Cerita di Shah Alam,Sabtu lepas..

Salam..aku, Cg Fly dan my BIL, Ijat ke Shah Alam ,Sabtu lepas sebab antar Ijat gi interview kemasukan Ijazah Art and Design kat UiTM.Bawak kete aku Si oren kecik tomei Naza Suria tu sebab Cg Fly terasa malas nak bwk kete dia..(kete aku auto).

So that morning, kami bertolak pukul 2.30 pagi …bertolak awal sebab budget sesat sebab tak biasa dgn kawasan Shah Alam ni..

Masa kat Seremban , Ijat baru nak tukar baju(takut kemeja dgn seluar slack renyuk kalau nak pakai awal2)..sekali aku dgn Cg Fly tunggu, lama nye dak Ijat ni tukar baju, mandi sekali ke ape (kan ke dah mandi kat umah tadi)..tup2 Ijat call Cg Fly “bang, zip seluar slack orang tercabut”.Aku godek2 dlm handbag aku, takde pulak safety pin(biasanye ade aku simpan dlm handbag utk tudung atau wardrobe malfunction).Aku cdgkan dua beradik ni tukar seluar memandangkan my hubby pakai seluar khakis yang nmpk lebih kurang mcm slack dan my hubby pakai jeans his brother pakai dari rumah.Mujur muat!Settle satu masalah…

Pastu pulak, masa kat exit Nilai, budget jalan ikut KLIA..rupanye, awal sgt amik exit dari highway…patutnya tunggu ade signboard Shah Alam dari highway tu..sesat…masa tu dlm pukul 6.30 pagi..pusing2 jumpa Banting, jumpe Sijangkang.Kul 7.30pagi masih belum jumpa Shah Alam..berhenti stesen minyak tanya jalan…dan baru perasan tayar dah bocor.Sebelum tu ade rasa cam terlanggar/terhantuk benda keras tapi tak perasan la rupanye tayar meletup…macam2 dugaan nak gi antar my BIL interview ni..

Ish mujur takde ape2 masa drive tu..
Cg Fly sedang memberi tutorial kepada Ijat cara2 nak bukak nat tayar hehehe
(tgk tayar spare tu kecik nye mcm tayar kete sorong jek!)

Tepat 8.30 pagi kami sampai ke UiTM..lega sempat sampai pada masanya.Then, tinggalkan Ijat settlekan interview dia, kami berdua pergi la mencari kedai tayar kat bandar Shah Alam..pusing 3-4 kali tak jumpa..sms dgn Qastalani kot dia tau…

Sampai tepat jam 8.30!

Pastu teringat ade member batch aku duk S.Alam ni..Thanks to Kak Nik yang bg direction yang amat mudah nak follow, di amna kami bergeraqk dari seksyen 7 ke seksyen 15 utk mencari kedai tayar yang dimaksudkan…rupanye, bandar Shah Alam ni dia mcm centralised kan kedai2/bgnn2 ikut seksyen kot..itu anggapan aku lah sebab kat Sek.15 ni hampir semuanya kedai tayar!

Tgh tggu giliran nak diganti tayar

Siap ganti tayar dan buat balancing dlm kul 10 lebih…kopak dekat RM200 huhuhuhu dha la belum gaji waaaa!!!Dah settle tayar keta, gi makan kat Kompleks PKNS sambil tunggu Ijat siap interview….Telefon Kak Nik, nak gi umah dia tapi dia keluar pulak, bibik dia angkat bgtau Kak Nik tertinggal hp..so kami melepak ke kat Kompleks PKNS tu smpilah dekat kul 1 baru gi amik Ijat dah abis interview…

Waktu balik aku bergilir drive dgn Cg Fly..biasanye dia je yang drive, nampak hubby ku cam penat, aku offer nak drive (read: aku tak biasa drive di highway!!!biasa hantar E-ein gi umah pengasuh, gi opis, gi klinik dekat2 boleh ler!!!)..lagipun dah smpi Ayer Keroh time tu, aku drive smpi ke Ayer Itam..fuhhh!Syok pulak drive laju2 cam racing je hahahahaha(jakun sikit aku ni bab drive keta,biasa gi bndr pon Cg fly yang bawak eheh.. wakakaka)…alhamdulillah, kami selamat sampai pukul 6 petang (campur berhenti rehat dan makan otw…)…

That’s why trip ke Shah Alam sgt memenatkan….taip panjang2 ni pun rasa penat haih!!!!(cian kat my SIL adik aza tak dapat ikut sebab dia demam…kalau tak leh bwk gi main air kat Wet World tu….)huhuhu…sekian..

Advertisements

Jagung oh jagung

Autopublished entry: now I’m in Penang until 26th Feb 2010!

E-ein suka betul dgn jagung..kalau nampak jagung rebus, mulalah menggelenyar nak pegang n geget2 jagung..kalau tak dapat, sure menangis punya..btw, since gigi dia baru seketui(hihi), so dia geget2 suke2 je..kalau nak bagi dia rasa, kami picit2 isi jagung tu smpi hancur n suapkan kat dia…

With her auntie

Berpisah kejap..

Petang tadi aku & Cg Fly hantar E-ein ke rumah tok mak, sebab next week aku akan outstation selama 5 hari. Mencik ah….asyik kena g outstation jek, jauh2 lak tu huhuhuhu…Adoi sedihnya..lame lak tu, dekat seminggu…ni lah paling lame aku berjauhan dengan E-ein. Adik Aza kemain suka lagi E-ein duk kat umah dia. Rasa sunyi je malam ni E-ein takde kat depan mata huhuhuhu…oklah takde idea dah nak taip..wa nak gi layan blues jap eheh ,tak ler..aku nak layan Smallville dgn Cg Fly hehehe 🙂 next entry aku cite aku kena outstation kat ne..take care ye kawan2..selamat bertugas kepada yang bekerja esok…ciao!!

Best pren…

Stylobubble Contest:Vote for Nor Hazalina (Adik Cg Fly)

Entry Sticky Sila Scroll utk EntryTerbaru..

Bismillahiraahmanirrahim…
Salam kawan2..undian untuk Stylobubble Contest Si Comel Cilik dah dibuka.Sila klik ke laman blog di bawah:

Stylobubble

Undian hendaklah dibuat kat
poll pada side bar atau ruangan komen entry contest
kat
blog Stylobubble.
Undian dibuk
a 23 Jun (hari i ni) sehingga 30 Jun 2009.



Vote for Aza(Adik Cg Fly)
ye..kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada yang sudi mengundi..MACEEHHH!

STYLO BUBBLE Contest Si Comel Cilik

STICKY MODE (Sila scroll untuk entry terbaru)

Err…adakah aku giler contest?hehe..ye kut..tapi aku tgk blogger2 lain selambe je masuk byk2 contest,ape salahnye memeriahkan lagi kan….kali ni aku masukkan adik ipar aku pulak..
Nor Hazalina binti Hamidon a.k.a Adik @ Aza
.Memang senang nak suruh Adik ni posing, sejak kecik mmg dia suke bergambar.Syarat2 contest ada kat blog
Stylobubble ni (sila klik).Aku dah emailkan gmbr ni 2 mggu lepas ke penganjur nye iaitu mak nye twin Darwishes, Mummy Qis.Sekarang ni baru berkesempatan nak taip entry ni…kat bawah ni, 2 keping gambar yg dah disubmit kepada tuan kedai Stylobubble.


Kata nye Mummy Qis, tak semestinya gmbr anak2 je, gmbr adik beradik,sedara mara pun bleh asalkan pakai baju/barangan yang dibeli di kedai Stylobubble dan contest ni ade sistem vote..huhu macam AFUNDI la pulak…err…harap2 kawan2 dapat vote untuk Adik Aza nanti ye..tarikh tutup entry ialah pada 22Jun, sempat lagi pada sape2 yg nak masuk gak ni!

(Voting bermula pada 23 Jun 2009)

Apparel: Legging with skirt in pink bought from Stylobubble
Blouse : Mak belikan Socks: aku belikan 🙂

Mak tak perlukan adik yea…

Dah lame nak story pasal ni..tapi tertunda jek..Awal2 E-ein duduk dgn tok mak dia..maka terjadilah dialog ni, di malam hari sebelum adik kecik Cg Fly,kami panggil mak usu Aza (6 tahun) dan tok mak tido…

Aza: Mak, mak tak perlukan adik ye?

Mak mertua ku: Kenapa tanya macam tu?mak perlukan adik lah..mak perlukan semua,mak sayang adik..mak sayang semua.

Aza: Mak kan dah ada E-ein, mak tak perlukan adik lah…

Esoknye mak mertua ku cite kat aku & Cg Fly…hehe kecian adik Aza..dia jeles tu sebab selama ni dia je budak tecit kat umah tu..alih2 ade E-ein (masa E-ein dlm perut, dia yang paling tak sabar suruh E-ein kuar ).Yang musykilnye..mane dia belajar ckp cam tu eh?siap cakap mak tak perlukan adik…biasanye budak2 akan cakap, mak tak sayang adik…Tapi skrg dah ok dah (bila kami balik,selalu treat dia dgn jajan,mainan and books!)..siap aku ckp nak bawak balik E-ein, dia tak kasik pulak tu..ade gak yg nangis nanti bila E-ein dah balik umah Kluang bulan depan :).

Ni pulak dialog terbaru minggu ni :

Aza: mak, mak, kenapa abang dgn kak ina nak bawak E-ein balik?

Mak mertua ku: biarlah dik, kan tu mak bapak dia…

Aza: ala..tak payahlah..abang dgn kak ina kan boleh balik sini..

(ah sudah…hehehe..kerenah budak2..nmpak mcm jeles..tapi sayang sebenarnye…)