aku bagi salam ” Assalamualaikum cikgu“..alhamdulillah..sejuk hati aku dgr walaupun aku ni cikgu kat institut bukan kat sekolah ;)….

Masuk sekolah keempat(area pendalaman sikit), aku bersama lagi sorg staf perempuan, lalu kat tepi sebuah kelas darjah 6 ni.Cikgunya ada dalam kelas, sedang berckp dgn 2 org lagi murid.Sekilas kami lalu, kedengaran “peeeewwiiittt!peewwwwiiittt!“..Masya Allah..memang budak2 ni tak hormat kat cikgu diorg…kalau cikgu tak ade, aku boleh terima lagi, ni cikgu ada kayt meja depan diorg tu haaa….ape nak jadi mcm ni, kecik2 dah tunjuk samseng dgn tunjuk gatal.Dik, kami ni sebaya mak /kakak/makcik kamu tahu tak????Baru berkhatan 2-3 tahun lepas, pantang nampak perempuan,dah naik sheikh kamu ye?

Ok..done mumbling, aku nak jemput semua ke Majlis Konvokensyen & Bazaar Jualan kat bwh sini okeh..:) Sekian.

*ini bukan flyer/pamphlet asal.Aku buat sendiri utk iklan jap hehe!

10 Comments

  1. Miss Q said,

    April 20, 2010 at 3:35 pm

    benci tau bila budak2 baru nak tumbuh bulu ni buat perangai camni. Lagi satu nyampah budak hisap rokok berleluasa depan sekolah.p/s: ada la di kawasan Selangor nih, taman permainan arnab la. Bayar duit sikit bole main dengan arnab. Tapi kat pagarnya tulis "DAGING ARNAB DIJUAL DI SINI". Ya Ampun.. tak sanggup rasanya nak masuk! Dah main2 tibe-tibe nak makan kawan seangkatan nya. Terfikir jugak. Sedap ke daging arnab. halal ek? kucing bole makan x? Memang la x bole nanti Catlina mengamuk! kekekeke

  2. CatlinaFly said,

    April 20, 2010 at 3:45 pm

    qas;ye arnab halal dimakan🙂..kucing of course tak wakakakaka..btw, rasenye kena byr singgit ke 50sen utk amik gmbr n main2 dgn arnab ni.pernah mkn sate arnab..mcm ayam je rasa dia, baik mkn ayam!(pendapat sy lah heheh)

  3. Ain said,

    April 21, 2010 at 1:58 am

    wowwww, ada pets corner…..akak suka arnab….chomelllll……

  4. April 21, 2010 at 2:47 am

    berapa umur budak2 tu. dah start menggatal. kalau akk cikgu diaorg dah kena sound cukup2 tu.

  5. April 21, 2010 at 2:52 am

    Di Konvo UPM dulu, ada ostrich letak dalam kandang (???) and dekat tepi tuh ada pulak orang jual sate ostrich. Kesian plak si ostrich tu pandang jer. Mungking sedara dia kut?Erm, sori ah. I ada bela arnab and memang jenis sayang binatang. No sate/burger arnah please. Haram plak makan kang sebab kesian hehehe. Lagipun merajuk plak Pak Abu (arnab kami) kat rumah tu😛

  6. April 21, 2010 at 3:50 am

    Salam…suka tgk arnab tp x berani pegang..geli..even dgn kucing pun geli…nak2 tang ekor dia..uuu..buleh melompat atas kerusi oo…arnab..cute pet tp sian dia..x sanggup nk mkn daging dia plus x lalu la nk telan…rifqi suka kucing..msti rabbit pun dia suka tp nk g function you jauh sgt plak…nway..gud luck..

  7. ~~ciklinn~~ said,

    April 21, 2010 at 4:30 am

    hamboi2.. bukan main budak2 skrg kan…. takpun kamu tu cat cumell sgtt.. tu yg dorang ngorat tu…anak2 linn duk sibuk suh bela arnab… linn udahlah kucing pun takut… lagilah arnab…

  8. chugie said,

    April 21, 2010 at 7:26 am

    ei… budak2 ni, kecik2 lg dah pandai ngorat ye?? umur baru setahun jagung kan? hehhe..

  9. kak ina kl said,

    April 21, 2010 at 8:32 am

    teruk tul perangai budak skrg ni..ingatkan kat bandar ajer perangai kurang asam..ala kesian ada..nak gelak pun ada bila baca part zip seluar tu ..kelakar..nasib baiklah kamu dah selamat sampai kat sana..e-ein tak bawak ek.

  10. Mummy ranger said,

    April 22, 2010 at 8:09 am

    wahhhh kemain lagi budak2 ni eh..dahla cikgu pun ada dlm kelas…sabar jeklah


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: