Mama, saya lapar..

Buku ni aku beli masa otw datang kursus ni, kat News.com Seremban(R & R).Belum habis baca lagi tapi aku lebih tertarik kat bhgn resepi utk anak2 kat mukasurat2 akhir.Good writing, tapi bg aku, kalau boleh, bykkan lagi resepi kat dlm buku tu.Most resepi, aku dah pernah buat atau tgk kat blog kawan2 lain, kecuali sup tomato oat, ikan masam manis dan sup seribu sayur yg mana aku nak cuba kat umah nanti.Maklumlah E-ein ni ada skin allergy dan resepi yang ada byk pakai lauk ayam, yg mana E-ein tak boleh makan…Resepi pasta pun ada, tapi E-ein tak suka pasta dan pernah aku kasi roti(dah macam2 perisa try bg kat dia, inti kacang, inci butter, inti kelapa dll), terus dicampaknya!Anyway, syabas to Wardina Safiyyah, enjoy baca buku ni walaupun belum habis baca, dan teringin jugak nak menulis buku(ttg veterinar ler)..ada sape2 tau macamane nak publish buku tak?Lagipun tempat keje aku memang tgh nak terbitkan buku teks hasil tulisan staf2 kat sini…

Oh ya, kat sini pun kita leh cari resepi utk 1 tahun ke atas…klik ye:Excellence begins young

Akan balik Kluang jam 12 nanti…ho yehhhh! 🙂

Advertisements

Rindu

Adeh menghitung hari aku nak balik ni..huhuhu..esok baru abis kursus..itupun maybe tghari baru abis..

Layan video E-ein, masa ni aku gi lawat kawan sejabatan kat asrama tempat keje aku, dia dtg sebab ada seminar baru2 ni kat sana..2 minggu lepas..

E-ein sampai tak nak balik sebab ralit main TV(kat umah, nak godek2 tak sampai…),tapi bila kawan aku nak dukung, cepat2 dia lari..

Jangan pandang bawah meja….hiiiihiiiiihiiiii

Sejak cecah setahun lebih ni, E-ein memang suka gayakan baju2 dan tudung aku.Pastu diseret ke sana sini, dipakai, diposing depan cermin, dan yang paling sadis,last-last sekali, dia kesat meja atau lantai dgn baju/tudung aku.

sape nama E-ein?

SAYA!!!

Ada makhluk di bawah meja……uuu takut tak?lariiiiiiiikkkkk!!

Amukan sang dayana

I wonder, mesti E-ein gelak sakan bila dah besar dia nengok perangai dia masa kecik(ada lagi ke blogspot ni masa E-ein dah besar eh?)!boleh geng dgn Qaizer Zahrin dah ni hahahaha…setakat ni belum buat cam gini kat luar.hehehe…bakal lah ni 😉

Ngamuk ngamuk ngamuk

Sedih,sayu,sendu,pilu (versi itam putih)

Kita nak riba bg dia susu, dia tak nak…guling2 kat lantai lak

Last2 letak je tepi dia..

Oh..nak minum sendiri rupanye..tgk tu abis susu terpercik kat muka…

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Thank you thank you…

Alhamdulillah, E-ein dah sihat sejak semalam.Berkat doa kawan-kawan juga…Jom layan E-ein makan kepok hehehe…”I’m backkkk!!!” kata E-ein..heh


Gadi
s ayu…



Alamak hilang keayuan…nangis mintak mama bukakkan tutup botol keropok


Nyum nyum..


Sekarang ni suka posing depan cermin..kadang2 berrpusing2 depan cermin ni…

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Cerita Jumaat

Semalam aku keje macam biasa dan E-ein duduk kat umah pengasuh..selang sejam aku call tnykan keadaan E-ein..

Sempatlah aku siapkan beberapa keje yang tertunggak sejak 3-4 hari ni.Pukul 12(Jumaat rehat awal-solat Jumaat), aku gi jenguk E-ein kat umah pengasuh.PCadangnye nak jenguk jelah, tgk dia masih demam ke tak..pengasuh kata, E-ein belum makan sebab dia baru bgn tido.Aku bagi dia makan dulu.Sambil2 tu bersembang dgn akak pengasuh..

Lepas bg makan,E-ein tak nak lepaskan aku..pengasuh dah amik pun, dia masih tarik2 tudung dan baju aku.Tak sampai hati aku tgk…terus aku mintak pengasuh siapkan bakul susu dan brg2 E-ein, terus aku dukung E-ein masuk kereta.Plan aku, bila Cg Fly balik lepas sembahyang Jumaat, aku nak suruh Cg Fly jaga, aku masuk keje balik…

Sampai kat umah, aku cek temperature E-ein, nak cecah 39 celcius dah.Aku cepat2 bukak baju dia dan mandikan , bg dia main buih2 sabun dulu.Sampai dia tak nak keluar bilik air, nak main air lagi. Lega kot dapat sejukkan badan.

Pukul 2 petang Cg Fly dah balik. Badan E-ein masih panas.Aku masukkan ubat bontot(Paracetamol suppository) tu.Kami decide nak ke paed semula dan terus balik umah MIL.Aku sms bos, bgtau anak demam panas lagi, permisi keje half day.My boss agreed.She’s a mother too, so she’s faham lah tu…Kat paed, dapat antibiotic dan tambahan paracetamol syrup dan voren suppositories 3 bijik.Masa kat paed pun , suhu masih tinggi(38.5).

Sebenarnya, Sabtu ni(hari ni) Cg Fly aa bawak budak2 sekolah tournament sukan dan aku ada bengkel dalaman jabatan weekend ni..Jadinya, aku dan Cg Fly agreed nak tinggalkan E-ein kat umah mak since pengasuh of course tak berani jaga E-ein masa dia demam ni…

Pagi tadi aku call, mak kata, E-en tak berapa panas (dah dedar), dan tgh main dgn adik.Dah makan, dah minum susu , dah minum ubat(dlm susu).Nantilah aku call lagi…jap lagi since masih dalam waktu rehat ni..

Get well soon E-ein!

Ubat E-ein..semalam gi paed.Sebelum ni dah gi klinik biasa 2 kali.Selsema belum baik(sejak hari Ahad lepas), datang demam lak today…harap2 tak apa2 yang serius…hope it’s just common flu and fever..amin…

Diari minggu ini:
Hari Isnin- aku keje
Hari Selasa – amik off jaga E-ein selsema tak baik-baik
Hari Rabu- keje , tghari pengasuh suruh ambil E-ein sebab selsema makin teruk, bos bg amik half day
Hari ni- off lagi, E-ein nampak cam ok (aktif bermain)tapi masih selsema, demam on off…
Esok- tak sure…maybe keje , byk kerja tertangguh…tapi hati tak sedap nak keje,,camne ni??

Cuti rehat ,taking care of E-ein

Sedang bercuti…E-ein tak sihat.Dia tak demam tapi selsema dan batuk yang dah 3-4 hari belum baik2..malam tadi dia batuk2 sampai termuntah..so I’m taking leave today…

Tgh tido tu…mama dia ada nak wat keje jap..harap2 dia tak terbangun sampai mama siap!nak tau mama E-ein ada projek apa?tunggu ye 😉 dah siap nanti akan ku postkan kat sini 😛

Oh ye, sambil2 tu jenguk2 lah sale kat bawah ye..mana tau berkenan..

Cute Umbrellas and baby leg warmers for sale!

E-ein’s first pizza moment!

Kalo ada org perasan…..kalau adalah(ke aku je yg perasan hahahaha)..lately…mcm dah jarang berblog(baru skip satu hari dah kira jarang berblog ke?heheheeh)…sibuk plus satu keluarga demam dua tiga hari ni…nak jalan2 umah kawan2 pun tak sempat…buat photobook client pun tertangguh (ada 2 books tgh pending..)..so sorry…

Jom layan gambar-gambar E-ein dan pizza..tgh nak pick up momentum berblog ni sebelum aku kena sindrom big M!

Best best…

Fuuhh fuhh..tiup dulu sebab panas hehehe

Kuantan Part 2

Jenuh nak ngabihkan entry Kuantan ni hehehe…belum abis2 gak pastu ada selang seli dgn entry lain lak..Sejak sehari dua ni aku mcm malas sikit, biasanye kalau byk entry tertangguh, leh buat sampai 3 update sehari!Penyakit M mula datang dah ni…

Ok, jom abiskan sesi entry Kuantan ni…E-ein tgh tido kang dia bangun tak sempat update blog :).E-ein dah sihat dah, tak demam lagi,alhamdulillah…

Masa ni bersiap2 nak gi sarapan..

Mandi dulu…blurkan sikit, malu ah aunty2(dan anak2 lelaki aunties) sume tgk..hihi

Tunggu mama ambil baju….

Nampak tak ade little mek sibuk bersiap sikat rambut kat depan cermin?(abaikan kain batik aku tersadai dlm background tu, E-ein baru lepas main kain aku tu dia buat tudung kepala hehehe)

Breakfast:E-ein makan bubur nasi lauk ikan.Tak habis sebab buburnye cair sgt..nak makan nasi putih, tak ada, yg ada nasi goreng kampung..pedasshhh..kasi roti dan kuih pun dia takmo

Lepas sarapan tu aku bawak E-ein jalan-jalan kat lobi hotel, (turn Cg Fly makan),ada beberapa mek saleh yang geram kat E-ein duk say hi(E-ein kemain takut, peluk aku kuat2), agaknye sebab suka tgk E-ein pakai baju corak batik kot hehehe..

Otw balik Kluang…kami lalu tepi dataran Sg Pahang(not sure nama betul tempat ni).Aku ajak Cg Fly berhenti jap amik gambar sebab it will be nostalgic.Sebab?Aku pernah duduk Kuantan(kat area Jalan Gambang), masa darjah 3 tahun 1989.Mula-mula Cg Fly kata malas, lepas tu dia surrender gak hehehe…

Fuhhh…akhirnye abis juga entry Kuantan nih!!

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

« Older entries