ISOMIL: Halal atau tidak?

Susulan dari entry my blogger friend,Nurul Dhia mengenai status halal/haram susu formula..aku telah semak website JAKIM(Directory Halal : sini dan sini). Tak ada maklumat jadi aku telah call sendiri ke sini( 23.12.2009 , 2.59pm)…
Menurut PR Jakim, mereka ada status Isomil keluaran Abbott Laboratories, cuma belum update dan akan disemak.Dan PR tu janji nak call aku semula…dari cara dia bercakap, bunyi nya mcm status Isomil tu halal.Sebab katanya mmg Abbott ada mintak Pensijilan halal dgn mereka.Kalau betul, harap pihak Halal JAKIM update lah selalu ye..sebab ini penting untuk rujukan umat Islam di Malaysia dan juga bagi yang menetap di luar negara.

** update:JAKIM telah call aku semula pada hari yang sama jam 3.14 petang (terima kasih JAKIM) dan mengesahkan status ISOMIL sebagai halal.Katanya, sila cek ada tak logo halal Malaysia kat tin susu tu, kalo takde pun, tgk ade tak logo halal Majlis Islam Amerika kat situ….Dan aku telah mohon supaya mereka update website tu dgn detail utk elakkan rasa was-was dari kalangan parent cam aku ni…

Cara lain cek status halal(sila klik utk gmbr lebih besar):

dan kalo ada kawan2/pengunjung yang ada maklumat lanjut..minta kongsikan kat ruangan komen k…terima kasih in advance….

HALAL WIDGET: leh letak kat blog utk semak status produk halal

HALALAN THOYYIBAN…

Advertisements