Nak cash out ke tak…

Gmbr ringgit kredit kat sini ye..gambar tak center lak..dah edit2 tak jalan jugak..bior jelah!

Lama tak cerita pasal Nuffnang.Jangan ingat aku riak tau.Sebab blog ni bukan glamer mana pun….kira blog kategori sederhana rasanya :).

Update cite Nuffnang…

Buffered buat masa ni…dah slow, tak kencang mcm dulu, tapi masih ada…oklah tu!

Dulu pernah setahun takdek buffered earning nih!!!

Metered (sebahagiannya..hehe)

Total….for info aku mula register Nuffnang 9 bulan lepas.

See?tak sampai RM1k atau RM300 belum cecah lagi pun…

Nak cash out ke tak?Biasalah bila dah mula haloba…tunggu bior bertambah byk lagi hahahahaha..dasar tamak!ekekeke….dulu ada plan nak beli Mei tai atau SSC, tapi sejak E-ein dah suka berjalan dari dukung, hold on dululah niat nak beli babywearing gadgets ni…..ok, nak gi siap photobook now ;)..

Pending work utk bulan ni:
2 buah photobook saiz 8.5 x 12 inci,40 pages
2 buah photobook 8 x 6 inci, 20 pages.

Want one?Klik sini: KedaiGambarKami

Advertisements

Dam dam dum, traffik merudum!!

Saja nak kongsi trafik blog ni yang jatuh merudum dan menjunam semasa aku gi bercuti..hehe..bukannye nak kata ramai sgt lawat blog ni cuma average reader aku biasanye 100 org sehari..thanks to my readers…Dan kepada blogger2 lain,(termasuk aku jugak)- jangan lupe membuat kunjungan balas bila ada org datang melawat dan komen kat entry kita/tinggal msg kat chatbox kita.

Cuma satu ada yg sy tak berapa gemar, bila org singgah chatbox, dia shout“hoi!”,” Nuff satu!” ” Klik2″ la..dan lain2 yg seangkatan dengannya.Nak tegur , tegurlah elok2…tegurlah dgn ikhlas dan jgn harap sy akan ke blog anda semata2 utk klik Nuffnang.Sy cuma klik bila sy teringin nak klik.Dan I never tell, not anymore.Jangan terlibat dgn geng Klik2 Nuffnang tau!Biarlah Nuffnang kita tak bertambah, asal jgn terlibat dgn benda2 tak halal nih!Usahalah utk menaikkan traffik dgn cara yg jujur..bukan cara nak mudah je…

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

My wiggy design

Dear Nuffnang,if I ever owned a wiggy, I want it to have design like this…

Image taken from here

Coz I’m a cat-person!

too complicated?…or..maybe this one…
colourful paws print on my wiggy!!!

Here’s the video belongs to Project Alpha!

Episode 33

Episode 34

Episode 35

Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Ku bukan lagi Glitterati

Sebenarnye dah 2 hari status Glitterati Nuffnang aku yang dah kupegang selama hampir 1 tahun, dah terlucut..nape tah.Aku pon pelik ni.Mana ada aku lettak iklan lain kat blog2 aku nih..semuanye iklan Nuffnang.Nanti aku nak email pihak Nuffnang lah pasal ni.Byk perbezaan kemudahan yang Glitterati dapat berbanding dgn ordinary members…contohnye kat bawah:


Glitterati ni ala2 loyalty programme la..:

* The Loyalty Program is open to exclusive Nuffnang bloggers where “exclusive” is defined as not having any advertisement unit being placed on the user’s blog that originates from South East Asia ad network, or any other ad network that Nuffnang deemed as a direct competitor.

* Loyalty Program membership cannot be backdated to allow for benefits to be earned prior to joining the program.

* Glitterati status may be lost if for any reason we are unable to detect a Nuffnang ad on any of your registered blogs (e.g. if your blog is taken private, has been suspended, or your blog server suffers a prolonged failure), or any blog does not receive any traffic for an extended period of time.

* Any users who are found attempting to manipulate or β€˜cheat’ to be included in the Loyalty Program will be banned for an indefinite period of time.

* Nuffnang reserves the right to restrict or ban any users from the Loyalty Program without reason or cause.

* Nuffnang reserves the right to alter the Terms and Conditions.

Macamana nak apply jadi Glitterati?

Oh, kita tak apply, pihak Nuffnang sendiri akan menentukan kita layak ke tak..kalau memang blog kita takde iklan berbayar lain mcm Innity dan Adsense.Tapi Google Ads takpe rasanye sebab iklan tu tak berbayar.Boleh baca kat sini.

Lagi satu paling ketara ialah jumlah byran dan juga tempoh menunggu utk mmendapatkan cheque tu yang berbeza.huhuhuhuhu!!Itulah, cuba tgk blog aku, mana ada iklan lain?Kenapa, ye?

Kenapa saya suka Nuffnang?

Dah lama aku tak buat entry pasal Nuffnang.Ok, let’s admit it, aku suka Nuffnang sebab pertamanya,dapat duit free kan?hehehe..tapi ada sebab lain kenapa aku suka Nuffnang.Aku suka application analytic kat Nuffnang.Dengan ini ku tahu berapa ramai datang jenguk blog ni(views & unique).

Kalau korang tgk kat atas, 8 Mei, 9 Mei dan 10 Mei , kurang yang dtg menjenguk, sebab 8 dan 9 Mei aku tak update(takde entry baru-kalau ada pun jarang sebab aku balik kampung tiap2 weekend, dan 10 Mei pun tak ramai orang sebab aku tak update gak).Bukannya nak menujnjuk ke apa, tapi aku nak ucapkan terima kasih kepada pelawat2 blog ni yang sudi dtg jenguk sini.:)

Nota-Perbezaan views & unique: Views: orang yang sama dtg tgk(view) blog kita byk kali Unique: bilangan visitor/pelawat yang berlainan(bukan org yang sama).

Ada paham?tak paham, kena baca kat Nuffnang ye..

Yang ni pulak, utk lihat top referrer kat blog kita….(Referral)

Pssttt : Kak Hana, takde hadiah lah nak bagi kat Top Referrer Catlinaflybaby ni, tapi Kak Hana leh cuba nasib kat KedaiGambarKami @ Makan-makan by Catlina hehehe…Tq semua..

Oh ya, dah lama org war2kan hal ni,jgn terlibat dgn geng klik2 Nuffnang…biarlah orang yang klik tu , klik dgn ikhlas, tanpa minta dibalas…aku pernah terlibat juga tapi masa tu aku tak tahu benda ni salah so, aku tak buat dah skrg.Sekarang aku klik juga, tapi tak bgtahu org tu yang aku klik2 kat blog dia..kalau sapa2 nak klik iklan kat sini, tak yah bgtau k…:) klik je, dengan ikhlas tanpa paksaan atau balasan…

Sekian, terima kasih.

Bila April…..

Biarkan gambar bercerita..eceh!….Terima kasih Nuffnang! πŸ™‚

Buffered Earnings on April…

Metered Earnings on April..

Maksud Buffered dan Metered Earnings ada di sini.

Peserta kategori B Nur Dayana Insyirah’s First Birthday Giveaway akan diupdate esok atau lusa k…

Nak RM20 cash tak?

Senang je…buat satu entry khas utk Project Alpha 2 : Instant Cash Blogging yang mana ada topik khas bagi setiap minggu sebelum pelancaran Project Alpha 2 yang sebenar!Ikuti syarat-syaratnya…(entry boleh dibuat dlm Bahasa Melayu atau Inggeris)

1.Minima 200 patah perkataan
2.Mesti letakkan gambar yang diarahkan
3.Letakkan logo Project Alpha Facebook pada sidebar anda..(code sila amik kat Facebook Project Alpha ye..)

4.Dan letakkan slogan”Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Cuba bayangkan, kalau satu minggu anda dapat RM20 dan dapat lagi selama 5 minggu, dah RM100 kan?Saya dah dapat Rm20 bagi tugasan Minggu Kedua “I just love good smelling people!”

Ni buktinya! (rasanye boleh letak gambar ni sebab memang digalakkan masuk Instant Cash blogging ni!..)Tugasan Minggu ni ialah : My Favourite Surfing Spot(tak masuk kot sebab takde idea lak heheh)..kawan2 masuklah!Aku nak tunggu topik next week pulak πŸ™‚

Double happiness: She’s well now & Buffered earning ke-18!

Alhamdulillah, E-ein dah sembuh, baru petang ni…Malam tadi lepas mamam ubat dia muntah, rasenye bukan sebab sakit, tapi sebab dia tak suke ubat batuk yg aku kasi tu…Thanks kepada semua kawan2 yang mendoakan kesihatan E-ein…

Dan bulan ni bulan Mac, dan aku dapat buffered ke-18 dlm bulan ni.Baru cek semalam.Kebetulan pulak, 18 Mac(esok) ni first besday E-ein .Thanks Nuffnang!

Suka makcik hihihi..baru minggu lepas post entry, dapat 8 buffered earning masa tu…

**PSSSTTT: teringin nak buat giveaway sempena birthday E-ein, tapi belum confirm ape ke jenis give away tu…hadiah dah ade plan dlm kepala dah ……cadang nak wat yang mudah2 je:)..kawan2 rasa camne?Leh cadangkan tema(dan hadiah) yang sesuai?

I Just Love Good Smelling People

Kalau disuruh pilih antara bau wangi dan busuk, mestilah kita pilih wangi kan?Aku boleh dikategorikan sebagai orang yang amat peka terhadap bau di sekeliling, terutamanya bau badan (body odor-BO).Nak-nak kalau masa tengah pregnantkan my baby E-ein dulu, masya Allah, sebatu aku dah leh detect bau badan orang!Kadang2 BO ni “terbit” dari kawan2 sendiri, tapi kita nak tegur, takut kecik hati..rasanye lah kan, kalau kita nak inform kawan kita tu tanpa menyakitkan hati dia, boleh kot bagi hadiah Adidas Action 3 ni..

Sebenarnya aku dan kawan-kawan pernah pakat masa sekolah menengah pernah anonymously kasi sebotol deodoran (tak ingat brand ape) yang berbungkus cantik siap dalam kotak dan pembalut hadiah , sebab tak tahan dgn bau badan rakan sekolah kami tu, nak dukduk sebelah dia lama2 pun kami tak sanggup!…tak sampai hati nak dedahkan diri sendiri, again, takut kecik hati!hohoho..boleh ke cam tu?tapi tulah kenangan zaman sekolah dulu :)…Apa khabar agaknya kawan ku itu ya..semoga semenjak mendapat hadiah deodoran tu, dia dah berubah dan smell good :).

Project Alpha Blogging Contest ni berjalan dengan topik berlainan diberi bagi setiap minggu.Lepas blogging tentang topik yang diberi, kita kena submit permalink entry kat sini.Jangan lupa copy dan paste code HTML bagi Project Alpha dari Facebook pada side bar blog anda.Boleh dapat RM20 Instant Cash Blogging, dimasukkan ke dalam akaun Nuffnang kita jika entry kita terpilih. Week 1 aku dah terlepas, moga tak terlepas lagi bagi minggu2 seterunsnya..mudah je kan tugasan dia?Jom sertai ramai2!Mana tahu rezeki anda dapat RM20 tu?

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Nah amik buffered earnings!(Sukeeee!)

Baru kelmarin aku blog pasal Nuffnang kan?Pasal kenapa aku tak dapat buffered earning wpun visitor aku maintain 100+ + (kadang2 dapat gak cecah 250++ sehari) setiap hari?Sebab nye, bukan semua advertiser targert blog yang ade visitor tinggi tau..jangan ingat nak kena blog yang popular baru dapat iklan buffered ni.Sebab (berapa byk sebab daa…) bukan semua advertiser yang ade budget tinggi..ade yang low budget so dia pilih lah blog yang sederhana yang macam my blog ni..special thanks to otai momblogger, cikmin dari cikmin.com (bila lak ku nak wat catlinaflybaby.com ye?heh buat masa ni masih selesa dgn blogspot..) dan juga kepada kak Ros & the geng at MomBloggersplanet yang selalu ade tips tentang Nuffnang ni..

BTW, ini lah status buffered earning aku sekarang, semalam baru satu masuk selepas metered earning pada tahun lepas, (kempen J & J , kat belah bawah tu)….aku tgk today ade 8 buffered earnings!Baru start ari ni tu…Thanks to Nuffnang dan juga semua advertiser termasuk Era FM yang paling byk bagi buffered ni kat aku!dan kalo korang tgk, aku masukkan semua blog aku dalam satu akaun Nuffnang…senang mcm tu.Untuk pengetahuan, buffered earning akan ditukar kepada metered earning setelah kempen tamat(bergantung kepada advertiser nak letak berape lama..dua minggu ke, sebulan ke..dua bulan ke..) dan oh ya, bila ade buffered earning, duit masuk wpun bila ade visitor dtg melawat orang tak klik iklan!Best kan? Rezeki E-ein agaknye..besday dia pon dah dekat πŸ™‚

**Oh ya,byk faktor advertiser akan pilih kita:

1. Layout blog mesti menarik tapi kalau dpt yang simple dan cepat download lagi bagus.(mesra pengguna)..advert pun suke la bila iklan diorg cepat je terpampang kat blog kita..

2.Selalu update survey kat blog manager dan dashboard Nuffnang tu..

3.Dalam survey tu, pilih jawapan yang sesuai..contoh: kalau kita buat blog pasal baby, keluarga, mestilah pembaca dari golongan kaum hawa kan?

4.Ramai visitor atau jumlah visitor consistent@ dah ade reader tersendiri..pendapat aku, tak yah kot update 3 entry sehari..kadang2 nanti org miss lak salah satu entry tu nanti…yang penting, update hari2 sekali dah cukup, tajuk entry mesti best dan menarik, isi pu kenalah menarik…

Last but not least (lari topik sket)..kepada silent reader…kalau boleh, tinggallah jejak kat komen atau shoutbox supaya sy leh gi ke blog anda, add blog anda dlm blog list dan up trafik kat sana pulak…tak yah komen panjang2 pun takpe, just say hi or salam singgah dah mencukupi :).Rugi tau jadi silent reader sebab nanti org tak tahu anda dtg baca blog dan tak dapat buat kunjungan balas ke blog anda…(leh detect visitor pakai wowzio widget, dapat trace ke blog anda jugak cuma kadang2 sy lebih tumpukan kepada mereka yang dah sedia ada dlm bloglist, yang update dan yang tinggalkan komen..).As for my part, kadang2 memang sy tak reply komen yang anda tinggalkan tu sebab tak sempat nak reply kat situ, tapi yang penting, sy akan berblogwalk ke blog kawan2 dan reply kat sana πŸ™‚ so you know, sy memang menghargai kunjungan anda……perlu diingat sy juga blogger amatur, baru je setahun lebih berblog dan suke berkongsi ilmu yang sy peroleh dari sumber lain πŸ™‚.

Just sharing my 2 cents here…dan semoga 2 cents itu nanti boleh menjadi RM2 thousand ke RM20 thousand ke hahaha….amin!(tapi memang jauh lagi la kalo nak banding dgn RedMummy, Beautiful Nara , Kenny Sia, Ken Wooi dan otai2 blogger yang lain!ok, aku mengaku, aku jadi silent reader diorg sebab segan nak tinggal komen heh..)

* Ken Wooi so friendly, dia rajin berblogwalking tau!caya lah ken!

« Older entries