Video yang boleh buat aku nangis-selain video gmbr2 org buang/dera bayi/anak

Tak mo cakap lebih..korang tgklah…Tak dapat bygkan Oni atau Chibi tanpa kaki..(owhh..dah lama tak cite poasal anak2 aku yg dua ekor tu..hehehe jadi anak tiri kejap sebab ada E-ein-jgn risau, makan pakai sume cukup utk budak berbulu dua ekor tu)

Owner video dan kucing ni kat sini:KakiMotong

Photoshoot

Petang semalam , sambil2 nak menunggu waktu berbuka, aku berbekalkan DSLR Nikon D60 , mula menjalankan side project aku…dgn dua model yang cuma perlu dibayar mkn, minum , tempat tinggal dan kasih sayang (hehe)…sejam lebih jugak aku kat luar rumah..fuh..sampai calar2 kaki aku kene rumput, lalang n pokok2 kecik yg berduri dek kerana asyik mahsyuk amik gmbr, dah masuk rumah baru rasa kaki aku pedih…

Ini hasil photoshoot semalam, aku dah makin selesa dgn D60 wpun masih tak mahir…(En. Fly selalu bwk g sekolah..aku jarang dpt guna!huhuhuhuhu!)

Gambar2 ni aku dah resize supaya senang nak dwnload , gambar asal saiz dia 2-4 MB bagi satu gambar!

Model pertama : Oni (Nama manje)aka Eikichi Onizuka ( Nama penuh dia), umur 4 tahun , hobi menggaru sofa , buli Cibi dan berlari2 tanpa sebab di sekeliling rumah, mulut bising dan aktif giler tak macam kucing Parsi biasa sebab dia ni dah cross!

Hmm..freedom at last..tuan aku bukan selalu bagi aku kuar

Oh..bestnya rasa dapat pijak rumput…

Rumput ape ni yek…
Hmm….buat muke seriyes, buat muke seriyes..ada photographer nk amik gambar aku nih!
Ok..buat muke comel pulak..ngeeeee….

Kat bawah ni pulak…gambar2 Oni yang aku edit menggunakan photoshop ( baru belajar!)

Ala tomei tomei…

En. Fly ckp, buat mcm ni akan menyerlahkan lagi Oni dalam gambar ni….

Model 2: Cibi aka Chibi Usagi(little rabbit), berasal dari Supermarket The Store JB ( org jumpe), 5 tahun,selalu kene buli dgn Oni, sedikit penakut dan kurang keyakinan diri ( mungkin sebab history kene buang kat The Store), cuma aku je yang boleh dukung dia smpi sekarang!

Guling2 atas jalan dulu…warming up!
Lame betul dia warming up..aku lak naik fed up tunggu pose2 menarik dari Cibi!

Ok..nak g kat rumputlah…gambar ni aku tambah contrast sket…
Menghendap burung…
Tak dapat burung, rumput pulak dimakannye…

ok..sebelum masuk umah..buat muke comel dule ye sayang…

Kucingku..

Har har har..sowilah aku byk citer pasal kucing..and letak gmbr kucing2 aku..coz baby lum kuar lagi..so buat sementara ni, i have another 2 precious babies…Chibi ( baby girl,5 tahun) and Oni ( baby boy,4 tahun)..dua2 dah sterilized..aku buat sendiri..lagipun aku tak larat nak jaga kalau kucing ni beranak pinak..

Pagi tadi aku ke JB..adelah g amik barang sket dgn supplier n.. sambil2 tu, aku terbeli barang pulak utk 2 babies aku ni..barang nye ade kat bawah…scroll lah..

Investigate dulu..menatang ape nih???
Chibi: ish ape benda nih..musykil2!
Oni: aku nak rasa dulu..kalau gigit rasa tuna ke rasa ayam…

Chibi : (masih blur)…ape benda ni???!!
Oni:Wahh..ade tali!!!boleh gigit2!tuan aku tak marah pun, biasa kalau gigit kasut n sofa, aku kene marah!

Akhirnye Oni dah paham ape kegunaan benda alah ni…dalam masa 10 minit je lepas aku bukak bungkusannye…Clever boy…Chibi dah surrender, dia gi kat sliding door tgk burung2 kat luar..

Actually aku belikan tiang menggaru ( scratching pole) untuk my babies ni..this is more a present for Oni sebab Oni lah yang suke garu sofa n gigit kasut kat rumah…Chibi ok sikit..dia cuma garu kotak2 yang terpakai kat dalam bilik dia…aku harap lepas ni Oni tak garu sofa aku lagik…baru je abis bayar utang Courts Mammoth..kang belum sempat pakai 3-4 tahun dah berjurai2 fabrik sofa tuh!

Video Oni dan stratching pole baru dia…ceh jadik dia punye sekor jek

Black and White

Kat bawah ni koleksi gambar2 yang telah aku black and white kan..guna hset je..n aku berangan satu hari nanti aku nak beli kamera Nikon or Canon SLR sebab aku suka ambil gambar!Huhuhu harap2 tercapai tapi sekarang ni actually kene berjimat2 utk baby!

Oni suke posing (B&W)

Pony kat Unit Ekuin, IVM: Maria dan anaknye Jaime (Sepia)

Luasnye dunia….Chibi enjoying herself outdoor (B & W)

Mami Poko (Sepia)

Kita kawan kan? (B & W)