Mama, saya lapar..

Buku ni aku beli masa otw datang kursus ni, kat News.com Seremban(R & R).Belum habis baca lagi tapi aku lebih tertarik kat bhgn resepi utk anak2 kat mukasurat2 akhir.Good writing, tapi bg aku, kalau boleh, bykkan lagi resepi kat dlm buku tu.Most resepi, aku dah pernah buat atau tgk kat blog kawan2 lain, kecuali sup tomato oat, ikan masam manis dan sup seribu sayur yg mana aku nak cuba kat umah nanti.Maklumlah E-ein ni ada skin allergy dan resepi yang ada byk pakai lauk ayam, yg mana E-ein tak boleh makan…Resepi pasta pun ada, tapi E-ein tak suka pasta dan pernah aku kasi roti(dah macam2 perisa try bg kat dia, inti kacang, inci butter, inti kelapa dll), terus dicampaknya!Anyway, syabas to Wardina Safiyyah, enjoy baca buku ni walaupun belum habis baca, dan teringin jugak nak menulis buku(ttg veterinar ler)..ada sape2 tau macamane nak publish buku tak?Lagipun tempat keje aku memang tgh nak terbitkan buku teks hasil tulisan staf2 kat sini…

Oh ya, kat sini pun kita leh cari resepi utk 1 tahun ke atas…klik ye:Excellence begins young

Akan balik Kluang jam 12 nanti…ho yehhhh! 🙂

Tukar2 payung lak,..hehehe

Pagi tadi sebelum bertolak ke Sepang, aku ke Putrajaya, lagipun driver nak hantar pegawai ke HQ..so aku call Alycia, ajak jumpe jap sebab dah janji nak exchange payung dgn dia..:)..

suke sgt dapat payung rainbow ni..dah lama mencarik!Pueh aku cari kat Kluang, tak dok!TQVM dear!

copy paste dari Alycia eh..malas nak taip kuheh kuheh…cerita lanjutnya cam kat bwh ni haa…

“pagi tadi Catlina mesej alycia cakap dah nak bertolak pergi kursus kat Sepang… so, on da way nak ke Sepang tu Catlina akan jumpa alycia kat Putrajaya sebab nak buat sesi tukar payung… mesti korang pelikkan, tukar payung pasal apa pulak ni… actually cerita dia macam ni… Catlina minat payung colorful alycia yang selalu en ajip buat untuk photoshoot tu.. alycia pulak minat payung jepun yang catlina guna untuk photoshoot… so, kami decide main tukar-tukar payung… boleh menambah koleksi payung kami untuk jadikan sebagai props photoshoot…

nilah payung-payung tu..


… payung Jepun Catlina belikan untuk alycia …

payung colorful yang belikan untuk catlina …


tq yer Cat … lain kali kita exchange lagi ;)”

Sekian…result Giveaway tgh malam kot ye…jeng jeng jeng…

Outstation di Empress Hotel, Sepang@ Salak Tinggi

Bersiaran dari Empress Hotel, Sepang(tapi alamat hotel ni, Bandar Salak Tinggi).Ada bengkel sampai hari Jumaat…

Luckily this hotel ada wifi percuma ke seluruh bahagian hotel.Not like certain hotel, wifi percuma kat kafe dan lobby, the rest of the floors kena byr..huhu kedekut sungguh padahal bayo bil sebulan sekali je hehehe…nyibuk je aku ni, sukahati tuan punya hotel tu lah kan?ada dia kisah ?heh..

Semalam hantar E-ein ke umah tok mak..kena tunggu dia tido baru leh gerak balik ke KLuang.Dia menangis nak ikut…ciannye E-ein kena tinggal….mama gi keje ye shayanggg..Jumaat ni balik lah..

Maybe malam nanti aku siarkan keputusan giveaway ye…nak rehat jap…byeee…

Gambar dari website Hotel Empress…

Kuantan Part 2

Jenuh nak ngabihkan entry Kuantan ni hehehe…belum abis2 gak pastu ada selang seli dgn entry lain lak..Sejak sehari dua ni aku mcm malas sikit, biasanye kalau byk entry tertangguh, leh buat sampai 3 update sehari!Penyakit M mula datang dah ni…

Ok, jom abiskan sesi entry Kuantan ni…E-ein tgh tido kang dia bangun tak sempat update blog :).E-ein dah sihat dah, tak demam lagi,alhamdulillah…

Masa ni bersiap2 nak gi sarapan..

Mandi dulu…blurkan sikit, malu ah aunty2(dan anak2 lelaki aunties) sume tgk..hihi

Tunggu mama ambil baju….

Nampak tak ade little mek sibuk bersiap sikat rambut kat depan cermin?(abaikan kain batik aku tersadai dlm background tu, E-ein baru lepas main kain aku tu dia buat tudung kepala hehehe)

Breakfast:E-ein makan bubur nasi lauk ikan.Tak habis sebab buburnye cair sgt..nak makan nasi putih, tak ada, yg ada nasi goreng kampung..pedasshhh..kasi roti dan kuih pun dia takmo

Lepas sarapan tu aku bawak E-ein jalan-jalan kat lobi hotel, (turn Cg Fly makan),ada beberapa mek saleh yang geram kat E-ein duk say hi(E-ein kemain takut, peluk aku kuat2), agaknye sebab suka tgk E-ein pakai baju corak batik kot hehehe..

Otw balik Kluang…kami lalu tepi dataran Sg Pahang(not sure nama betul tempat ni).Aku ajak Cg Fly berhenti jap amik gambar sebab it will be nostalgic.Sebab?Aku pernah duduk Kuantan(kat area Jalan Gambang), masa darjah 3 tahun 1989.Mula-mula Cg Fly kata malas, lepas tu dia surrender gak hehehe…

Fuhhh…akhirnye abis juga entry Kuantan nih!!

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Aku pulang….

Salam..
Taraaaa…!!!Us back home in Kluang!…Alhamdulillah!Sebenarnye kami plan nak bercuti sampai 11 Jun je..tapi ada hal sikit.So semalam baru bertolak pulang…

Hal apa yang buat kami tangguh balik?Hari Sabtu lepas, abah Catlina mengalami sesak nafas jam 2 pagi.Mula2, Cg Fly yg perasan, sebab aku ni tido mati(maklumlah kul 1 baru tido sebab siapkan order photobook client).Abah memang ada sakit jantung dan pernah admit ke CCU tahaun 2008 dulu.Puas mama pujuk abah gi hospital.Abah tak nak.Turn aku pujuk, abah nak pulak pegi..alhamdulillah..itupun dah kul 4 pagi baru dia setuju!

Cg Fly bawa ke Unit Kecemasan.Doktor kata, abah penat ni(memang kami gi kenduri semalamnya) dan jantung lemah, tak dapat mengepam dgn betul so, ada air kat paru2…(aku rasa pulmonary edema- Kak Inahar or any doctors,betul tak?)..then, doktor bg ubat IV dan abah tak yah admit ward, just rehat dan observe kat rumah je.Sebab tu kami lambat balik ke Kluang…in case abah sesak nafas lagi.Bos aku pun ok je bg aku extra cuti after I told her about this.

Minta2 abah sihat selalu..amin…

Later aku cite lagi k, pasal cuti dan hal sebelum cuti : ) ) …tata…!!thanks kepada kawan2 yg singgah!

To: Kak Chik & Sajirah, ruginya sy tak dapat jumpa anda berdua..memang nak jumpa pun tapi sibuk pulak bila balik kampung ni..next time insya Allah!!

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?Kami bersedia merealisasikan impian anda!KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family PhotographerPhotobook & Poster Printing juga ada di sini!

Kat mana beli tutu?

Since ada beberapa org kawan yg tanya tentang tutu E-ein, kat bawah sekali entry ni aku letak link online shop tempat aku beli tutu tu ye?Tutu ni handmade, ada yang dah ready design(tinggal kita bg saiz pinggang anak je) dan ada juga yang kita leh request sendiri kaler malernye…starting price about RM40 and above.Masa aku beli ni, lambat sikit siap dlm seminggu sebab ada material yang takde kaler yang aku request dlm stok .Tapi tak silap aku, normally, dlm 4-5 hari dah leh sampai kat tgn kita.Aku pun tgh tunggu lagi satu tutu utk baby photoshoot ni 🙂 maybe hari ni atau esok sampai.

Weekend lepas ni jadual penuh gak lah…

Sabtu :
8 pagi- 10 pagi
-photoshoot keluarga Laila(pememang contest KedaiGambarKami dua tiga bulan lepas..)baru ada masa nak buat photoshoot famili Laila ni….nanti aku upload gmbr2 dgn Laila and family eh..

2petang -8malam
-pegi Plaza Angsana, Johor Bahru..kenapa gi sana?adalah…nanti aku bgtau hehehe..

Ahad
7 pagi – 6 petang
Pergi hantar sepupu Cg Fly ke Kuantan, dia dapat masuk Kolej Matrikulasi Pahang(second intake).Dia ni anak yatim…dan dia agak kecewa bila tak dapat panggilan pertama, ingatkan tak dapat langsung dah…alhamdulillah..dapat juga…aku harap dia belajar bersungguh2..kaum keluarga semua doakan dia.Maklumlah dia anak yatim, semoga dia berjaya menghabiskan pengajian dan dapat kerja yang baik2…amin..

Pagi tadi baru kami gerak dari rumah my MIL ke Kluang..penat gak lah..tapi puas hati..sebab dapat buat ape yg dah diplan dgn baik..alhamdulillah..

ok..berbalik cerita tutu tadi, ada yg tny, hari tu E-ein pakai kaler lain, last entry kaler lain..sebab aku beli 2 tutu saiz E-ein, satu lagi saiz budak2 umur 6-7 tahun..total aku beli: 3 pasang tutu…so,kat mana aku beli?

Kat sini(sila klik):
TwirlPrincess.com

Nanti sape2 dah beli tutu, letaklah gmbr anak2 kat blog eh? 🙂

Jobs in June!

A note for me….this coming June..Photo above from here

1.Aku kena siapkan 3 buah photobook bulan depan(job yg diterima bulan ni)..
2.Ada 1 banner,1 invitation card,2 buah header & logo in the making…
3.Photoshoot family pemenang contest KedaiGambarKami sedikit masa dulu..tarikh belum decide
4.Next week nak launch promosi KedaiGambarKami utk Hari Bapa..tungguuuu!!!
5.Wedding Photoshoot 5 & 6 June – semoga berjalan lancar semuanya..amin..
6.KedaiGambarKami bakal ada busines card sendiri(patutnye dah lama aku kena buat ni tapi duk siapkan design hak org, hak sendiri tak terbuat!hehehe!)
7.Announce pemenang KGK Top Referrer Contest pada 12 Jun.Insya Allah..
8.Announce pemenang Food Blog Review by Catlina (kalau dah cecah 25 org peserta, leh la buat cabutan)
9.A project yang aku belum confirm 100% lagi nak jalankan ke tak sebab aku ni ala2 one man show gak ler (kecuali utk some designs & photography, Cg Fly ada..)

Semoga semuanya berjalan lancar..amin…

Menerima kekalahan….

Aku sampai rumah kul 7 petang tadi….dari Putrajaya.Kenapa aku gi sane?Sebab aku dan kumpulan aku dari tempat keje ni pergi bertanding di Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif(KIK).Kami dapat tempat ke4 dari empat kumpulan yg bertanding….tak dapat tempatlah tu kan.Actually ini kali pertama aku join pertandingan mcm ni.Kalau sape2 keje kerajaan mesti tahu ape tu KIK.Aku harap juga ahli kumpulan aku tak kecewa dgn kekalahan ini,Memang kami berdiskusi dan berlatih bagai nak rak, tapi dah bukan rezeki nak buat macamane..adatlah kalah menang dlm pertandingan kan?

Sebelum bertanding..nampak dak aku?

Berdebar2..dah start wooo..

Close up sket…

That’s the sad part(tapi aku dah ok dah..terima jelah heh)..the happy part is…

1.Jumpa kawan2 classmate masa kat UPM dulu:Anim, Chai Ha, Thevanai, Zue, Kak Eton..sumenye takde blog tapi ada FB…

2.Jumpa my ex-students: gomen ne!sy tak ingat nama korang..sowwiii…

3.Jumpa Alycia kat MOA

4.(Gambar Atas)Jumpa Qastalani(sempat buat facial lagi hehehe-Qas sekarang consultant Mary Kay woooo)

5.Sempat shopping sehelai blouse kat Bazaar kat MOA HQ tu hehehe..tiap2 kali gaji memang ada bazaar kat lobi MOA, meriah!!!

K..nak tido dah..so many things happen today..penatlah…esok nak meeting post mortem KIK lak…harap2 kami dapat baiki kelemahan yg ada hari ni 🙂

Good nite!

Sedang membaca buku ini….

Sambungan dari trilogi novel di bawah….

Sekian..good nite! 🙂

Gulai Daging Salai

Dinner kami malam tadi.Aku beli kat Seremban.Haa…jauhnye aku gi beli kan?Idok ler aku gi Seremban semata2 nak beli gulai daging salai ni.

Sebenarnye pagi tadi aku ade meeting kat HQ Putrajaya.Tak sempat jumpe sape2 pun kecuali kawan2 yang memang keje satu blok dgn tempat meeting tu.To be exact, aku beli gulai ni kat R n R Seremban, kat gerai Selera Negeri.Pergghh..sedap tau..rasa cam masak lemak cili padi tapi tak lah pedas sgt & daging tu disalai dulu, baru dibuat gulai.Burrrppp!Alhamdulillah….ada hawa-hawa bau daging salai lagi kat mulut aku neh hehehe…R n R ni reachable dari KL ke selatan (Melaka,Johor)..cubalah!

« Older entries