Sardin Roll

Breakfast aku pagi ni.Makan sorang2 je sebab Cg Fly gi sekolah today, ada kursus.Aku dah prepare bendalah ni dari tgh malam tadi lagi sebelum tido.Kalau nak menggulung hari ni, kang jadi ape tah kalau dah dgn E-ein hihi…

Cara-cara:

1.Masak sardin mcm nak buat sandwich.

2.Gelek roti sampai leper.

3.Letakkan sardin tadi sebagai inti, secukupnya.
4.Gulung, gulung, gulunggggg…5.Bila dah siap, simpan dlm peti sejuk.Esok leh goreng.

Cara menggoreng:
1.Panaskan minyak.
2.Potong dua roti yg dah digulung tadi.Pecahkan 2 @ 3 biji telur dlm mangkuk, pukul mcm nak buat telur dadar.
3.Celup roti tadi dlm telur dan goreng hingga kekuningan.Kena hati2 supaya gulungan roti tu tak terbukak.

Eh..tgn tecik sape ni?

Berusaha…

Dapat lak tu!Sorry e-ein, mama tak leh kasi sardin roll kat E-ein..sardine not good for babies, nanti dah besya baru leh mamam ye…

18 Comments

  1. chugie said,

    May 15, 2010 at 4:02 am

    nampak sedap dan menyelerakan lah cat!

  2. Syigim said,

    May 15, 2010 at 4:16 am

    eeeee sedappppp! lama tak buat! nk buatlah ptg ni!๐Ÿ™‚

  3. IZAN said,

    May 15, 2010 at 4:17 am

    Wohoo.. !! bagus ni siap dgn gambar cara-cara masakann!!! Cat.. *ehem ehemmm..* Dengan gembiranya nak bagi award nih… sudilah kiranya terjah 'rumah' Izan ambil award yerrr…. muahh muahhhh!http://sweetomoide.blogspot.com/2010/05/sweetrecipes-gallery-reviewed-by.html

  4. CikLilyPutih said,

    May 15, 2010 at 6:31 am

    sedap ooo.. bile nak bagi kite sket nie ek

  5. May 15, 2010 at 7:22 am

    mak oii sedapnya sardine roll tuh…dh lama tak bikin da…roll dgn sosejpun sedap kan?

  6. Izan Ishak said,

    May 15, 2010 at 9:05 am

    nyummy!!…sedapnye sardin roll mama e-ein nih…mintak aunty sikit e-ein!

  7. Diamilikku said,

    May 15, 2010 at 2:06 pm

    menu paling simple saya..kalau hubby teringin nak makan sardin roll…style nih la yang saya buat….licin sekejap jer kalau hubby makan

  8. Emy Omar said,

    May 16, 2010 at 5:57 am

    yummy sedapnya sardin roll..yup sardin not good for infant..tunggu besar ye sayang baru boleh makan

  9. miralatiff said,

    May 16, 2010 at 8:39 pm

    sedap nya sardine roll ni..nampak crunchy jer..*drooling*

  10. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:12 pm

    chugie: if kita suke makan sandwich, memang sedap chugie!๐Ÿ™‚ tambah rasa lemak2 telur goreng bersalut kat roti tu..pergghhh..aiseh rasa lapar lak memalam nih!

  11. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:12 pm

    syigim: nanti nak gi jengah sardine roll dubai lak hehhe

  12. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:12 pm

    izan: huhu simple je nih..seganlah izan masak lagi terrer๐Ÿ™‚

  13. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:13 pm

    cik lily putih: tunggu ciklily balik joho ler hehehe

  14. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:13 pm

    kak Ct: yaa…betul betul betul!!

  15. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:14 pm

    izan ishak: hehehe meh la turun kluang,..dekat dah tu๐Ÿ™‚

  16. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:14 pm

    su: betul2..jgnkan hubby, sy makan sorg pun licin wooo..hahaha

  17. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:15 pm

    emy: ha..betul2..sebab sardine ni byk bhn awet sebab tu tahan lama dlm tin..kita takpe, badan kuat!muahahaha

  18. CatlinaFly said,

    May 17, 2010 at 2:15 pm

    mira: nah tisu!kidding!!! d:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: