Gulai Daging Salai

Dinner kami malam tadi.Aku beli kat Seremban.Haa…jauhnye aku gi beli kan?Idok ler aku gi Seremban semata2 nak beli gulai daging salai ni.

Sebenarnye pagi tadi aku ade meeting kat HQ Putrajaya.Tak sempat jumpe sape2 pun kecuali kawan2 yang memang keje satu blok dgn tempat meeting tu.To be exact, aku beli gulai ni kat R n R Seremban, kat gerai Selera Negeri.Pergghh..sedap tau..rasa cam masak lemak cili padi tapi tak lah pedas sgt & daging tu disalai dulu, baru dibuat gulai.Burrrppp!Alhamdulillah….ada hawa-hawa bau daging salai lagi kat mulut aku neh hehehe…R n R ni reachable dari KL ke selatan (Melaka,Johor)..cubalah!

14 Comments

  1. rynas said,

    May 18, 2010 at 5:11 pm

    ohh nampak sedap gulai tu. lagi sedap kalau cat yg masak ahaks…hehhehe

  2. Emy Omar said,

    May 18, 2010 at 7:41 pm

    sedapnya..saya suka juge daging salai especially yang mak saya masak hihihi

  3. Miss Q said,

    May 19, 2010 at 12:03 am

    kedai no berapa? ada kesempatan nk try lh

  4. mummy_ayu said,

    May 19, 2010 at 12:05 am

    nampak menyelerakan…mano la den nak carik kek kl nie…

  5. indahhouse said,

    May 19, 2010 at 12:56 am

    salam kak catlina,gulai2 daging salai ni buat kecur air liur saya. pedas dan sedap!

  6. ezan said,

    May 19, 2010 at 2:33 am

    nampak sedap… nak g try la gak..

  7. Diamilikku said,

    May 19, 2010 at 2:41 am

    ingat kan cat nak bagi resepi..rupanya beli kat RnR…hahahahha…tapi gulai daging salai emmang sedap…kat sini susah nak dapat….

  8. ummumishkah said,

    May 19, 2010 at 3:20 am

    huh.. terbau2 daging salai tu!😛

  9. @e_da said,

    May 19, 2010 at 5:17 am

    huh nampak sedap la.. tak penah buat sendiri lg..

  10. May 19, 2010 at 10:35 am

    sedap gulai ni,pasti mkn sekali nk lagi!!!!!!!!!!

  11. chugie said,

    May 19, 2010 at 3:43 pm

    owh.. this is really my fav cat.. sedapnye lah..

  12. ibunoor said,

    May 19, 2010 at 4:20 pm

    Salam ziarah…salam kenal…sedap nampak gulainya. Teringin nak buat pula…Silalah ziarah ke mari ya.

  13. May 20, 2010 at 3:37 am

    fuhh mencbar iman ni kak…klu daging salai tu cmpur dgn terung kutub pon best….tp mesti pedas terangkat… lg ngam… fuh… gulai lak pekat.. fuhhhh.. ade skit ikan masin..fuhhh.. ok.. jgn kata mak mentua lalu x nmpk…suami pon x perasan..

  14. Jue said,

    May 23, 2010 at 3:51 am

    hiihii sedap , wangi salai.. & pedasss haahaa.. eh, en. dodon dh bayar ke blom salai hr tu.. mesti dia lupa lgi.. nt kasi interest sikit kalo dia blm byr, denda lambat ;p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: