1 tahun, 3 bulan, 4 hari

Terasa cepat sungguh E-ein dah lebih setahun.Tunggu naik 2 tahun pulak.Jap lagi kalau dah petah bercakap, sure asyik tny macam2 ni…what E-ein can do at this age?

1.Berlari dan melompat.

2.Boleh buat simple signing ” tunggu”, “mana”,”abis”, “tak ada”,”geli”,”takut”, “tak tahu”..kami tak ajar baby signing pun, just simple gestures yg selalu kami buat, dia cepat je tangkap.

3.Akan tunjuk2 benda yg dia nak atau benda yg dia suka,nak-nak bila kat supermarket!

4.Suka bercakap(bahasa dia lah hehehe).

5.Suka tiru bunyi kucing bergaduh – a very loud meowwwwwww wauuuuwaauuuu waaaauuuuu – pastu dia akan ketawa.

6.Obses dgn remote astro.Remote dia akan pegang kalau tgh tgk kartun.Pastu butang remote yg dia paling suka picit ialah “On “dan “Off”.Pastu kalau tak sengaja off tv, mulalah baru nak kasik remote kat kita suruh bukakkan.

7.Suka makan sendiri(pakai tgn ).Pastu bersepah dan berteraburlah nasi dan lauk2 dia,kalau kita tak bg dia makan sendiri, dia tak selera makan nanti…haih….

8.Kuat minum susu sekarang.Growth spurt kot.Sehari leh minum 5-6 kali , kuantiti 7-8 auns susu.(dulu-dulu nak minum 3 botol yg 6 aun pun susah).Belum timbang lagi dah naik ke belum ni..sebab E-ein ni beratnye statik masa umur 11 bulan ke setahun.

9.Kuat ngaga(menyakat ) orang.Orang yg dia paling suka usik, abah dan auntie dia.Mama dia garang kot, dia tak bpe suke main dgn mama dia haahahha…(sebab aku selalu amik brg2/habuk/getah/rambut yg dia kutip atau bahaya kat dia, tu yg dia tak bpe nak main dgn aku tu…)

10.Very attached to her abah(saje buat mama jeles ye..)..tapi kalau abah dia takde/balik sekolah lambat, pandai pulak mengendeng2 kat aku minta peluk and tepuk2 bila nak tido :P…

Sekian…good nite semua ye…mmuuaahhhs dari E-ein!

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

19 Comments

  1. Miss Q said,

    June 22, 2010 at 1:20 pm

    bunyi mooo awal2 lagi dah pandai kan!! QZ baru jumpa lembu jalan2 depan umah.. dia baru pandai ikut bunyi "mmmmmm"

  2. CatlinaFly said,

    June 22, 2010 at 2:08 pm

    ha ah ye…lupelah qas!hehehe…dia pandai wat bunyi moo, dak(duck), dok(dog).cuma tak sure dia tahu tak maknanye tu😉

  3. Gieyana said,

    June 22, 2010 at 2:44 pm

    lm x singgah sini..cepat betui E-ein membesar jer..dh 1 thn dh..

  4. Intan said,

    June 22, 2010 at 3:42 pm

    Lamanya aunty tak mai rumah e-ein…sorry ye sayang :)Mesti cute kan bila dia buat bunyi meowww itu….aunty pon nak auwwww balik boleh…ekeke😀

  5. rynas said,

    June 22, 2010 at 6:42 pm

    dah besar yer Ein..mg jd anak yang solehah yer..budak-budak makin besar main banyak akalnya…sernok tgk perubahan dia hari-hari kan

  6. rynas said,

    June 22, 2010 at 6:42 pm

    dah besar yer Ein..mg jd anak yang solehah yer..budak-budak makin besar main banyak akalnya…sernok tgk perubahan dia hari-hari kan

  7. June 23, 2010 at 1:08 am

    heheh..besar nanti nak jd vet gak ye? tu pandai wat bunyi kucing gaduh plak tudah besar dah tu cat..leh wat adik utk e-ein..ngeh nghe

  8. indahhouse said,

    June 23, 2010 at 1:36 am

    Salam kak catlina dan E-ein, Muah dari untie juga. Dah besar dia. Alhamdulillah, perkembangan dia laju jugak. Moga membesar jadi sihat dan kuat😀

  9. Izan Ishak said,

    June 23, 2010 at 1:39 am

    e-ein dah pandai macam2 ye…bilalah dapat jumpa e-ein nih~

  10. June 23, 2010 at 1:41 am

    Comelnye bunyi kucing e-ein….

  11. Ain said,

    June 23, 2010 at 3:47 am

    makinnnn pandai dan makin chumell….dah pandai cakap siap la mamanya….macam2 la e-ein duk tanya…hehehe….

  12. Liza said,

    June 23, 2010 at 6:38 am

    So cute!! Best kan tgk keletah dorang. macam nak record jer hari2.. tp manakan dapat……….huhu..

  13. CatlinaFly said,

    June 23, 2010 at 7:14 am

    gie:🙂 iye kan?mcm nureen jugak..dah jadi anak dara dah🙂

  14. CatlinaFly said,

    June 23, 2010 at 7:14 am

    intan: vice versa!hihihi..

  15. CatlinaFly said,

    June 23, 2010 at 7:15 am

    rynas: tulah pasal..bila dia buat nakal, nak marah pun tak jadi hihihi

  16. CatlinaFly said,

    June 23, 2010 at 7:15 am

    rose: hihihi…jadi vet?wallahualam..tunggu dia besar nanti tgk dia jadi ape..:)moga berjaya dunia akhirat, rafiq & E-ein!

  17. CatlinaFly said,

    June 23, 2010 at 7:16 am

    indah house: tulah..sebenarnye E-ein ni kira kategori lmbt gak berjalan sebab setahun baru pandai jalan, tgk anak sedara mara ada yg berjalan masa umur 10 bulan!agaknye nak catch up la ni..terus je dia berlari2 lepas belajar berjalan!

  18. CatlinaFly said,

    June 23, 2010 at 7:17 am

    izan: roger2 je izan, dtg umah sy ke?:)

  19. June 23, 2010 at 10:27 am

    hehehe… bab makan pakai tangan ngan tekan remote astro tu sama ngan chiepani.. bile chiepani nak jumpa e-ein ek… mesti best..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: