Happy Cloth Diapering Give Away

Sticky!Sticky!

Jom join giveaway by Miss Nuzula ni!

Objektif
giveaway ini adalah utk mengajak ibu-ibu semua menggunakan cloth diapers utk baby/ anak2 kita, kira mcm kempen CD la ni (kempen kecil-kecilan dari saya sbg satu usaha utk menghijaukan bumi)…

Syarat2 penyertaan: 1. Terbuka kepada semua mommy bloggers (mereka yg ada blog) dan berminat dgn cloth diapers. 2. Terbahagi kepada 2 kategori, iaitu;

Kategori A: utk mereka yg belum atau baru aje berjinak-jinak dgn cloth diapers

Kategori B: sudah menggunakan cloth diapers (mmg dah berCD la katakan) Cara-caranya… Jadi FOLLOWER di blog ini (dgn segala hormatnya)… dan ADD blog ini dlm bloglist anda.

– Buat satu entry tentang giveaway ini, dengan tajuk entry Happy cloth diapering giveaway. Jadikan sticky mode sehingga 31 Januari 2010.

– Copy banner di atas dan letak dlm entry dan di sidebar blog anda (serta link-kan ke entry ini).

Utk kategori A:

Ceritakan secara ringkas kenapa anda berminat dgn cloth diaper (sbb comel ke, sbb jimat ke… atau sebab apa-apalah). Kalau nak letak gambar baby pun boleh jugak (nyatakan nama n umur baby).

Utk kategori B:

Ceritakan pengalaman anda berCD (secara ringkas je) dan kenapa anda memilih utk menggunakan cloth diaper, serta uploadkan sekeping gambar anak anda memakai cloth diaper. Jgn lupa nyatakan nama n umur baby. Gambar anak anda itu nanti mungkin akan jadi model CD di blog ini…

Akhir sekali, tinggalkan komen (link anda) dlm entri ini supaya saya dapat menjejaki blog anda. Pemenang akan dipilih secara rawak (serawak2nya dan sejujur2nya)…. mungkin akan gunakan random.org (tgk la nanti)…

Tarikh tutup: 31 Jan 2010

Rasanye ku tergolong dalam kategori A..

Dalam koleksi baru ade 2 CD dan 4 insert.Satu ialah Babyland snap button pink beli dari Stylobubble dan satu lagi Coolababy Velcro red dari Miss Nuzula.

Saya mula berminat nak guna CD kerana my baby E-ein selalu kena nappy rash. Dan CD pula mmg diperbuat dari kain khas dan insert dari microfiber yang bebas bahan kimia dan irritant. Memang sesuai sangat la bagi E-ein. Selain itu CD -CD ni tersangatlah comel, nampak cool and suka vibrant colour dia!

Sy pernah berputus asa nak guna CD ni sebenarnye….kerap bocor kat tepi..setelah dapat penerangan dari Miss Nuzula, baru lah tau bahawa CD ni kena ketatkan kat area peha baby.Thanks ye Miss Nuzula!Dan sekarang dah kembali bersemangat berkobar-kobar nak extend penggunaan CD ni ke 24 hours!…Sekarang ni sy cuma pakaikan pada waktu malam je…siang masih pakai dispo diapers…Mula – mula try pakai yang velcro yang terbaru ni, memang tak bocor!Dan sy aplikasikan pada Babyland snap button tu malam tadi!Wah berjaya lagik! Tak bocor langsung!Mungkin bagi mereka yang dah biasa pakaikan CD utk anak2 rasa masalah sy ni remeh…tapi sy rasa ini adalah permulaan kepada sesuatu yang lebih baik iaitu ke arah natural parenting dan environment friendly! Yeay (clap!clap!clap!)

Justeru,sy bercadang nak tambah stok lagi , maybe beli 1 atau 2 CD ke setiap bulan, nanti dapatlah kumpul koleksi CD!Kalau dapat hadiah dari contest ni, lagi lah sy bersemangat!Yeay!

snap button– cutie pie cute!
AIO..easy ,convenient and vavavoom! Velcrocool!

Printed..comey!

Hadiahnya:

Satu CD bagi setiap pemenang kategori tersebut.
Boleh pilih mana satu di atas yang berkenan! Wow!

(miss nuzula , nak bagi dua CD pon takper tau!hihihi…) dan sy juga cadangkan agar pihak penganjur memilih 2 atau 3 pemenang bagi setiap kategori hehehehehe. Harap2 cdgn ni diterima !Jom join sekarang, cuma tinggal 2 hari je lagi sebelum dateline!

Advertisements

MY FUNNIEST BABY CONTEST


Tajuk : MY FUNNIEST BABY CONTEST


Berumur : 1 bulan hingga 3 tahun
Dateline: 13 November jam 12 tghari
Kategori A : baby gurl
Kategori B : baby boy

Hadiah :
-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponser dari Babyumishop

– 1 helai baju baby bagi setiap kategori
Sponser dari IT @ RLiiT’S BoutiQe & beauty Centre

Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
– 1 Diaper Stacker

Sponsor dari Moms&babyshop

Syarat Penyertaan:

– Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda
– Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
– Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
– Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish.
– Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified)

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Sponser 2 : IT@RLiiT’s BoutiQue & Beauty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)


– Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
– Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cute.
– Semua penyertaan akan diadili oleh para juri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.



Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby Danish sendiri.. Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.

Bismillahirrahmanirrahim…
Ha..dah lama tak join contest…agak bz & takde idea nak join contest2 yang ada sebelum nih..jadi, utk contest ni aku nak submit gambar E-ein yang kat bawah ni .

Nama anak: Nurdayana Insyirah binti Zulkeflai
Umur: 7 bulan ++

Sedikit sebanyak tentang sponsor2 contest:

1.Babyumishop: blogshop yang dimiliki oleh penganjur contest iaitu Umidanish.Menjual pelbagai barangan keperluan ibu dan bayi, antaranya Cloth Diapers dan set ibu bersalin

2.IT @RLiiT’s Boutique & Beauty Centre:antara item yang sempat aku jenguk ialah set kecantikan wanita,pakaian wanita,kanak2 dan bayi serta produk ECPI

3.moms & baby SHOP:tengok nama blog je mesti dah dapat agak, antara barangan bayi yang dijual ialah CD dan utk mama pula ada JusMate 5.

Kawan-kawan, ape lagi, jom join & memeriahkan contest ni!Wish E-ein good luck k?

Hadiah di bulan Ramadhan..

Jumaat lepas, hadiah yang adik aza menang contest si comel cilik Stylobubble sampai, sepasang telekung sembahyang bersulam yg comel (err..Qis, yang org dewasa punye ade tak hehehe..)…

Tak silap aku, contest tu bulan Julai..hadiah baru sampi coz aku lupe nak email address dgn owner Stylobubble, mummy Qis….mujur mummy Qis tak kasik org lain hadiahnye ngeh ngeh…TQ ye dear….kebetulan..mak pulak bgtau,mmg Aza tgh mintak nak belikan telekung sembahyang…adik kena lah rajin2 solat ye..dah ade telekung lawa…

ItalicSebelum solat maghrib, sempat lagi posing..

Dan juga mummy Qis poskan sekali CD yang aku beli dgn dia…esoknye pas dah basuh, barulah leh pakaikan kat E-ein …lembut sgt insert CD ni tau…insya Allah, next time aku beli lagi…

Kepada kawan2, selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke-52 dari kami sekeluarga…MERDEKA! 🙂Saje2 aku nak letak gmbr geng kamceng dua orang nih..hehe..