Anda seorang blogging freak???

Gambar dari sini

…Anda cek blog anda lebih dari sekali dalam satu hari…

  • cuma untuk baca post yang lama2..
  • cuma untuk baca komen baru dan juga komen2 lama…
  • cuma utk menulis draft utk dipublish esok
  • untuk menulis beberapa entry yang akan dijadualkan utk esok atau lusa…
  • untuk membaca semula post yang telah didraftkan
  • untuk menulis semula/membuat pembetulan pada draft yang dibaca tadi..dan cycle nye bersambung!hehe!

…Cara anak anda tido dalam kereta pun dah boleh jadi topik blog anda keesokan harinya….

Perkara yang nampak remeh tapi memberi anda idea untuk menulis.Apa sahaja, di mana sahaj.Stokin suami berlubang.Anda cuba membunuh lalat dalam dapur anda.Hari ini hujan seharian.anda terpaksa beratur lama utk membeli goreng pisang!Bawang habis pulak kat rumah.Apa2 sahaja yang sesuai dijadikan topik!!

…”Aku tak sabar nak masukkan ni dlm blog!“menjadi motto anda

Anda menulis bila ada cashier dia shopping mall biadap terhadap anda.Atau mengenai pengharaman memakai kain pelekat di Dubai-err…Syigim, are they such thing as this?hehehe..

…Keluarga dan kawan2 melihat perkembangan anda(dan anak2)di blog
Anda tidak menelefon kakak anda dalam beberapa ketika dan kakak anda tahu bahawa anak anda baru dipotong rambutnya..”Kak Ja baca blog mung, E-ein dah potong rambut eh” “E-ein ada kereta baru eh”…Sila guna telefon ye utk berhubung dgn sanak saudara anda(hehehe..termasuklah aku!)oh ya, aku gi HQ Putrajaya minggu lepas dan seorang kawan bgtau” aku baca blog engko hari2!”wahahaha!

…Anda mengambil gambar dgn caption sudah ada di kepala anda…
Bila anda keluar berjalan2, anda mengambil gambar.Dan anda sudah dapat bayangkan bentuk entry dan caption gambar tersebut.Bila anda mengambil gambar anak anda memakai tutu, anda sudah bygkan caption/tajuk “Dayana The Ballerina” atau “budak nakal dgn tutu”!

…Kawan-kawan anda bernama pelik karipapsayur“(a kuih), kucingorengemok“(a fat red tabby cat) ,”ciklilyputih“(mungeeeeeee) hihi, just some examples haha!

…Anda mereka satu blog badge supaya kawan2 anda boleh copy dan paste serta linkkan anda di blog mereka!
Bukan sahaja anda berpuas hati dgn kawan2 anda menjadi follower anda, anda juga pastikan mereka betul2 meletakkan blog badge anda secara personally di blog mereka!(to the original writer, Syigim, yes you should have one, kalau nak, contact sy k!hehehe..!)..

…Perbualan harian anda dgn suami berkisar tentang blog, sekurang2nya, sekali….

  • Apa yang kawan2 blogger anda tulis hari ini.
  • Berapa banyak komen anda terima hari ini.
  • Entry terbaik yang anda rasa anda telah tulis
  • Komen yang membuatkan anda gembira!
…..Anda ketandusan idea dan menjadikan tulisan orang lain sebagai inspirasi: akulah tu…hahahaha….daaaaa!!!

adapted from:You Know You’re A Freakoblog When..by Syigim @MomBloggersPlanet

Where Moms Unite

Catlina’s message:
“this is an scheduled entry because I’m going outstation now and I’m a freakoblog!Haha!

17 Comments

  1. mommyYen said,

    May 24, 2010 at 3:31 am

    huhu..gud idea mama E-ein..rasa-rasanya saya pun tergoloong dlm blogger freak..uwaaaaa…

  2. Izan Ishak said,

    May 24, 2010 at 3:50 am

    catlina,me tooo…blogger freak to be!

  3. Diamilikku said,

    May 24, 2010 at 5:09 am

    hahahahha…me too..100% agree

  4. Miss Q said,

    May 24, 2010 at 5:25 am

    Alamak, saya tuhh!*Malu!!!*

  5. Syigim said,

    May 24, 2010 at 5:34 am

    saya bangga menjadi freakoblog!!!! hihihmmmm…blog badge ye…menarik tu..akan dipertimbangkan… hihi

  6. Mama Hanim said,

    May 24, 2010 at 5:38 am

    hehe.. terasa gak di situ..huhu..

  7. ICA said,

    May 24, 2010 at 2:10 pm

    Catlina, you…syigim & semua geng2 MBP lah yg dok bagi inspirasi for new bloggers like me utk masuk geng freakablog nih…:)) It's not wrong to learn from the best kan..:))

  8. ICA said,

    May 24, 2010 at 2:10 pm

    Catlina, you…syigim & semua geng2 MBP lah yg dok bagi inspirasi for new bloggers like me utk masuk geng freakablog nih…:)) It's not wrong to learn from the best kan..:))

  9. rynas said,

    May 24, 2010 at 11:50 pm

    hahhahah..cam kena batang hidung jer. tapi kdg2 tak der idea gak apa nak tulis

  10. aiDieNa said,

    May 25, 2010 at 1:32 am

    Rasa sebijik² ayat² tu jatuh kat muker… hehehe Syigim mmg pandai menulis… awak pon pe kurangnya..🙂

  11. ummu said,

    May 25, 2010 at 2:56 am

    salam Catlina;hu hu rasa sebijik sebijik dush terkena kat batang hidung kawan.:)p/s;ni 1st time gi umah Catlina setelh sekian lama saya pindah rumah.

  12. May 25, 2010 at 6:01 am

    hahaha… tepat 95%!!

  13. Mommy Lyna said,

    May 25, 2010 at 6:21 am

    oh saya blogger biasa je huhu belum lg freako kot😀

  14. May 25, 2010 at 6:53 am

    hahaha,zety add 1 lagi..asik nk wat contest aje,bg adiah free kt blogger lain,freak la tu!!hahahap/s: jemput join my 1st GA ye ;p

  15. DrSam said,

    May 25, 2010 at 1:03 pm

    analisa yang menarik ni juga🙂

  16. Sitisifir10 said,

    May 25, 2010 at 3:31 pm

    haiiyyyohhh…mcm ada seseorg yg skodeng hidup saya…cheh….tergolong sama rupanya!!

  17. Intan said,

    May 25, 2010 at 4:17 pm

    Me too me too…ekeke😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: