Ring sling ROCKS!

Model sebelum photoshoot….bersantai sambil tgk Mickey Mouse Clubhouse

Mama kepada model sedang pakaikan bear cap , diimport khas dari Jepun

Model meronta2 nak buang cap tu..mama model cool je..(tapi berpeluh2 gak la haha)

Model sedang bertenang sambil makan tangan sendiri..amik feel , amik feel!

Final pose!RING SLING RAWKS!!!!

Advertisements

I heart …DIVA!

Akhirnya..sampai dah RS Diva aku..syiok! Belum sempat posing dgn E-ein lagi.Balik petang tadi, E-ein dah tido…tak sempat nak menerai…beli kat http://www.Jumpsacbaby.com…pening gak nak pilih, last2 aku pilih design yang ni…product ni jenis kain linen blend, dan bila dipegang, rasa mcm lebih kukuh dari RS lame aku yang jenis cotton…

Oh ya ada satu lagi online shop yang jual RS, Mei tai dan SSC..aku baru jumpe..harga dia so nice dan berpatutan! www.snuggbaby.com

siap dgn wearing instruction lagi tau..

Aku…..diva??


Dari Wikipedia:

Diva:a celebrated female singer. The term is used to describe a woman of outstanding talent in the world of opera, and by extension in theatre, cinema and popular music. The meaning of diva is closely related to that of “prima donna“. The word entered the English language in the late 19th century. It is derived from the Italian noun diva, a female deity. The plural of the word in English is “divas”; in Italian, dive [ˈdiːve]. The basic sense of the term is “goddess“,[1][2] the feminine of the Latin word divus (Italian divo), a male deity.

Tapi ade sesetengah mengaitkan istilah diva dgn perangai yang demand lebih , sombong atau mengada2 bila penyanyi tu dah jadi glamer seantero negara/dunia….

Oh no!no!sama sekali entry ni tak berkaitan diva di atas ye…sebenarnye beberapa hari lagi aku akan terima Diva (Pop Art) Ring Sling beli dari JumpsacBaby.com …ye, selepas menelek2 beberapa design di beberapa buah kedai online, aku pilih yang ni…sukeeee!Tak sabar nak babywear pakai RS ni!Buat masa ni, RS ni buat aku happy sgt2!

Dalam kenangan….dan welcoming new one!

**masa baru2 mula berjinak2 pakai RS..sebenarnye kedudukan gelung (ring) patut ke atas sikit.

Aku dah jual kat kawan ringsling E-ein ni(ada alasan nak beli baru wahahaha..)Hmm..thinking of getting a new one with brighter colours and bolder designs..tapi tgh berbelah bagi ni..nak beli ke tak nak coz E-ein dah semakin membesar..tapi ring sling leh pakai smpi anak mencecah 15kg @ 2 tahun kan…wow jangka hayat dia lagi panjang and tahan lasak dari handbag aku!(hand bag kena beli 2 kali setahun heh)..boleh guna utk adik(adik-adik?) E-ein nanti! Ni tgh eyeing these two blogshop dgn mata yang terbuntang..tiap2 hari aku mesti telek2 kat sini:

JumpsacBaby
( semua ni gmbr dari JumpsacBaby)-kebanyakan RS dia
disertai dengan cute matching tote bag dgn harga yang sgt berpatutan!

Big Eyes Shop (Kedai Besar Mata?Gmbr di bawah hak milik tuan kedai ni)

Dua2 kedai nye design sangatlah marvelesss and soooooo cantekkk!…berpinar mata nak pilih..adakah aku akan beli?Tungguuuuuu!kalau dah beli nanti aku buat review ye…:) Oh ya kat kedua2 online shop ni ade wat tutorial cara nak pakai RS…singgahla sana ye..(promo free ni hihi)

Mei Tai Jumpsacbaby pun menawan kalbu..tapi harga dia merentap kalbu mak hohoho..RM300++!

Balik Kampung:Part 1-Shahzan Inn Kuantan

Update using Celcom Broadband

Kami bertolak ke Kelantan on 9 Dis pukul 10pagi, dan sampai di Kuantan pukul 3 petang.Round2 cari hotel, and check in kat Shahzan Inn.Sebelum ni penah menginap kat Grand Continental, tapi saje2 nak rasa hotel lain lak.Terpaksa bermalam sebab last trip kami pernah travel straight 12 jam, tapi E-ein meragam bila sampai kat kampung sebab penat.Antara gambar2 masa menginap kat sana…(tak de modal lain nak cite hehehehe, belasah je la yek)..

suke la tu sebab bebas merangkak ke sana ke sini.nampak tak kat belakang ade bantal letak kat tepi meja kopi takut terhantuk.

takde tempat lain nak merayap dak ni


masa breakfast the next day..E-ein makan roti cicah air..
comotnye
posing2 lagik sebelum bertolak ke Kelantan.Cg Fly cakap aku mcm bibik ,ceh sabo je..

**review Shahzan Inn: agak jauh dari kedai makan dan klinik.Maklum le kami bukan familiar dgn bandar Kuantan ni.Bilik plak kecik sket dari G.Continental n bilik air ade shower jekNext time maybe opt stay kat Grand Continental lagi sebab dekat dgn kedai makan, shopping complex dan klinik.Bilik pon besar sket n ade bath tub!(ngade..mcm la kat umah takde hehehe)

Why babywear?

Research shows that babies who are touched & cuddled frequently, cry & fuss less. Such content and alert babies show enhanced learning through contact and interaction with his caregiver.


Following are some of the advantages of “wearing” your baby (from “The Baby Book” by William and Martha Sears):

  • It’s convenient. You can breastfeed discretely in a sling while working, getting things done around the house, shopping or eating in a restaurant. If you have a baby who wants to be held all the time, this is an easy way to meet her needs while doing other things.
  • It helps moms care for older siblings. Carrying your baby in a sling can give you the mobility to care for your older children.
  • It helps some babies to breastfeed better. Some babies, particularly those who are tense or tend to arch their backs, breastfeed better while moving. Also, babies who are slow to gain weight (for no apparent reason) have been known to gain better if carried in a sling for several hours a day, since proximity to mom encourages babies to eat more frequently.
  • It reduces crying and colic. A 1986 study of 99 mother-infant pairs (reported in Pediatrics) showed that carrying babies at least three hours a day reduces crying and fussing 43% during the day and 51% at night. Babies are happier because they have less need to cry, and parents enjoy their babies more as a result.
  • It enhances learning. Carried babies have enhanced visual and auditory alertness, and increased “quiet alertness” times. Carrying a baby promotes cognitive development and speech development, since babies are exposed to more experiences and conversations.
  • Carried babies are involved in their parents’ world. They participate in life, rather than see it as a spectator.

  • Carrying your baby promotes bonding and enhances parents’ feelings of competence. A higher frequency of feeding and touching stimulates mothering hormones, and frequent carrying encourages and speeds the development of a mutual reading of each other’s cues.
**dan harap2 aku tak hangat2 tahi kambing!mbeeekkk! hehehe..

Where do I buy my RS?

** Entry ni atas permintaan kawan…

RS yang kat entry bawah ni, saya ( aku bahasakan diri saya ari ni tak pe kan..)beli di GobokBuruk.Harga RM65.00.New , bukan preloved ye..Setakat ni, agak selesa la pakai RS ni..tak panas, nipis, fit snuggly to my shoulder – baby carrier yangn sedia ada tu asyik slide off my shoulder, kena ampu badan E-ein,sama lah mcm dukung gak huhuuu…kalo RS, if betul cara pakai, leh hands free tau (klik gambar utk ke Gobok Buruk)

Jalan2 blog tadi, jumpa lagi satu blog jual RS..haih..lmbt jumpe blog ni..cute2 RS dia…Harganya?RM50 je & lagi spesel, hand made by the owner….

Antara design yg ada…

** penah tgk yang ni dulu…rasenye kat blog Hanz..tul tak Hanz?


To Sue : happy shopping 🙂 semoga bertemu RS idaman….

**Ini adalah review percuma & sy tidak berniat mengaut keuntungan dari review ini ye! 😉

Lain – lain Link

1. http://www.kasihkusayangku.com : same as yang sy beli dari gobok buruk…price:RM65

2.http://www.mummyhugs.com/ : byk choice, cantik2 tapi mahal sket RM100++

Dah sampai…

picture courtesy of GobokBuruk

Hihihi maaflah ye..diriku ini agak ketinggalan gerabak ketapi…baru nak berjinak2 di dunia baby sling.Pakai baby carrier, material agak tebal, aku dgn E-ein tak selesa sebab panas & lenguh. Stroller ada, tapi E-ein tak leh duk lame2, dia suke nak berdukung.Baby ring sling ni aku beli dari GobokBuruk.Blogspot. Materialnye kain cotton , nipis & ringan. Kain sangkut kat bahu pon lebar so takdelah aku lenguh bahu (kot?). First time try pakai(elajar kat YouTube) ,E-ein menggelenyar je dlm tuh, buat aku rasa tak konfiden, takut menggelungsur je.Second time, nampak dia dah selesa.Setakat ni aku praktis pakai dalam rumah dulu, jalan2 kat ruang tamu jek eheh..Tak sabar nak try pakai jalan2 kat luar!

Harga Ring Sling ni pon berpatutan…sbb harga dia leh mencecah RM100++.

** E-ein sgt suke berdukung..kdg2 smpi aku dgn hubby naik lenguh dok gilir2 dukung dia je(my MIL & FIL & BIL sangat rajin dukung E-ein kat kampung Cg Fly- kami selalu balik weekend)..layan je lah..anak bawuu sorang ,heh E-ein manjalah puas2, dukung puas2, kang dpt adik (ehem..heh), tak ler rase jeles sgt dah puas dukung 🙂 ye cayang…

How to babywear using ringsling

Macam best je ringsling ni..nak try gak lah nanti…baby carrier yg aku ada tu tebal &E-ein tak selesa kalau lebih sejam..panas..

Lagi contoh pemakaian ring sling