OrphanCare…sy hargai niat murni kamu!

Aku terjumpa ni masa tgh belek2 blog Daniel Zain….My friend, Qastalani @ Karipapsayur pun aktif dlm Orphancare ni..sayangnya mcm takde cawangan di Kluang je....

“Abandoned and left to die. This is the fate of an increasing number of unwanted babies that end up in toilets and rubbish bins among other places. A few are found dead while others are saved in the nick of time.

With this in mind I’d like to share some info on OrphanCARE, an NGO dedicated to solving this issue.

Give your baby a chance for a better life

Protect your baby’s right to life

  • Do good by giving your baby to OrphanCARE who will provide him/her with caring parents.
  • If you want help at any stage of your pregnancy, please call or come to OrphanCARE.
  • We will assist you with the safe delivery of your baby.
  • You don’t have to face this difficult predicament on your own.
Contact OrphanCARE at our 24hour helpline @ 03 7876 1900



———————————————



What we do



OrphanCARE is working closely with the Ministry of Women, Family & Community Development to expedite the adoption process whereby abandoned and orphaned babies and children are quickly matched up and placed with suitable parents.

We undertake awareness programmes to make society recognise that orphans ans abandoned children should not be left permanently in orphanages or shelter homes.

We have a database of interested adoptive parents with complete background profiles and are working with orphanages, single mother shelter homes, hospitals and clinics to provide suitable families for orphans and unwanted or abandoned babies.

About orphanCARE


OrphanCARE is a non-profit organisation established in April 2008, under the patronage of HRH Sultanah Pahang Hajjah Kalsom. It aims to give every orphan and abandoned baby a chance to feel love and care in the security of a family in accordance to our tagline “Every child needs a family”.

Most orphanages are often ill-resourced to provide children the kind of love, attention and security that could be offered by families. Orphans and children who spend large parts of their childhood in orphanages, in large number of cases grow up (unsurprisingly!) with low self-esteem resulting in behavioral problems, delinquency, and poor academic performance. Many leave orphanages at the age of 18 without a family support system, making it difficult for them to start a new life.
Unwed mothers whom abandon their babies are mostly young and come under pressure arising from social stigma and legal implications, compounded by a sense of hopelessness due to not knowing where to seek help. OrphanCARE was set up to discourage such women from abandoning their babies by providing the assurance that their babies would be placed in good homes.

For more information or if you would like to volunteer, please contact us at:

OrphanCARE
6, Jalan SS 1/24A
Kampung Tunku
47300 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Email: orphan.care@gmail.com

Tel: 03 7876 1900


Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Hero..kukagumi ketabahanmu


Gambar milik kakimotong

Ingat tak cerita kucing kat sini?Kucing yang tak ada kaki depan dek dipotong manusia bodoh lagi kejam gara2 kucing tu curi ikan?No wonder lah org boleh buang bayi, dera kanak2.Sebab nya mereka yg macam nilah.Suka menunjuk terrer dan kuat tak kena tempat.Tunjuk berani dan kuat pada yang tak bermaya.

Nama kucing ni Hero.Bagi aku dia memang hero sehero2nya.Sgt tabah, sedangkan dia tak mengerti tentang kekejaman yang berlaku pada dia.I wonder if could he remember the cruelty that happened to him.

*kekejaman berlaku di mana-mana shj, bukan shj di Israel, kat Malaysia pun berlambak.Marilah kita mendoakan mangsa perang, mangsa dera, mangsa bunuh, dan juga haiwan2 yang teraniaya ini.

Tengoklah Hero yang sangat bijak walaupun dia adalah haiwan yang disebut2 orang, tak punya akal.Kalaulah aku dapat jumpa Hero, nak peluk2 Hero ni..Kudos to his owner yang sangat2 menyayangi Hero…

Oh ya, anda boleh memberi sumbangan kat Hero di sini(atau nak bg makanan, permainan atau ape2 je..).Bukan tuan dia yang mintak, ramai pelawat dan kawan2 owner ni sendiri nak derma kat Hero…

NO AKAUN UNTUK SUMBANGAN KEPADA HERO : 1140 9900 1819 64(RHB)

Pada mulanya saya dan isteri amat berberat hati untuk menerima bantuan kewangan untuk Hero kerana kami masih mampu untuk menyaranya dan tidak mahu dikatakan mengambil kesempatan ( Klik Sini ). Tetapi oleh kerana ramai di antara pembaca-pembaca blog ini ( ada yang datang daripada email, komen2 dan Inbox dari Youtube saya dan Facebook ) yang ingin menghulurkan saluran kewangan buat perbelanjaan Hero, dengan ini saya memberikan nombor akaun untuk memudahkan proses transaksi online. Insyaallah saya akan buat entri khas tentang segala perbelanjaan Hero dengan wang yang dihulurkan oleh pihak tuan-tuan. Saya juga ingin menegaskan di sini bahawa saya bukan meminta derma melalui KAKIMOTONG.BLOGSPOT.COM ini. Segalanya saya lakukan di atas permintaan dari kalangan para pembaca dan peminat Hero. Terima kasih di atas segala sokongan dan sumbangan.


Hero dan anak kembar tuannye

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!