Aku sayang dia…

Seronok tengok baby tido…bukan tengok E-ein tido je, anak sape2 pun yg tgh tido aku suka tengok…rasa tenang je tengok wajah mulus yang nyenyak tido…satu terapi minda! 🙂 ilang penat lelah seharian bila tgk muka anak…

Hmm…tak sanggup rasanye nak berjauhan lama-lama…next week aku gi kursus lagi…10 hari tu…wuaaa….inilah cabaran ibu-ibu yang berkerjaya.Rasa nak jadi surirumah sepenuh masa jek!heh..namun aku akur dengan panggilan tugas…sedih dan rindu itu ada, tapi itulah pemanis kasih sayang antara ibu dan anak (dan juga abahnye..ehem ehem..hihihihi..)

Advertisements

(Pre)Majlis Akikah & Potong Jambul Part 1: Irfan & Insyirah

Baru berpeluang nak masukkan gambar sekitar majlis akikah E-ein 12 Jun baru2 ni….aku update ni selepas call mak mertua bertanyakan pasal dak tecit tulah.Mak kata E-ein dah pandai isap puting @ pacifier tu..siap tak lepas selagi dia tak tido.Meragam dah kurang.Menyusu pun dah ok sket..Betullah kata artikel kat bawah, baby sekitar 2 -4 bulan ni urge to suckling sgt kuat.Lagipun itulah cara baby untuk comforting diri sendiri.
Semalam checkup kat klinik, berat E-ein turun dari 5.3 kg last month kpd 5.2kg bulan ni.Mungkin sebab dia baru lepas baik selsema, masa selsema tu kurang menyusu sbb E-ein tak selesa bila idung dia tersumbat.Risau betul aku smpi aku rasa kurang selera makan 2-3 hari ni.Sebenarnye E-ein ni, kalau tak de sakit ,mmg senang sgt jaga dia, especially lepas mandi atau menyusu kalau dia tak ngantuk, suke sgt ‘bersembang’..rindunye kat dia…tapi bila mak kata E-ein dah kurang meragam, lega sikit hati aku & Cg Fly.
Jom layan gambar E-ein dan dua pupu nye Mohd Irfan Firaz (5 bulan)….gambar diambil sebelum majlis potong jambul bermula.
Masa ni Irfan tgh disuapkan nasik lenyek….itu yg ade comot sket mulut dia
Irfan jeling – jeling..ai cium E-ein sorang je Aunty Yan(adik Cg Fly)?
My sweet darlin’ …
Ala…abang Irfan jgnlah nanes..mama E-ein amek gambar tu!
E-ein yang manis….mama suke tgk E-ein ketawa tau..
tak dpt sembang dgn E-ein, sembang dgn gambar pun jadik!!!
E-ein kasi pinjam menan E-ein yea…Irfan tak nanes dah…

E-ein’s photoshoot session

Lebih byk potret E-ein di blog ini: Catlina’s Photography. 🙂 Inilah keje mama E-ein bila dah terperap je kat umah!E-ein dah berumur 21 hari sekarang…huhu..lagi 19 hari berpantang!Dah windu cheesecake, tiramisu & ice blended milo !Tapi ade setengah orang..pantangnye 100 hari…aku?hmm..tgklah dulu…ikutkan nafsu..mcm tak buat je 100 hari tu muahahaha….