8.15

Gambar “yahooed” je(biasa “googled” kan hehe)..malas nak amik gambar!

Apekebenda 8.15?Tggu di hujung entry yer..hihi..saje wat suspens sikit…(haha suspens ke?perasanlah kau Catlina! :P)

Hari ni aku cuti.Sebab?E-ein demam ..Sejak jam 4 pagi dia merengek2(malam sebelumnya dia muntah susu sikit-tak sure sebab demam atau sebab perut dah penuh).So today aku tak keje utk jaga E-ein…just bagi ubat yg ada dlm simpanan (ubat demam) dan basahkan badan /kepala dia.

Petangnya macam dedar tapi dia mcm biasalah merengek2 walaupun ada masa dia aktif mcm tak demam jek(siap main lompat2 junam/terjun tiruk kat tilam-haiyoh!)…pas main mulalah rasa sakit badan, ha..merengek2 lah pulak!Tunggu Cg Fly balik dlm kul 3 petang, bawak gi klinik amik ubat demam lagi sebab yang ada dah nak habis.Doktor tambah ubat antibiotik,ubat selsema dan ubat masuk buntuuuut.

Dan aku minta timbangkan E-ein kat klinik tu.Selama ni dah 4 bulan jugaklah berat E-ein statik 7.8kg ke (11 bulan – 1 tahun 2 bulan).Kali ni, to my joy, alhamdulillah, dah naik 8.15 kg…….agaknye sebab tu demam, dia nak membesarkan badan, kata pengasuh E-ein🙂.dan alhamdulillah juga, walaupun demam, selera makan dan menyusus mcm biasa…sempat dia makan Kit Kat 2kali lagi siang tadi (patah2kan bg sikit je kat dia..)..hehehe dan skrg E-ein dah pandai co-operate bila nak gosok gigi(aku pakai hujung kain letak ubat gigi), nampak je aku dah picit ubat gigi tu, cepat je dia bukak mulut🙂.Takdelah mama risau kalau E-ein duk makan jajan coklat, at least dah gosok gigi tiap2 pagi dan petang kan ….k lah ciao dulu, laparlah pulak, nak gi makan bubur kacang durian yg pengasuh bagi hehehehe …jangan jelessss…:)

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

17 Comments

  1. Wan Anie said,

    June 28, 2010 at 2:32 pm

    demam nak jalan kut!

  2. June 28, 2010 at 3:05 pm

    Get well soon E'in. Seb baik demam2 pun ada selera nak makannn

  3. June 28, 2010 at 3:34 pm

    sian e-ein cyng

  4. June 28, 2010 at 3:34 pm

    sian e-ein cyng

  5. Izan Ishak said,

    June 28, 2010 at 3:49 pm

    alhamdulillah..naik juga berat dia walaupun demam ye~

  6. CatlinaFly said,

    June 28, 2010 at 4:12 pm

    wan anie: hihi e-ein dah berlari…:)kalau demam nak poandai ebrcakap best juge hihi…tunggu je tgk ape perubahan dia lepas ni🙂

  7. CatlinaFly said,

    June 28, 2010 at 4:13 pm

    izan:tq wish kat e-ein🙂

  8. CatlinaFly said,

    June 28, 2010 at 4:13 pm

    siti: tq auntie siti🙂

  9. CatlinaFly said,

    June 28, 2010 at 4:14 pm

    izan ishak: tu lah pasal..risau jugak kot berat dia sama atau turun..

  10. mummy_ayu said,

    June 29, 2010 at 12:21 am

    ala siannya e-ein demam…raisau kan kita..apa pun get well soon dear!!

  11. June 29, 2010 at 12:31 am

    my nuha dari setahun sampai nak masuk dua 10KG, tapi last week timbang 13KG dah..moga e-ein sihatselalu!

  12. ~~@lyci@~~ said,

    June 29, 2010 at 4:40 am

    alalala.. cian e-ein.. get well soon okay..

  13. June 29, 2010 at 7:27 am

    demam nak pandai wat sesuatu kot…tak pe biasa la tu

  14. The Womanish said,

    June 29, 2010 at 7:50 am

    eh dah gosok gigi ye…tak telan ke ubat gigi tu?demam nak adik kot??? hihihihiiii

  15. Liza said,

    June 29, 2010 at 8:32 am

    Moga E-ein cepat sembuh… Sama mcm Adam. Gosok gigi pakai kain letak ubat gigi.Tapi nangis mcm kena dera. Gunakan ubat gigi tanpa fluorida and sakarin. Pureen ada ubat gigi untuk baby,kan Catlina?

  16. mummyseri said,

    June 29, 2010 at 2:09 pm

    harap eein cpt sembuh yek..hannah pon susut jugek bulan lepas..alhamdulillah bulan ni bertambah sikit..nuz pon senyum je lahh..

  17. June 30, 2010 at 5:13 am

    comelnya anak dara ni..dah pandai sikat rambut sendirik..hope cept2 sembuh


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: