Mekap eyeshadow mudah @ Supermodel’s Secrets!!!

Teringin nak mekap eyeshadow cam ni?



Sumber: Website Eyemajic South Africa

Cuba tgk video kat bawah…mudah je!!!

Mcm best je kan? 🙂 Senang pun senang!Yang dalam gmbr dan video kat atas ni, brand Eye Majic.

Dan..aku jumpa produk hampir serupa,( jenama In-A-Blink Instant Eye Shadow) ada kat Malaysia ni masa blogwalking,di Supermodel’s Secrets owned by Michelle Chuah.Murah je harga dia RM12 for trial pair dan RM54 for 1 box (ada 12 keping eyeshadow applicator ni).Bolehlah wat pakai gi dating dgn Cg Fly(dan E-ein hihi) atau gi dinner ahaks…!! .Bila dah sampai dan cuba nanti aku war2kan k..menjadi ke tak hehehe…

Ada byk lagi produk dari hujung rambut hingga ke hujung kaki kat Supermodel’s Secret ni…Cuma setakat ni aku berkenan kat eyeshadow ni jelah..BTW, Michelle tgh mengadakan giveaway kat blog ni..Dateline 31st May 2010.Jomla join!Klik sini SUPERMODEL’S SECRET GIVEAWAY:Be A Follower of Supermodel’s Secrets & WIN!

Advertisements

Foundation:Dulu dah Sekarang

Dulu aku pakai foundation jenis liquid(RM20++)..nk pakai, cuit sikit2 kat dahi, hidung,dagu dan pipi, pastu oles pakai tgn je!Mudah kan?masa tu aku berpuas hati, mmg full coverage kat muke lah,cuma lately ni muke aku berminyak2, so bila pakai yang ni bertambah2 la minyaknye..

lebih kurang gini tapi mine botol kaler ijau..

So terbaru aku beli yang ni pulak..minerals powder foundation(RM40++)….quite nice, jadi matte finish,malangnye lepas 2-3 hari pakai, muke aku jadi kering la pulak….adoi..agaknye muke aku ni kombinasi agaknye…..yang best, siap ade kabuki brush utk kita sapu minerals ni kat muke(dan aku beli satu lagi Guardian Retractable Brush utk sapu bedak kat muke..)

matte finish tapi jgn overdo nanti jadi kelabu lak hehehe

Dan bila pakai ini..best, nyaman je rasa masa mula2 pakai…tapi 2-3 hari kemudian, muke aku jadi gatal2 lak…nak2 waktu malam, ya Allah, gatalnye, smpi aku gi sapu krim alergik E-ein baru aku leh tido…tak sesuwei agaknye, tapi nanti aku nak try semula coz maybe kulit muke aku terkejut bila aku tukar krim muka and foundation serentak tu ari….

recommended by my MIL…katanye dia mula2 pakai pon gatal gak..
next try kalo same jgak gatal, nak bg kat MIL jelah terus :)(baru pakai seco-et)

Dan ini Video Michelle Phan , aku suke tgk cara dia mekap..
nmpk mudah je :)..nanti nak try lah, bila muke aku dah ok sket…

Bertukar!(lagi!)

Rambang mata ni pilih template yang ngam di mata…nape aku tukar lagi?sebab, aku rasa template putih hijau sebelum ni mcm byk item dlm blog ni jadi tak center terutamanya header…pastu tulisan dalam entry terlampau besar bagak, nampak mcm tak kemas pulak rasanye kat mata aku nih…

Ini pun dalam pembikinan lagi nih..header baru bakal menyusul…Insya Allah…

Berjaya!Fuh!

Alhamdulillah akhirnya berjaya gak aku tukar template blog ni from 2-columns to 3-columns.Dah lama plan nak buat cuma tak de masa utk baca instruction & juga takut widget2 aku hilang (pernah berlaku kat blog Cg Fly masa dia tukar template dulu). Dan alhamdulillah juga aku berjaya kekalkan 99% widget aku ni(ada 2 widget terdelete masa buat ni).Aku agak ketinggalan sebenarnye sbb ramai kawan2 bloggers dah tukar ke 3-column templates ni.Memang nampak lagi terurus dan sistematik kalo buat 3-column especially kalo dah byk sgt widget mcm aku neh…Tak tahulah bpe lame template baru ni leh tahan..tapi aku ni jenis “setia” hehehe….(dlm masa 1 tahun lebih jadi blogger baru 3 kali tukar background & template),mungkin lame lagi baru dpt jumpa template lain yang berkenan di hati…

Dan juga salah satu sebab aku tukar template , atas nasihat Kak Ros aka Little Mama , founder MBP yang mencadangkan aku tukar ke 3-columns template!Oh ya, blog ni dah direview di
MombloggersPlanet(MBP) , leh tengok kat sini Catlinaflybaby – Blog review (masa ni masih template lama..)..rase glamer sekejap keh keh keh…kembang kempis idung muhahahaha!!

Leh gak klik sini utk tgk blog review!


Template baru ni aku amik dari Templatemama-Free Blogger Templates, sgt byk pilihan templates yang cantik-cantik dan juga ada tutorial untuk mengekalkan widget….hmm tapi kan cuma ade sedikit tak puas hati sket..header aku tak center dgn frame dari Template Mama ni..kawan2 ada solution tak camne nak repair?dan..oh,tgk gmbr bawah,baru aku perasan..
widget Lilypie E-ein ilang ..nak g buat semula ni…bye semua!

bye bye my old template & background!!

Blogniversary 14 Ogos 2008 – 14 Ogos 2009

Sekejap je dah setahun umur blog aku nih…Kalo korang nak tgk entry pertama aku dan malas nak scroll entry2 lame2 yang menimbun2 tu, klik sini dan sini ye? Tulah detik permulaan aku berkecimpung dlm dunia blog & menjadi seorang blogger tegarrrr!eheh!(cukup tegar ke aku ni?)Aku mula menjadi blogger masa E-ein dlm peyut..masa tu preggie 2 bulan….
Dan juga sejak minggu lepas lagi aku dah tukar background & header, rasa2nye lepas setahun, pastu dekat2 bulan puasa ni, teringin la pulak nak cat umah sempena hari rayeee….hehehehe…seronok berblog ni, terutama bila dpt ramai kwn2 seangkatan :)….dari pelbagai bidang lak tu dan apa yang penting (kerjasama!Wonderpets wonderpets!opps!)….dpt berkongsi cerita,hobi & pengalaman terutama bg aku yg baru menjadi ibu ni(majulah kaum ibu untuk negara!)…syok dpt saling berkenalan & berkawan tak kisahlah mom blogger ke,photoblogger ke dll…

Header & background lama dlm kenangan:
Muka aku je terpampang, rasenye sejak jadi mama ni dah
tak sesuwei hehehehehe….header lama ni sentuhan Cg Fly, aku suka sgt header ni sebenarnya…

Sempena Bulan Kemerdekaan Negara..mari kibarkan Jalur Gemilang!MERDEKA!!