Kenapa saya suka Nuffnang?

Dah lama aku tak buat entry pasal Nuffnang.Ok, let’s admit it, aku suka Nuffnang sebab pertamanya,dapat duit free kan?hehehe..tapi ada sebab lain kenapa aku suka Nuffnang.Aku suka application analytic kat Nuffnang.Dengan ini ku tahu berapa ramai datang jenguk blog ni(views & unique).

Kalau korang tgk kat atas, 8 Mei, 9 Mei dan 10 Mei , kurang yang dtg menjenguk, sebab 8 dan 9 Mei aku tak update(takde entry baru-kalau ada pun jarang sebab aku balik kampung tiap2 weekend, dan 10 Mei pun tak ramai orang sebab aku tak update gak).Bukannya nak menujnjuk ke apa, tapi aku nak ucapkan terima kasih kepada pelawat2 blog ni yang sudi dtg jenguk sini.:)

Nota-Perbezaan views & unique: Views: orang yang sama dtg tgk(view) blog kita byk kali Unique: bilangan visitor/pelawat yang berlainan(bukan org yang sama).

Ada paham?tak paham, kena baca kat Nuffnang ye..

Yang ni pulak, utk lihat top referrer kat blog kita….(Referral)

Pssttt : Kak Hana, takde hadiah lah nak bagi kat Top Referrer Catlinaflybaby ni, tapi Kak Hana leh cuba nasib kat KedaiGambarKami @ Makan-makan by Catlina hehehe…Tq semua..

Oh ya, dah lama org war2kan hal ni,jgn terlibat dgn geng klik2 Nuffnang…biarlah orang yang klik tu , klik dgn ikhlas, tanpa minta dibalas…aku pernah terlibat juga tapi masa tu aku tak tahu benda ni salah so, aku tak buat dah skrg.Sekarang aku klik juga, tapi tak bgtahu org tu yang aku klik2 kat blog dia..kalau sapa2 nak klik iklan kat sini, tak yah bgtau k…:) klik je, dengan ikhlas tanpa paksaan atau balasan…

Sekian, terima kasih.

3 Comments

  1. Ain said,

    May 17, 2010 at 12:33 am

    akak pun suka analitikal nuffnang nie….senang nak check visitor kita kan…

  2. kakchik said,

    May 17, 2010 at 12:42 am

    salam catlina.kakchik pun suka nuffy atas sebab2 yg sama. dan… hana pun referrer top 5 dlm blog kakchik. sebab tu kakchik dpt rating agak tinggi dr Jepun dlm alexa hehe.Bila tak update mmg visitors menurun kan.

  3. Nadiah Sidek said,

    May 17, 2010 at 2:08 pm

    ni yg rasa nak letak nuffnang ni! blh check keyword juga, kan?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: