Fi for…..fissshhhhhh!!

Puas dah aku ajar E-ein cakap fish (anak patung nemo dia kami panggil fish)..tapi dia sebut “Fi….Fi” jugak..yang kadang2 kalau nak mudah , dia panggil “Pi” je hihihi..At 1 year 2 months, nampak dah dia nak meniru ape yang kita cakap…tapi kadang2 lain sebutannya…macamanalah kalau dah pandai bercakap nanti?Mesti byk keletah dia ni hehehe…

Happy with her fish…(blurkan sikit sebab cekci ahhh hehe)

Sayaaaaannnnggg fish!

Zzzzz… dgn fish…

Tapi jgn salah anggap, E-ein sampai sekarang takde anak patung busuk,bantal busuk atau selimut busuk.Semua anak2 patung dia, Barney, fish, minnie mouse, coloria hippo.,..dia main .peluk2, cium2 dan usung ke hulu ke hilir kejap2 je..Yang dia suka bila nak tido, dia akan tarik tgn aku atau abah dia, letak kat muka, siap cium2 lagi, sampailah dia tertido(kalau tak tido buai).Entah ape bestnye dgn bau tgn mama dgn abah dia ni hihihi…

14 Comments

  1. Miss Q said,

    May 13, 2010 at 4:49 pm

    Haritu pegi la umah kawan tau. bawak QZ mandi kolam. Anak dia umur 2 tahun. Da pandai cakap la jugak. Bila mak dia suruh berkongsi toy dgn QZ, mak dia cakap, "Iman is a good girl kan? share your toy with adik lah" Sekali budak nih terus cakap, "Iman the best!".. Hahahaha.. comel jeKalau la anak kita ni fluent cakap omputeh.. aiiii.. macam si Qoyum, aritu saya cakap omputeh dengan dia, dia balas balik," Aa? Ape? Mommy cakap ape tuh?" T_T rase nak pelangkong je.. kekekekkeKena ajar anak kita term-term mudah english nih ekk.. esok da besa sikit xda la terpinga-pinga

  2. Nadiah Sidek said,

    May 13, 2010 at 9:13 pm

    safiyyah pun ada nemo mcm tu..sepupu dia bg tp tinggal kat m'sia

  3. Aleeya said,

    May 13, 2010 at 11:31 pm

    comelnye baby posing ngan fishhh :))

  4. mummy_ayu said,

    May 13, 2010 at 11:57 pm

    ooo..e-ein suka main ngan nemo yer…untie pun suka nemo..aiks…!

  5. ezan said,

    May 14, 2010 at 1:51 am

    sama ngan sarah.. still sebut fish cam pis.. je.. xreti sgt sebab bahasa jerman masih menguasai diri.. hehehe…

  6. ryan'sluver said,

    May 14, 2010 at 2:04 am

    e-ein sure talkative da besa skit ni nnti. kdg2 kite beriya2 ajar die ssah nk ikut tp ade some words yg kte x ajar die boleh pandai sebut sendiri…u wait & see.. :)abg ryan camtu laa..hehe

  7. CatlinaFly said,

    May 14, 2010 at 2:23 am

    miss q: ha ah kan, tak sabar nak tunggu anak2 kita start bercakap..pastu..get readylah dgn jawapan2 yang bernas ye..sy siap tny hubby ape nak jawab kalau E-ein tanya,"mama, mama, baby datang dari mana?"hihihi!

  8. CatlinaFly said,

    May 14, 2010 at 2:24 am

    nadiah: hehehe e-ein punya sy beli online, second hand jek, tapi masih ok lagi.nemo ni dia boleh bukak jadikan selimut

  9. CatlinaFly said,

    May 14, 2010 at 2:24 am

    aleeya: fish comel ke, baby comel?hehehe

  10. CatlinaFly said,

    May 14, 2010 at 2:24 am

    ayu: ayu suka kartun nemo ke?itu sy pun suke!!paling suke watak dory yang pelupa tuh hihi

  11. CatlinaFly said,

    May 14, 2010 at 2:25 am

    ezan: hehehe sarah ade darah jerman ke cakap jerman tu?e-ein ni memang ada darah "jerman " aka jawa hehehe

  12. CatlinaFly said,

    May 14, 2010 at 2:26 am

    kak aivee: itu yang tak sabar tu kak!hehe

  13. chugie said,

    May 14, 2010 at 3:18 am

    heheh.. same lah ngn fatin skang ni cat, dah pandai mengajuk ape yg kite cakap, walaupun kadang2 tu blur2 gak bunyi tutur kata die tu hehe..fatin pun dah reti say 'bye'.. ;p

  14. cikmin said,

    May 15, 2010 at 2:44 pm

    e-ein pacifier lg ye cat.dah umpan 4 ketui kat faheem..tak mahu dia..propa je mula2 tu..🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: