Marble cheese brownies(lagi!) dan the marbling method!

Yezza…buat marble cheese brownies (kali ni tanpa dulche de leche)lagi atas permintaan kawan2 yang turun berseminar kat tempat keje aku ni….end product tak sempat nak amik gmbr sebab lepas masuk peti sejuk, cepat2 potong masuk tupperware , bagi kat diorg!Ada yang tny mcmana nak buat marble ni, so aku nak share ape yg telah aku belajar kat tenet melalui blog kawan2 yang pernah buat marble cheese brownies ni.
Buat beberapa garisan atas cheese layer menggunakan baki brownies coklat.

Lorekkan secara menegak atas garisan coklat tadi.Buat sampai habis ke penghujung loyang.

Lorekan pertama

Lorekkan kedua(arah berlawanan dari yang pertama).Loreklah sampai habis ke side loyang yg sebelah lagi

Siap!Leh masuk oven!(tgn ku masih keras weh!huhu!)

rupa bila dah masak dan dipotong….(gmbr lama)

8 Comments

  1. Nadiah Sidek said,

    July 20, 2010 at 9:45 pm

    le…mcm tu je ke? senangnya! awat tak fhm baca instruction? loltq!

  2. Miss Q said,

    July 21, 2010 at 1:00 am

    O mai God! Macam tu je ke cara nk dpt efek lawa mcm tuh?? Mudah nye!p/s: x pe lh dear, sy tggu theme lainkali saje.. My sis bukan jenis suka travel jauh2 mcm tuhh

  3. Nina Idharm said,

    July 21, 2010 at 1:17 am

    tq for sharing… dah lame cari cam mane nak wat corak cm 2…skrg dah tau. TQ..

  4. July 21, 2010 at 1:18 am

    okler tu catdari sy ni yg tak tahu langsung nak buat..agagaga

  5. CatlinaFly said,

    July 21, 2010 at 3:07 am

    nadiah: hehe dulu sy pun wonder jugak ler, mcamana lah nak buat camni?hihi..surf sana sini, dan try buat..tapi need practice lagi ni🙂

  6. CatlinaFly said,

    July 21, 2010 at 3:07 am

    qas: ok..:)…nanti kita buat theme mom and son /mom and daughter lak ye..

  7. CatlinaFly said,

    July 21, 2010 at 3:07 am

    nina: sharing is caring..tq..

  8. CatlinaFly said,

    July 21, 2010 at 3:08 am

    rose: hehehe tgn keras lagi..nasib baik je tu dapat straight, tapi comot la pulak!janji sedap dimakan!hihihi


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: