Setia menanti..

Sekarang aku tgh tggu pengasuh balik dari bandar.Kul 5 tadi akak tu call, jgn dtg ambik dulu, dia belum balik…ni dah kali ketiga akak pengasuh bwk E-ein keluar tanpa bgtau aku.Aku mula2 tak kisah sgt, tapi Cg Fly kata, sepatutnye bgtaulah kita kalau nak keluar….korang rasa camne? Patut ke tak patut aku fussy pasal ni?

Gambar selingan:
Kenduri kat Lok Heng Timur lak hari Sabtu dan Ahad !Cian E-ein, kami tido kat sana(umah sedara Cg Fly), skrg ni E-ein selsema sikit dek sebab tak cukup tido(tak nyenyak sbb budak2 bising2 main game tgh2 malam)!Oh ya, semua org geram dgn pipi E-ein!

Malam berinai..

E-ein dengan tok mak..
Tok mak tolong ade auntie ni cuit2 pipi E-ein!!!!
Dengan Tok bah dan acik Apis dari Sabah

Advertisements

Risau..hmm..

Sebelum rehat tghari, layan blog jap ek?

Hari ni hari pertama aku antar E-ein ke umah pengasuh semula setelah lebih kurang 2 minggu aku tak hantar. Time aku hantar pagi tadi, mula2 masuk tu aku perasan ada buaian baru warna biru,tengok2 ade baby boy sebaya E-ein, rupa2nya pengasuh amik lagi sorang baby…hmm…bukanlah aku ni tamak,nak suruh dia jaga E-ein sorang tapi boleh ke pengasuh tu jaga dua orang baby?Takut E-ein terabai pulak..sebab selama ni dia sorang baby kat umah pengasuh tu…tengahari ni aku nak gi jenguk E-ein kejap ..risaulah…dah la E-ein tu jenis susah nak tido, kita kena enjut buai dlm setengah jam ke sejam baru lah dia tido…memang pengasuh tu ada 2 orang anak lelaki yang bersekolah menengah yang boleh tolong dia tapi anak2 dia cuma ada lepas sekolah je…hmm..logik ke aku risau cam ni ye?

E-ein’s first day with babysitter…

This is the day!Hari ni hari pertama E-ein aku antar ke rumah babysitter…mula – mula nak letak dlm baby seat (hadiah dari kawan2), tapi E-ein belum leh duduk lagi so ape yang aku buat, aku baringkan seat depan sebelah aku tu, alas dgn kusyen sofa dan alas lagi dgn tilam E-ein.Mujur tilam tu agak tebal so, E-ein tak lah boleh tergolek2..lagipun umah babysitter dekat je, belakang umah, seminit dua dah smpi…

Masa aku antar kul 7 pagi tadi, E-ein masih tido hinggalah aku smpi ke rumah babysitter, Kak Yah, yang bahasakan diri dia “mak” pada E-ein.Bawak turun dari kereta je, E-ein dah tersengih2..aww..sweetnye..aku rasa mcm tak nak gi keje je!nak mengadap dia 24 jam!

Tengahari nanti aku nak g jenguk E-ein jap! Lagipun tertinggal anak patung Hippo dia, aku nervous pasal nak antar E-ein,terlupa bwk anak patung kesukaan E-ein.kalau dpt anak patung kaler-kaler tu, E-ein ralit belek2 anak patung tuh!

Hmm..ape lah yang dak tecit tu buat sekarang yeh?

Betul lah tu.. ;)

Alhamdulillah….betullah semua tekaan kawan2 tu..Allah has answer our prayer,amin!kami dah dapat babysitter!pagi tadi aku sempat jumpe dengan jiran aku, takde lah sebelah umah,tapi selang sebuah padang permainan belakang umah aku.Nama akak tu,Kak Yah (E-ein’s future babysitter), isteri kepada staf sini juga. Yang tukang rekemen, En. Ramlee, staf makmal kat sini.Tq En. Ramlee!!!Pergh ..dekat giler..tak yah kuar dari kawasan quarters ni.
Bahagia..bahagia..kalau takde aral melintang, Insya Allah dalam hujung bulan 6 ni, E-ein akan pulang ke rumah…E-ein ade appointment utk immunisation kat klinik Bndr Tenggara dalam 20 Jun nanti .Masa injection yang lepas,E-ein demam satu hari..so biarlah lepas inject nanti baru hantar ke rumah pengasuh.Alhamdulillah...syukurrrr….syukran syukran!!

Jom layan gambar dulu, gambar gaya-gaya E-ein tido.

Mentadak mentadu,E-ein tido macam mane??