Selamat Hari Guru!!

Alamak, dah malam baru aku nak wish ni..actually,baru sampai dari kampung Cg Fly maghrib taid, nak berblog , kenalah tunggu E-ein tido.Tapi sebenarnya aku dah wish kat Cg Fly, hubby etrcinta, dan kawan2 yang reachable by sms sejak pagi tadi..Dan, terima kasih kat ex-student aku yang sudi wish kat aku dari pagi ke petang dok terima diorg(ex-student je bagi?current student ni tak anggap aku ni cikgu kot..takpelah..sob sob!)….

Dan..aku juga pernah menyanyikan lagu kat bwh ni selama 3 bulan di maktab..(yep, that’s right!)..aku pernah belajar kat maktab selama 3 bulan pada tahun 2007, hinggalah aku menerima lamaran dari Jabatan Veterinar….rezeki akulah tu, 2 tawaran pada tahun yg sama….Hihi..kalau aku tak terima tawaran Jbtn. Vet, so maybe today dah 3 tahun aku bergelar guru TESL sekolah rendah!hehehe!

Psstt..tiapkali nyanyi lagu ni, rasa seriau sket, sebab terbygkan tanggungjawab mendidik anak bangsa..:)

LAGU GURU MALAYSIA

Kami guru Malaysia,
Berikrar dan berjanji,
Mendidik dan memimpin,
Putera-puteri negara kita.

Pada Seri Paduka,
Kami tumpahkan setia,
Rukunegara kita,
Panduan hidup kami semua.

Di bidang pembangunan,
Kami tetap bersama,
Membantu membina,
Negara yang tercinta,

Amanah yang diberi,
Kami tak persiakan,
Apa yang kami janji,
Tunai, tetap kami tunaikan.

2 Comments

  1. miralatiff said,

    May 16, 2010 at 8:33 pm

    Happy Teacher's day to Mommy E-ein..Nice blog and your baby is so cute..geram tengok pipi gebu itu..

  2. May 20, 2010 at 1:44 am

    Selamat Hari Guru! Erm, nak kena pergi central market tempah hadiah macam zaman sekolah2 dulu ni LOL


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: