Beautiful kah?

Autopublished entry

Audrey Hepburn : timeless beauty..

Terima kasih kepada Shareen, Nurul, Afidah dan Kak Long Nuzula yang memberikan Beautiful Blogger Award kepadaku.Beautiful bukan bermakna dari rupa paras je, tapi org putih kata, beautiful comes from within, kalau cantik dalam kita, cantiklah luaran kita walaupun rupa paras bukan mcm Kate Moss, Gwyneth Paltrow, ataupun Iman.

Ade rules, tapi aci tak aku nak buat rule yang akhir je: State 7 things about yourself!

1.Penggemar milo .A milo baby sejak kecik sampailah dah ada baby hihi
2.Suka ambil gambar (duhhh!)
3.Suka jalan-jalan (sebab nak ambik gambar haha)
4.Tak pandai take care of baby sebab tak ada adik, so sekarang baru nak belajar( it comes naturally)
5.Suka buat lawak tak kena masa hahaha (selalunye my hubby jadi mangsa – tapi dia ketawalah jugak-kesian kot haha)
6.Sukakan benda yang cantik2 (who don’t?)-sebab nak amik gmbr gak la hahaha..
7.Korang nak tahu, aku pernah masuk maktab (KPLI) selama 3 bulan sebelum dapat twrn kerja vet gomen ni!Kalau tak dapat offer kerajaan, sekarang aku dah jadi CIkgu TESL sekolah rendah (ngaaa…!)

Terima Kasih Daun Keladi, Ada Award bak mai sini lagi hehehehe..

Pic dari Google Image

Kalau kat Malaysia, suka tgk Wardina : ).

Salam Aidilfitri…

Salam Aidilfitri ditujukan kepada semua kawan2 bloggers ,semoga berbahagia di samping keluarga tersayang pada Hari Raya yang bakal tiba…….dan juga jangan lupa kepada mereka yang memerlukan, bantu yang mana kita termampu….amin….(dan juga kepada kakitgn kerajaan cam aku..bonus tak dok time raya nih, belanja berhemat k..huhuhu…)

Kad raya di atas ditujukan buat semua kawan2 bloggers yang teristimewa, semoga ikatan ukhuwah yang terjalin kekal selamanya……..Selamat Hari Raya!!
Terima kasih kepada kawan2 yang sudi mengirimkan kad raya cyber nih…cayaaaang semua mmmuaaahs!


Kad Raya dari Makyung Kak Hana Jepung

Kad Raya dari Kak Zieha Mama Firas..

Kad Raya dari lovely Mami Bizi

Kad dari Emy Omar sekeluarga..TQ..


Kad Raya dari sweet Mummy Seri sekeluarga…thanks Seri!

Kad Raya dari kak Maria nun di Borneo
Kad raya dari Cik Min yg sweet..
Kad Raya dari lovely Kak Inahar aka my free health consultator hehehe..tq kak

Kad Raya dari Ieta dearie…

Kad Raya dari L@N@ yang baru dikenali di alam blog nih..TQ dear..

Kad raya dari sweetie Tice Su..


And Kad Raya from Alycia & Adam yg cute…

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada kwn2 blogger sekalian…..dan juga diucapkan terima kasih kpd kwn2 yg sudi melayangkan kad ucapan selamat berpuasa kpd kami..maceeehhhh! 🙂

Kad dari Cik Min
Kad dari Miemiey

Kad dari kak Intan

Kad dari Kak Ana Waheed

Kad Untuk Ultramama & Ultrayah,Photobook E-ein dah sampai….

Happy Birthday Ultramama!

Buat Ultramama, Happy Birthday yang ke..err…leh ke bgtau umur hahaha…,semoga mung panjang umur & murah rezeki sokmo , nati buleh belanja adik mung sefamili ni 🙂 jangan sedih2, Insya Allah Ultrayah akan cepat sembuh…jumpa raya nanti!

Get Well Soon Ultrayah!

Buat Ultrayah (abang iparku, ayahnye Ultramir & Ultralif), semoga cepat sembuh….jaga kesihatan k, banyak2kan berehat & minum air masak(pesanan dari doktor haiwan!!ngeh ngeh hehehe..)…kami sekelurga mendoakan kesejahteraan Ultrayah!

PhotobookPhotobook E-ein dah sampai petang tadi…projek serampang dua mata ni, pertama untuk koleksi peribadi gambar2 E-ein & kedua, jadi sampel photobook bagi KedaiGambarKami, kepada yang berminat, klik sini –> KedaiGambarKami. TQ

MORE AWARDS!!

Yang ini dari Kak Intan…mekacih kak..

Yang dua ni pulak dari Momma Mia & Kak Inahar….thank you so very much!

& last but not least…from Kak Inahar lagik dan Kak Noorma…..arigato gozaimasu!

P/s: dah lame sy amik award2 ni…cuma nak tempek tu lambat sket..ayam sowiii…but many thanks to semua yg sudi kasik awards ini!macam biasa, sharing is caring, meh amik award ye kawan2….

Awards!Mekacih ye..

Award dari Kak Inahar (cinta hati pengarang jantung Cik Li…).sebenarnye ade lagi..nanti sy tempek ye kak, tima kacih byk2…ingat gak akak kat sy..lebiuuu!

Terima award ni dari Sherry, x-schoolmate..dah lame Sherry bg award ni..baru ade kesempatan tempek dlm blog (ampunnn) ..pernah lost contact tapi bertemu semula kat dunia blog nih!Rindu kat kawan2 sekolah tapi tak dapek nak g reunion..masa tak mengizinkan…kalo ade reunion lagi, Sherry tolong inform ye?tq very much!…

Dan juga Catlina nak share award2 ni dengan kawan2 semua…Sila ambil & letak kat blog , tanda penghargaan kpd kawan2 yang selalu dtg jenguk sini..minta maaf sesangat kekadang tak sempat nak jenjalan kat blog kawan2….i’m sowwiiii…ade masa sy jenjalan k!!

Voters Award!

Award khas untuk voters Adik Aza sepanjang contest Si Comel Cilik berlangsung….sila ambil & post kat blog anda ye?Sepanjang contest dan proses mengundi, Catlina juga bertemu ramai kawan baru…Ribuan terima kasih kepada kawan2…undian anda amat bermakna & sangat dihargai…..hugs hugs and kisses from us…Sayanggggg semua!!

Senarai penerima award (berdasarkan komen & msg kat chatbox, sesiapa yang undi kat vote poll, sila kan juga ambil award ni yea?)

Kak Maria Faizal, Kak Maria salamdari borneo,Kak Masz 73, Ultramama,Yanadzul,Cutemiut78,Mummy ranger,Applique Tee Shoppe, Atie, 5 Arif 2009, Bro Unggai, DJ Epoi,Mama Airell(shakeymirza),Kak Asma,Farah,AinSahrizal,Erinz,Zieha, Pu3 Balqiss,Azrina3.7,kak Noorma,Kak long,SIK,Nett,Itukz Mama Hope, Dr Donny,Mama Tiara,Imma.Jamal,Ita,kak Tie,Neezareef,Jaja,Anil Wanina,Kak Umi_e

Kad besday dari Nur, Award from Emy Omar

Kad Besday E-ein dari Nur..mekacih…E-ein kate..I likeee..hehe

Award ni pulak dari Emy Omar..mekacih2..lebiu..kepada semua kwn2, cam biasa sy forwardkan award2 ni ye….to care is to share..

Sajak dari Uncle Mogen Ali Rico,Kad Besday dari Aunty Leen

Sajak indah dari Uncle Mogen Ali Rico:
Uncle Mogen is so tweet….Insyirah kata bila uncle Mogen balik Kluang,dia nak soh mama dan abah dia belanja uncle Mogen kat Kluang Railway!Psstt..mama sy kopipes dgn gmbr sekali naa..tak pe kan..(Insyirah kedip2 mate dgn comelnye..)



HADIAHKANKU SENJA GEMBIRA

Titipan senja yang merona angkasa
Tiada bintang tiada bulan
Seakan tiada duka tiada sengsara
hanya gembira menemani dunia

Di senja inilah tempatnya bercanda
Menyemai kasih berjanji setia
andai ku tahu indahnya senja
tentu kuhadiahkanmu dengan jingganya

Dan senja ini juga kau hadiahkan cahaya
Cahaya pelangkap aneka rona
hanya bunyi-bunyi riang yang berkumandang
hanya bunyi2 zikir dan munajat tanda kesyukuran
hanya bunyi2 rengkohan si kecil diribaan
hanya bunyi2 dengkuran si kecil di pangkuan
Nikmatilah dan bersyukurlah diatas segala penantian

senja gembira ini akan datang tiba lagi..
Namun ku tak tahu untuk siapa gilirannya……
Dapatkah kau hadiahkan senja gembira ini untukku, sahabat?

( Tahniah pasangan fly & Catlina diatas kurniaan cahaya mata pertama tepat jam 7.26 petang..Semoga kalian gembira sentiasa)

Kad besday ni pulak dari lovely aunty Leen:

Tq so much Leen..terharu..so sweet…wuwuwuwuuu…

Kad dari Aunty Su, Award From Nur

Kad dari aunty Su..lebiuuu mmmuuuahh…terima kasih yg tak terhingga dari kami sekeluarga (Catlina, Cg Fly & E-ein)

Award dari Nur..terima kasih byk2…wpun baru kenal tapi mesra gitu :).Kami same2 suke & minat kucing! Sy forwardkan award ini kepada semua kwn2 k!

« Older entries