Sekelip mata kau membesar..



Emo..emo..aku tinggalkan E-ein baru 2 hari, dia dah pandai berjalan dgn stabil!!Jalan mcm budak besar yang dah umur 2 tahun!Terharu okayyyy…masa mula2 aku sampai klat uamh Tok Mak dia, dgr bunyi kereta je, dia jalan gi sambut kat depan pintu!Pintu depan tu ada grill so dia berdiri je kat gril tu dgn auntie dia sambil topang dagu kat situ, tunggu kami bukakkan grill, so cute tgk budak berdua ni gitu!hihi!

Sebenarnye sejak nak cecah setahun (2 bulan lepas), dia dah mula berdiri-jatuh.Sebulan lepas tu, dia jalan-jatuh.Sekarang jalan, takde jatuh2 dah..mama kena cepat2 cari kasut utk E-ein ni(dulu aku ade cerita, kasut E-ein kalau beli saiz 2 tak muat, saiz 3, longgar pulak!!)..huhu dah 2-3 kedai dah pi cari kasut dia last week….kena cari lagilah ni..

Oh oh..habis la umah aku yang memang bersepah bertambah sepah…ada budak tecit yang bakal membongkar isi rumah nih! hehehe..nak larang dah takleh sebab dia dah terer jalan!!!

E-ein new vocab: nanak(taknak),nyau(kucing),katak dan eeee!(geli kat katak-sambil tangan sebelah peluk bdn tanda geli…adeh adeh..anak aku takut kat katak…-ada mainan katak kat umah tok mak)

Konon-konon bg makan ikan..

20 Comments

  1. Izan Ishak said,

    May 27, 2010 at 5:52 am

    e-ein…auntie izan tumpang seronok tgk e-ein dah pndai jalan. lepas nih leh jalan2 parit raja plak ye!*sama cam twin jalan stabil 1thn 2 bulan

  2. h4ni3 said,

    May 27, 2010 at 6:05 am

    abes la cat… kena clearkan rumah la pasni.. bia senang e-ein blaja berlari pulak. hehe

  3. ryan'sluver said,

    May 27, 2010 at 6:06 am

    aww..so sweet🙂 auntie ingat nk kasi kasut tp dlm stok tgk size4 je tinggal..sbb e-ein dah pndai jln nnti auntie give u something ok…tungguuuu😉

  4. mommyYen said,

    May 27, 2010 at 6:12 am

    huhu..seronok kan anak dah pandai jn.nanti boleh ajak mama jalan-jalan kat shopping mall e-ein k..

  5. ~~@lyci@~~ said,

    May 27, 2010 at 6:18 am

    seronokkan tgk anak mmbesar dpn mata..adam panggil kucing memey hehe..

  6. chugie said,

    May 27, 2010 at 6:23 am

    yeah!! e-ein dh leh jalan yek! pasni bleh lah main kejar2 ngn mama ye..nampaknye pasni cat kene bersiap sedia untuk mengejar e-ein plak..

  7. mummy_ayu said,

    May 27, 2010 at 6:41 am

    cayalah e-ein dah leh jalan…to cat…sealamt di 'tolong' oleh e-ein….abis la e-ein jalan satu rumah..

  8. May 27, 2010 at 6:42 am

    lepas ni kena ikat lah mcm my nuha.hehehehe

  9. ICA said,

    May 27, 2010 at 8:03 am

    Catlina, betoikan anak2 memang cepat sangat membesar…..comel si e-ein tuuuuu..anak ica dah pandai dah melawan cakap….ni sebab cepat sangat membesar lah ni…sabar je lah mak oiiii…

  10. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:13 am

    izan: tulah kita ni dekat, tapi cam jauh lak eh..padahal sy selalu gi jentayu tu hehehe

  11. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:13 am

    kak hanie: huhu kena gotong royong la weekend ni..

  12. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:14 am

    umi ilhan: heheheh susah2 je kak…:)

  13. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:14 am

    mommy yn: yezzaa…pastu mamam dia penat kejar dia hehehe

  14. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:14 am

    alycia: heheheh jgn konfius dgn memey suhaiza laks hehehe

  15. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:15 am

    chugie: kejar2 dgn fatin syiok gak neh!

  16. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:15 am

    ayu: betul betul betul..hehehe

  17. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:16 am

    allis: hehehe ikat yg kat beg tu eh?

  18. CatlinaFly said,

    May 27, 2010 at 8:16 am

    ica: e-ein ni pulak, nampak dah tanda2 garang..suka tepuk2 kita kalau kalau tak dapat ape2 hihi

  19. sirna said,

    May 27, 2010 at 9:00 am

    telatah anak kecil..mendamaikan hati sangat2 kan…cutenya e-in bagi ikan makan ya=)

  20. rynas said,

    May 27, 2010 at 9:54 pm

    lepas ni mmg tak boleh tinggalkan dia sorang2 budak dah berjaln ni suka xplore sangat


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: