To pacifier or not to …Part II

E-ein pun guna pacifier the baby soother jugak akhirnya..syukur dia kurang meragam malam2 cari aku..tak lame dah E-ein.. Mama tgh wat final prep(dah sapu lantai umah bersih2,mop lantai, beli buaian bla bla..) utk sambut E-ein balik, Mama siap amik cuti lagi tau next week..want to spend 2-3 days with my preciousss…(aku baru hantar borang cuti tadi muhehehe harap2 diluluskan!amin!)


Gambar ni masa E-ein still nyonyot pac Anakku…


She now likes to explore & looks at her teeny tiny little hands…

Ape tengok2? hehe 🙂 baby rambut kembang hihihi dah taruk baby oil pun rambutnye tak turun2!!!



Sekarang E-ein guna pacifier Avent, pac Anakku tu holder dia melengkung & menyebabkan pipi E-ein yang bolat itu berbirat..so sy tukar kepada Avent, yang holdernye rata dan kecik comei gitu…Syukur juga E-ein tau batasan nyonyot puting nih, bila dia berjaga, mmg dia tak nak puting ni, sbb dia suke bersembang.Dan bila dia tido, dia siap campak puting tu(toin!) dari mulut dia..

Antara butiran sembang2 E-ein:

Akuk..
Awuuu….
Ahak..
Guuu..(biasanye disertai hujan buih air liur)
Aiii..
Buahh..
Ekekek..

Haha..ade sape2 leh translate?? 🙂

Advertisements

Orang baru…


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

Kami panjatkan kesyukuran kepada Mu ya Allah..atas limpah kurniaMu ini..

Kronologi peristiwa gembira ni…

3 Jun 2006 : hari bahagia..kami disatukan..alhamdulillah..jadi weekend couple..keje kat JB, suami kat Kluang..jumpa seminggu sekali je..huhuhuhu…

3 Jun 3006

1 Julai 2007: start duduk serumah( masuk keje jabatan kerajaan, dapat duk quarters)..bestnye..sejak kawen tak pernah duduk satu rumah…

Julai 2007 – Jun 2006 : dah dekat setahun duk bersama tapi belum ade rezeki dapat baby..sedara mara dah bising, tiap kali balik kampung asik tanya bila nak ada baby je, suruh g berubatlah, urutlah…..sabar jelah… 😦

tapi takpelah..masing-masing sibuk dgn keje n dapatlah lupakan pasal baby ni kejap…belum ade rezeki..

My beloved cats..Oni(top) dan Chibi..penghibur hati..

Awal Julai 2006: badan rasa lain macam, instinct kata mcm pregnant..tapi tak sure sebab maklumlah tak pernah rasa pregnant…lagipun period belum due lagi..nak buat pregnancy test kit pun tak valid lagi..

Pertengahan Julai: period lambat..jeng jeng jeng…buat test sendiri kat rumah….positive!Tak percaya lagi tu..jumpa dr kat klinik, dr ckp, betullah tu takkan test kit tu nak tipu kut..

Terang giler line tu kan?

Today( 14 Ogos 2008) : dah 8 minggu pregnant….dah start loya..n tak berapa gemar mkn nasi ( sedih..sebab catlina suka makan!)

So..itulah ceritanya secara ringkas..mula – mula tak terasa nak buat blog tentang ni..tapi bila fikir – fikir balik..kan seronok bila anak( atau anak – anak?hehe) dah besar nanti dan dia baca tentang sejarah hidup dia sejak dari kandungan..dan juga galakan dari suami (fly) dan kawan rapat (masviona) yang mencadangkan buat blog…tq mas for the idea..