Cerita sebelum balik kampung:Skin care class by Qastalani

Date :4 Jun 2010
Venue: My house

Thanks to consultant dari Mary Kay aka my blogger friend Qastalani yang sudi datang dari nun jauh di Putrajaya ke Kluang utk memenuhi jemputan aku ni.

Walaupun jumlah peserta asal dari 5 org jadi ke 3 orang je, alhamdulillah semuanya berjalan lancar.Seronok belajar cara cuci muka, in fact this is my second time learning from Qas ni.Ada juga sesi basic mekap dgn Qas.Seronok bila dapat tau kegunaan brush, foundation,mascara,eyeliner dan lipstick yang betul!Tapi takmo lah tempek gmbr muke aku mekap kat sini sebab tak berapa pandai lagi hehehe…cam kelakar pun ada hihi..maklumlah tak biasa bermekap2 ni.Biasa calit lipstick dgn pakai celak je.

Bawah:Ni photoshoot si cikgu skincare sebelum peserta2 lain sampai!Hihihi!

Bawah: Cikgu tgh ngajo!

Bawah:Gambar beramai2 lepas abis kelas.Anak-anak murid yang kepochis hihihi

Kudapan lepas kelas.Hehe…trifle ni aku guna golden kiwi sebab stobewi abis stok tu ari….trifle ni direquest dari Qastalani.Later upload gmbr full kek ni okeh.

Btw, korang yang duk area KL dan Putrajaya leh call Qastalani utk skincare class ni ok..contact dia kat sini atau sini.Good luck to my dear fren Qas!

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?Kami bersedia merealisasikan impian anda!KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family PhotographerPhotobook & Poster Printing juga ada di sini!

Mekap eyeshadow mudah @ Supermodel’s Secrets!!!

Teringin nak mekap eyeshadow cam ni?



Sumber: Website Eyemajic South Africa

Cuba tgk video kat bawah…mudah je!!!

Mcm best je kan? 🙂 Senang pun senang!Yang dalam gmbr dan video kat atas ni, brand Eye Majic.

Dan..aku jumpa produk hampir serupa,( jenama In-A-Blink Instant Eye Shadow) ada kat Malaysia ni masa blogwalking,di Supermodel’s Secrets owned by Michelle Chuah.Murah je harga dia RM12 for trial pair dan RM54 for 1 box (ada 12 keping eyeshadow applicator ni).Bolehlah wat pakai gi dating dgn Cg Fly(dan E-ein hihi) atau gi dinner ahaks…!! .Bila dah sampai dan cuba nanti aku war2kan k..menjadi ke tak hehehe…

Ada byk lagi produk dari hujung rambut hingga ke hujung kaki kat Supermodel’s Secret ni…Cuma setakat ni aku berkenan kat eyeshadow ni jelah..BTW, Michelle tgh mengadakan giveaway kat blog ni..Dateline 31st May 2010.Jomla join!Klik sini SUPERMODEL’S SECRET GIVEAWAY:Be A Follower of Supermodel’s Secrets & WIN!

Foundation:Dulu dah Sekarang

Dulu aku pakai foundation jenis liquid(RM20++)..nk pakai, cuit sikit2 kat dahi, hidung,dagu dan pipi, pastu oles pakai tgn je!Mudah kan?masa tu aku berpuas hati, mmg full coverage kat muke lah,cuma lately ni muke aku berminyak2, so bila pakai yang ni bertambah2 la minyaknye..

lebih kurang gini tapi mine botol kaler ijau..

So terbaru aku beli yang ni pulak..minerals powder foundation(RM40++)….quite nice, jadi matte finish,malangnye lepas 2-3 hari pakai, muke aku jadi kering la pulak….adoi..agaknye muke aku ni kombinasi agaknye…..yang best, siap ade kabuki brush utk kita sapu minerals ni kat muke(dan aku beli satu lagi Guardian Retractable Brush utk sapu bedak kat muke..)

matte finish tapi jgn overdo nanti jadi kelabu lak hehehe

Dan bila pakai ini..best, nyaman je rasa masa mula2 pakai…tapi 2-3 hari kemudian, muke aku jadi gatal2 lak…nak2 waktu malam, ya Allah, gatalnye, smpi aku gi sapu krim alergik E-ein baru aku leh tido…tak sesuwei agaknye, tapi nanti aku nak try semula coz maybe kulit muke aku terkejut bila aku tukar krim muka and foundation serentak tu ari….

recommended by my MIL…katanye dia mula2 pakai pon gatal gak..
next try kalo same jgak gatal, nak bg kat MIL jelah terus :)(baru pakai seco-et)

Dan ini Video Michelle Phan , aku suke tgk cara dia mekap..
nmpk mudah je :)..nanti nak try lah, bila muke aku dah ok sket…