Hasil tangkapan di PWTC

Sempat lah pergi ke Pesta Buku 2010 kat PWTC..itupun tak puas pergi sana sebab kejap sgt..Kami pegi sana hari kedua kursus,habis program pukul 5 petang,ingat nak terus ke sana tapi hujan lebat gila2 smpi naik kete pun goyang(ade 2 batang pokok tumbang kat hostel tempat kursus tu), so terpaksa la tunggu hujan reda.

Kami sampi ke PWTC pukul 6 petang, jalan2 kejap je, kul 8 mlm dewan kat atas dah tutup dah dan jalan2 kat dewan bawah pun kejap je dah abis.So inilah hasil tangkapan yang sempat dipancing kat PWTC…campur semua sekali, harganye below RM100..( ade hikmahnye tak duk situ lame2 lagi kot, mau aku borong buku lagi, seronok tau tgk buku byk2, murah2 lak tu..)

2 buku utk adik ipar aku, 1 set board book mini utk E-ein dan 2 buah buku cat care & dog care for me..

E-ein punya, ade 4 bijik buku kecik dlm ni..semuanye dlm BM

Mak tak perlukan adik yea…

Dah lame nak story pasal ni..tapi tertunda jek..Awal2 E-ein duduk dgn tok mak dia..maka terjadilah dialog ni, di malam hari sebelum adik kecik Cg Fly,kami panggil mak usu Aza (6 tahun) dan tok mak tido…

Aza: Mak, mak tak perlukan adik ye?

Mak mertua ku: Kenapa tanya macam tu?mak perlukan adik lah..mak perlukan semua,mak sayang adik..mak sayang semua.

Aza: Mak kan dah ada E-ein, mak tak perlukan adik lah…

Esoknye mak mertua ku cite kat aku & Cg Fly…hehe kecian adik Aza..dia jeles tu sebab selama ni dia je budak tecit kat umah tu..alih2 ade E-ein (masa E-ein dlm perut, dia yang paling tak sabar suruh E-ein kuar ).Yang musykilnye..mane dia belajar ckp cam tu eh?siap cakap mak tak perlukan adik…biasanye budak2 akan cakap, mak tak sayang adik…Tapi skrg dah ok dah (bila kami balik,selalu treat dia dgn jajan,mainan and books!)..siap aku ckp nak bawak balik E-ein, dia tak kasik pulak tu..ade gak yg nangis nanti bila E-ein dah balik umah Kluang bulan depan :).

Ni pulak dialog terbaru minggu ni :

Aza: mak, mak, kenapa abang dgn kak ina nak bawak E-ein balik?

Mak mertua ku: biarlah dik, kan tu mak bapak dia…

Aza: ala..tak payahlah..abang dgn kak ina kan boleh balik sini..

(ah sudah…hehehe..kerenah budak2..nmpak mcm jeles..tapi sayang sebenarnye…)