Free Mini Photoshoot Giveaway mungkin ditamatkan awal…

Salam..short update…since sy tgk jumlah peserta dah tak berganjak sejak dua tiga hari ni, rasanye mcm nak buat dateline awal supaya sy boleh pilih pemenang dgn cepat…

Sy akan outstation pada 26hb ni, so kemungkinan sy nak tamatkan giveaway ni sebelum tarikh tu…

Ada sesiapa nak join lagi?Cepat sebelum terlambat!:)

Petua menghalau semut

Hehehe..bukan aku nak bagi petua , aku nak tny kalau2 ada antara kawan2 yang tau petua/tips tak nak kasi semut masuk rumah???

Setakat ni aku guna spray shieldtox dgn ridsect jek..tapi tulah…membuatkan lantai berminyak2, dan not safe for babies & environment kan.Kalau kat dapur yg dihurung semut, tensinya aku…macam tghari ni, petang semalam aku baru je mop lantai bagai, hari ni semut ada lagi..wooo woo wooo..sakit ati aku…lepas spray of course ler sume bertaburan kat lantai…nak kena sapu balik..rasanye dlm seminggu ni 3-4 kali kena serang semut, walaupun takde tumpah ape2 kat lantai…kadang2 semut tu gi landing baik punya kat dalam peti sejuk pun dia nak masuk…haih….

Amacam?korang ada petua yang tradisonal & eco-friendly tak?Sharelah jom!

Amukan sang dayana

I wonder, mesti E-ein gelak sakan bila dah besar dia nengok perangai dia masa kecik(ada lagi ke blogspot ni masa E-ein dah besar eh?)!boleh geng dgn Qaizer Zahrin dah ni hahahaha…setakat ni belum buat cam gini kat luar.hehehe…bakal lah ni 😉

Ngamuk ngamuk ngamuk

Sedih,sayu,sendu,pilu (versi itam putih)

Kita nak riba bg dia susu, dia tak nak…guling2 kat lantai lak

Last2 letak je tepi dia..

Oh..nak minum sendiri rupanye..tgk tu abis susu terpercik kat muka…

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Be my baby….Adriana

Melawat cucu jiran ku last week :)…tahniah buat Kak Hasnah atas kelahiran cucu sulung.Tak dapat nak ambil gmbr mama dan papa Adriana kerana diorg keluar gi beli bju baby tak silap aku.Masa gmbr ni diambil, Adriana berusia 1 bulan.Masa aku gi lawat ni, baru je lepas seminggu dua cukur jambul…so tu yang dah licin merelip kepala baby Adriana ni..agak susah nak amik gmbr Adriana ni sebab baby ni aktif ya amat!

Pose bogel..i loikkkkeee..hehehe

Dan dibekalkan dua bijik durian sebelum balik ngeh ngeh..hehehe :)…(gambar yg aku ambik fresh di atas pokok, terdelete lak..)..aku ada cuci gak gmbr2 Adriana, as gift for her..

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Kalau aku buat giveaway lagi..korang nak kah?


Teringin nak buat giveaway lagi….bercadang nak buat giveaway akan datang….cuma nak tau dulu kalau aku buat hadiahnye is(maybe) 2-3 mini photoshoot sessions oleh KedaiGambarKami, ada ke org nak?Dah lama idea ni ada dlm kepala aku..cuma tak sempat nak kemukakan jek..
Cadangan aku…
Hadiahnye:
KGK Mini Photography Sessions for FREE

1.Lokasi photoshoot ialah di sekitar Kluang…pemenang mesti by hook or by crook dtg ke Kluang..ngeh ngeh…budget lepas raya lah nak buat sesi ni pun.ada ke org nak berposing time puasa?kalau aku, hokey how liao jek!hehehhe..(oh ya..pemenang kalau tak dapat datang, leh gak hadiahkan kepada saudara mara atau kawan2 yg ada di Kluang).

2.Cara nak pilih pemenang: LUCKY DRAW BASED GIVEAWAY.Malas nak handle kontroversi2 sebelum ni hahahaha!mcm glam sgt jek hihihihi..Akan ada 2 @ 3 atau lebih pemenang…cdgn tempoh session maybe dlm 30 minit – 1 jam.So kalau boleh, nak settlekan semua sessions tu dlm satu hari!

3.Kalau sambutan hangat, aku nak buat giveaway ni monthly.Mungkin akan ada tema bagi setiap bulan.

4.Pemenang akan dapat 1 CD mengandungi soft copy gmbr2.Kalau aku rajin aku akan cucikan lah 4-5 keping wokeyyy…

Tema2 yang bermain dlm kepala otak aku ni:

Maternity
Family

Children

Couples

Later ok….will update soon after dgr korang nye pendapat..kalau takde org nak, aku tak buatlah :)..

oh ya…bila lalu kat railway Kluang, ada angan2 nak shoot gmbr kat sana…nantilah..kalau ada masa..:)

Some of our portfolios

Next Photoshoot: Awjan’s sister.Patutnya last week tapi tergendala sebab they went for a wedding reception :).

Nak cash out ke tak…

Gmbr ringgit kredit kat sini ye..gambar tak center lak..dah edit2 tak jalan jugak..bior jelah!

Lama tak cerita pasal Nuffnang.Jangan ingat aku riak tau.Sebab blog ni bukan glamer mana pun….kira blog kategori sederhana rasanya :).

Update cite Nuffnang…

Buffered buat masa ni…dah slow, tak kencang mcm dulu, tapi masih ada…oklah tu!

Dulu pernah setahun takdek buffered earning nih!!!

Metered (sebahagiannya..hehe)

Total….for info aku mula register Nuffnang 9 bulan lepas.

See?tak sampai RM1k atau RM300 belum cecah lagi pun…

Nak cash out ke tak?Biasalah bila dah mula haloba…tunggu bior bertambah byk lagi hahahahaha..dasar tamak!ekekeke….dulu ada plan nak beli Mei tai atau SSC, tapi sejak E-ein dah suka berjalan dari dukung, hold on dululah niat nak beli babywearing gadgets ni…..ok, nak gi siap photobook now ;)..

Pending work utk bulan ni:
2 buah photobook saiz 8.5 x 12 inci,40 pages
2 buah photobook 8 x 6 inci, 20 pages.

Want one?Klik sini: KedaiGambarKami

Dulce de leche ways

Morrrrrninggggg!!!Saje nak kongsi beberapa cara kita nak modified dulce de leche dlm baking dan makan2 ;).Semuanye aku jumpe dlm yahoo search.

Bread spread
Topping
AiskrimFilling
Kek

Kat oversea, siap ada ready made dulche de leche..tak jumpe lagi kat Malaysia rasanye..:)

Info:

Dulche de leche ialah caramelised milk.

Satu keluarga dgn dodol, kerana dodol ialah caramelised coconut milk 🙂

Tempoh memasak/kukus/rebus dulche de leche(home made-guna susu pekat tin), ialah 3- 4 jam.(masih peringkat creamy liquid pada tempoh ini-mengikut yg sy pernah buatlah…)

Semakin lama kita masak dulche de leche, ia akan jadi semakin pejal.

Rasa mcm toffee .Cuba beli toffee candy yang 4 biji 20 sen tu.rasanye mcm tulah :).

Home made dulche de leche mempunyai jangka hayat sehingga tarikh luput susu tersebut.Sumber dari Kak Along Roz. 🙂




Thank you thank you…

Alhamdulillah, E-ein dah sihat sejak semalam.Berkat doa kawan-kawan juga…Jom layan E-ein makan kepok hehehe…”I’m backkkk!!!” kata E-ein..heh


Gadi
s ayu…



Alamak hilang keayuan…nangis mintak mama bukakkan tutup botol keropok


Nyum nyum..


Sekarang ni suka posing depan cermin..kadang2 berrpusing2 depan cermin ni…

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

Cerita Jumaat

Semalam aku keje macam biasa dan E-ein duduk kat umah pengasuh..selang sejam aku call tnykan keadaan E-ein..

Sempatlah aku siapkan beberapa keje yang tertunggak sejak 3-4 hari ni.Pukul 12(Jumaat rehat awal-solat Jumaat), aku gi jenguk E-ein kat umah pengasuh.PCadangnye nak jenguk jelah, tgk dia masih demam ke tak..pengasuh kata, E-ein belum makan sebab dia baru bgn tido.Aku bagi dia makan dulu.Sambil2 tu bersembang dgn akak pengasuh..

Lepas bg makan,E-ein tak nak lepaskan aku..pengasuh dah amik pun, dia masih tarik2 tudung dan baju aku.Tak sampai hati aku tgk…terus aku mintak pengasuh siapkan bakul susu dan brg2 E-ein, terus aku dukung E-ein masuk kereta.Plan aku, bila Cg Fly balik lepas sembahyang Jumaat, aku nak suruh Cg Fly jaga, aku masuk keje balik…

Sampai kat umah, aku cek temperature E-ein, nak cecah 39 celcius dah.Aku cepat2 bukak baju dia dan mandikan , bg dia main buih2 sabun dulu.Sampai dia tak nak keluar bilik air, nak main air lagi. Lega kot dapat sejukkan badan.

Pukul 2 petang Cg Fly dah balik. Badan E-ein masih panas.Aku masukkan ubat bontot(Paracetamol suppository) tu.Kami decide nak ke paed semula dan terus balik umah MIL.Aku sms bos, bgtau anak demam panas lagi, permisi keje half day.My boss agreed.She’s a mother too, so she’s faham lah tu…Kat paed, dapat antibiotic dan tambahan paracetamol syrup dan voren suppositories 3 bijik.Masa kat paed pun , suhu masih tinggi(38.5).

Sebenarnya, Sabtu ni(hari ni) Cg Fly aa bawak budak2 sekolah tournament sukan dan aku ada bengkel dalaman jabatan weekend ni..Jadinya, aku dan Cg Fly agreed nak tinggalkan E-ein kat umah mak since pengasuh of course tak berani jaga E-ein masa dia demam ni…

Pagi tadi aku call, mak kata, E-en tak berapa panas (dah dedar), dan tgh main dgn adik.Dah makan, dah minum susu , dah minum ubat(dlm susu).Nantilah aku call lagi…jap lagi since masih dalam waktu rehat ni..

Get well soon E-ein!

Ubat E-ein..semalam gi paed.Sebelum ni dah gi klinik biasa 2 kali.Selsema belum baik(sejak hari Ahad lepas), datang demam lak today…harap2 tak apa2 yang serius…hope it’s just common flu and fever..amin…

Diari minggu ini:
Hari Isnin- aku keje
Hari Selasa – amik off jaga E-ein selsema tak baik-baik
Hari Rabu- keje , tghari pengasuh suruh ambil E-ein sebab selsema makin teruk, bos bg amik half day
Hari ni- off lagi, E-ein nampak cam ok (aktif bermain)tapi masih selsema, demam on off…
Esok- tak sure…maybe keje , byk kerja tertangguh…tapi hati tak sedap nak keje,,camne ni??

« Older entries Newer entries »