Be my baby….Adriana

Melawat cucu jiran ku last week :)…tahniah buat Kak Hasnah atas kelahiran cucu sulung.Tak dapat nak ambil gmbr mama dan papa Adriana kerana diorg keluar gi beli bju baby tak silap aku.Masa gmbr ni diambil, Adriana berusia 1 bulan.Masa aku gi lawat ni, baru je lepas seminggu dua cukur jambul…so tu yang dah licin merelip kepala baby Adriana ni..agak susah nak amik gmbr Adriana ni sebab baby ni aktif ya amat!

Pose bogel..i loikkkkeee..hehehe

Dan dibekalkan dua bijik durian sebelum balik ngeh ngeh..hehehe :)…(gambar yg aku ambik fresh di atas pokok, terdelete lak..)..aku ada cuci gak gmbr2 Adriana, as gift for her..

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Kalau aku buat giveaway lagi..korang nak kah?


Teringin nak buat giveaway lagi….bercadang nak buat giveaway akan datang….cuma nak tau dulu kalau aku buat hadiahnye is(maybe) 2-3 mini photoshoot sessions oleh KedaiGambarKami, ada ke org nak?Dah lama idea ni ada dlm kepala aku..cuma tak sempat nak kemukakan jek..
Cadangan aku…
Hadiahnye:
KGK Mini Photography Sessions for FREE

1.Lokasi photoshoot ialah di sekitar Kluang…pemenang mesti by hook or by crook dtg ke Kluang..ngeh ngeh…budget lepas raya lah nak buat sesi ni pun.ada ke org nak berposing time puasa?kalau aku, hokey how liao jek!hehehhe..(oh ya..pemenang kalau tak dapat datang, leh gak hadiahkan kepada saudara mara atau kawan2 yg ada di Kluang).

2.Cara nak pilih pemenang: LUCKY DRAW BASED GIVEAWAY.Malas nak handle kontroversi2 sebelum ni hahahaha!mcm glam sgt jek hihihihi..Akan ada 2 @ 3 atau lebih pemenang…cdgn tempoh session maybe dlm 30 minit – 1 jam.So kalau boleh, nak settlekan semua sessions tu dlm satu hari!

3.Kalau sambutan hangat, aku nak buat giveaway ni monthly.Mungkin akan ada tema bagi setiap bulan.

4.Pemenang akan dapat 1 CD mengandungi soft copy gmbr2.Kalau aku rajin aku akan cucikan lah 4-5 keping wokeyyy…

Tema2 yang bermain dlm kepala otak aku ni:

Maternity
Family

Children

Couples

Later ok….will update soon after dgr korang nye pendapat..kalau takde org nak, aku tak buatlah :)..

oh ya…bila lalu kat railway Kluang, ada angan2 nak shoot gmbr kat sana…nantilah..kalau ada masa..:)

Some of our portfolios

Next Photoshoot: Awjan’s sister.Patutnya last week tapi tergendala sebab they went for a wedding reception :).

Business card

One of my recent projects, buat business card!Baru tergerak nak buat sebab rezeki dah bertambah sikit(moga bertambah2 lagi lepas ni!)…ada 3 design aku buat…
Design 1

Design 2

Design 3

Rasa korang, yang mana satu suites us best? :)..maybe nak buat depan belakang kot.Dan, design dua yang pertama tu, Cg Fly kata “Feminin sangat, buat yg simple sikit)”…hihi itulah pengkritik pertama aku tau…samalah, kalau Cg Fly buat design atau amik gmbr, aku komen gak balik!hihi!

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

3.30 pagi…

Pukul 3.30 pagi tadi, E-ein bgn tido, minta susu.As usual kami akan cakap “tunggu, tunggu,tunggu” sambil buat gestures tunggu pakai tangan.Dia pun buat tanda tunggu.Adalah 5 saat je pastu dia berkejar bgn, gi pegang kaki abah dia yg tgh buat susu(aku tgh baring dgn dia tadi).Haus sgtlah tu…bila siap je susu dia, Cg Fly bagi kat E-ein. Nak tau ape dia buat?

E-ein berlari ke arah tilam sambil pegang botol susu, pastu dia terus baring menyusu sambil pegang botol sendiri!My, haus sgtlah tu..this is new to us..:) sebab biasanye E-ein nak kita riba dia dan pegangkan botol susu dia.Part yang berlari tu yg buat kami ketawa sakan.Dgn terkedek2, lari mcm kelam kabut je nak cepat minum susu.Kalau lah dapat rakam peristiwa pagi tadi, leh gak kongsikan kat sini hihihi…

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family/Wedding Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Kat mana nak beli photobook semurah RM79???

Hohoho iklan jap eh…

So..semua dah biasa tgk photobook kan?An upgrade of album and photos…sekarang ni KedaiGambarKami.com eh silap…KedaiGambarKami sedang mengadakan promosi Father’s Day di mana photobook boleh dibeli dgn harga semurah RM79!Anda cuma perlu:

order photobook anda
hantar CD gambar(atau zip dan email)

kami siapkan photobook anda dalam tempoh 7-14 hari bekerja!
As easy as ABC!

Tak yah download software, tak yah pening2 nak buat sendiri!

Jom jom jom!Promosi tamat pada 25 Jun 2010!Limited order ni tau!

AKAN DATANG:
KAMI AKAN TERBITKAN CUSTOM ALBUM PULA!!
(sesuai utk gambar pengantin)

Jom tgk sample….

Hardcover 8.5 x 12 inci

Softcover 8 x 6 inci

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9
Family PhotographerPhotobook & Poster Printing juga ada di sini!

Intan payung mama

Sekarang ni, kalau aku ajak E-ein jalan-jalan kat luar rumah, lepas pakai kasut je, dia akan capai payung ni.Dah jadi mcm kewajipan lak kat dia hehehe…A few snaps in front of our house semalam…

*oh ya..lately tak sempat nak berkunjung ke rumah kawan2…selain busy dgn rutin dgn E-ein, busy extra sebab dok buat photobook dan editing ni…nanti ku ke rumah anda k?

Mek sibuk …

Tgk ni masa photoshoot dgn famili Laila Sabtu lepas, ade seorang mek sibuk yang namanye dirahsiakan…

Sibuk-sibuk…tgk background kan ada org tgh berposing tu E-ein…hehehe
Sibuk-sibuk-sibuk..aiseh payung E-ein tak leh tutuplah mama!
Ni pulak gelagat si photographer (abah mek sibuk tadi)dan papa kepada model hehehe..


Ni gambar mama mek sibuk masa makan-makan kat Kluang Rail Coffee lepas photoshoot …mek sibuk tu tgh badmood sebab kepenatan, tak dapat main buaian dan juga ada sikit2 mengantuk.

Masing2 tinggalkan DSLR dalam kete masa ni..hp juga berguna! :)hehe..

To Laila: thanks ye sudi datang walaupun awal pagi! 🙂 Lagi gambar kat sini ye?

Sekian..

Kat mana beli tutu?

Since ada beberapa org kawan yg tanya tentang tutu E-ein, kat bawah sekali entry ni aku letak link online shop tempat aku beli tutu tu ye?Tutu ni handmade, ada yang dah ready design(tinggal kita bg saiz pinggang anak je) dan ada juga yang kita leh request sendiri kaler malernye…starting price about RM40 and above.Masa aku beli ni, lambat sikit siap dlm seminggu sebab ada material yang takde kaler yang aku request dlm stok .Tapi tak silap aku, normally, dlm 4-5 hari dah leh sampai kat tgn kita.Aku pun tgh tunggu lagi satu tutu utk baby photoshoot ni 🙂 maybe hari ni atau esok sampai.

Weekend lepas ni jadual penuh gak lah…

Sabtu :
8 pagi- 10 pagi
-photoshoot keluarga Laila(pememang contest KedaiGambarKami dua tiga bulan lepas..)baru ada masa nak buat photoshoot famili Laila ni….nanti aku upload gmbr2 dgn Laila and family eh..

2petang -8malam
-pegi Plaza Angsana, Johor Bahru..kenapa gi sana?adalah…nanti aku bgtau hehehe..

Ahad
7 pagi – 6 petang
Pergi hantar sepupu Cg Fly ke Kuantan, dia dapat masuk Kolej Matrikulasi Pahang(second intake).Dia ni anak yatim…dan dia agak kecewa bila tak dapat panggilan pertama, ingatkan tak dapat langsung dah…alhamdulillah..dapat juga…aku harap dia belajar bersungguh2..kaum keluarga semua doakan dia.Maklumlah dia anak yatim, semoga dia berjaya menghabiskan pengajian dan dapat kerja yang baik2…amin..

Pagi tadi baru kami gerak dari rumah my MIL ke Kluang..penat gak lah..tapi puas hati..sebab dapat buat ape yg dah diplan dgn baik..alhamdulillah..

ok..berbalik cerita tutu tadi, ada yg tny, hari tu E-ein pakai kaler lain, last entry kaler lain..sebab aku beli 2 tutu saiz E-ein, satu lagi saiz budak2 umur 6-7 tahun..total aku beli: 3 pasang tutu…so,kat mana aku beli?

Kat sini(sila klik):
TwirlPrincess.com

Nanti sape2 dah beli tutu, letaklah gmbr anak2 kat blog eh? 🙂

Jobs in June!

A note for me….this coming June..Photo above from here

1.Aku kena siapkan 3 buah photobook bulan depan(job yg diterima bulan ni)..
2.Ada 1 banner,1 invitation card,2 buah header & logo in the making…
3.Photoshoot family pemenang contest KedaiGambarKami sedikit masa dulu..tarikh belum decide
4.Next week nak launch promosi KedaiGambarKami utk Hari Bapa..tungguuuu!!!
5.Wedding Photoshoot 5 & 6 June – semoga berjalan lancar semuanya..amin..
6.KedaiGambarKami bakal ada busines card sendiri(patutnye dah lama aku kena buat ni tapi duk siapkan design hak org, hak sendiri tak terbuat!hehehe!)
7.Announce pemenang KGK Top Referrer Contest pada 12 Jun.Insya Allah..
8.Announce pemenang Food Blog Review by Catlina (kalau dah cecah 25 org peserta, leh la buat cabutan)
9.A project yang aku belum confirm 100% lagi nak jalankan ke tak sebab aku ni ala2 one man show gak ler (kecuali utk some designs & photography, Cg Fly ada..)

Semoga semuanya berjalan lancar..amin…

Hilang akal ko apo?

Aku dgn Cg Fly hilang akal hari ini.Kami pegi beli Nikon D90(read:body sahaja-lens Tamron dah ada )..sebenarnye memang dah ada dlm wish list (baca sini)cuma tak sangka dapat beli secepat ini…..itu yang balik2 rumah je aku tny Cg Fly, “bang, kita ni dah hilang akal ke ape?main beli je!!!”..hehehe..ok lah, aku nak pi belek2 D90 nih!

*D60 ape cite?jual?no!no!no kami tak jual..pakai juga D60 tu :)…

Second wishlist: Wide angle lens pulak hehehehe….

« Older entries