Majlis Akikah & Potong Jambul (Back dated)

Date: 12 th June 2009
Venue : MIL’s house
Time: After Isya’ prayer

Err..takde idea nak cite ape..layan gambar jelah..siang tadi adik ipar(Akak @ Yan) yg duk kat KL tu,mintak updatekan gmbr majlis potong jambul E-ein ..Memang dah lame nak update kan cuma gambar baru masuk laptop, nak pilih2 dulu sebelum masuk blog…


A little gift buat yang datang..


AJK bunga rampai..

Adik Aza & the gang…

E-ein tgh tunggu perarakan masuk hehehe..

Shahmi ni sepupu Aza & Cg Fly



Zeti (kwn baik Aza)+E-ein + Aza = Catlina’s Angels!



Majlisnya….

Tamat dah…:)

Advertisements

(Pre)Majlis Akikah & Potong Jambul Part 1: Irfan & Insyirah

Baru berpeluang nak masukkan gambar sekitar majlis akikah E-ein 12 Jun baru2 ni….aku update ni selepas call mak mertua bertanyakan pasal dak tecit tulah.Mak kata E-ein dah pandai isap puting @ pacifier tu..siap tak lepas selagi dia tak tido.Meragam dah kurang.Menyusu pun dah ok sket..Betullah kata artikel kat bawah, baby sekitar 2 -4 bulan ni urge to suckling sgt kuat.Lagipun itulah cara baby untuk comforting diri sendiri.
Semalam checkup kat klinik, berat E-ein turun dari 5.3 kg last month kpd 5.2kg bulan ni.Mungkin sebab dia baru lepas baik selsema, masa selsema tu kurang menyusu sbb E-ein tak selesa bila idung dia tersumbat.Risau betul aku smpi aku rasa kurang selera makan 2-3 hari ni.Sebenarnye E-ein ni, kalau tak de sakit ,mmg senang sgt jaga dia, especially lepas mandi atau menyusu kalau dia tak ngantuk, suke sgt ‘bersembang’..rindunye kat dia…tapi bila mak kata E-ein dah kurang meragam, lega sikit hati aku & Cg Fly.
Jom layan gambar E-ein dan dua pupu nye Mohd Irfan Firaz (5 bulan)….gambar diambil sebelum majlis potong jambul bermula.
Masa ni Irfan tgh disuapkan nasik lenyek….itu yg ade comot sket mulut dia
Irfan jeling – jeling..ai cium E-ein sorang je Aunty Yan(adik Cg Fly)?
My sweet darlin’ …
Ala…abang Irfan jgnlah nanes..mama E-ein amek gambar tu!
E-ein yang manis….mama suke tgk E-ein ketawa tau..
tak dpt sembang dgn E-ein, sembang dgn gambar pun jadik!!!
E-ein kasi pinjam menan E-ein yea…Irfan tak nanes dah…