Outstation di Empress Hotel, Sepang@ Salak Tinggi

Bersiaran dari Empress Hotel, Sepang(tapi alamat hotel ni, Bandar Salak Tinggi).Ada bengkel sampai hari Jumaat…

Luckily this hotel ada wifi percuma ke seluruh bahagian hotel.Not like certain hotel, wifi percuma kat kafe dan lobby, the rest of the floors kena byr..huhu kedekut sungguh padahal bayo bil sebulan sekali je hehehe…nyibuk je aku ni, sukahati tuan punya hotel tu lah kan?ada dia kisah ?heh..

Semalam hantar E-ein ke umah tok mak..kena tunggu dia tido baru leh gerak balik ke KLuang.Dia menangis nak ikut…ciannye E-ein kena tinggal….mama gi keje ye shayanggg..Jumaat ni balik lah..

Maybe malam nanti aku siarkan keputusan giveaway ye…nak rehat jap…byeee…

Gambar dari website Hotel Empress…
Advertisements

Mek sibuk …

Tgk ni masa photoshoot dgn famili Laila Sabtu lepas, ade seorang mek sibuk yang namanye dirahsiakan…

Sibuk-sibuk…tgk background kan ada org tgh berposing tu E-ein…hehehe
Sibuk-sibuk-sibuk..aiseh payung E-ein tak leh tutuplah mama!
Ni pulak gelagat si photographer (abah mek sibuk tadi)dan papa kepada model hehehe..


Ni gambar mama mek sibuk masa makan-makan kat Kluang Rail Coffee lepas photoshoot …mek sibuk tu tgh badmood sebab kepenatan, tak dapat main buaian dan juga ada sikit2 mengantuk.

Masing2 tinggalkan DSLR dalam kete masa ni..hp juga berguna! :)hehe..

To Laila: thanks ye sudi datang walaupun awal pagi! 🙂 Lagi gambar kat sini ye?

Sekian..

Kat mana beli tutu?

Since ada beberapa org kawan yg tanya tentang tutu E-ein, kat bawah sekali entry ni aku letak link online shop tempat aku beli tutu tu ye?Tutu ni handmade, ada yang dah ready design(tinggal kita bg saiz pinggang anak je) dan ada juga yang kita leh request sendiri kaler malernye…starting price about RM40 and above.Masa aku beli ni, lambat sikit siap dlm seminggu sebab ada material yang takde kaler yang aku request dlm stok .Tapi tak silap aku, normally, dlm 4-5 hari dah leh sampai kat tgn kita.Aku pun tgh tunggu lagi satu tutu utk baby photoshoot ni 🙂 maybe hari ni atau esok sampai.

Weekend lepas ni jadual penuh gak lah…

Sabtu :
8 pagi- 10 pagi
-photoshoot keluarga Laila(pememang contest KedaiGambarKami dua tiga bulan lepas..)baru ada masa nak buat photoshoot famili Laila ni….nanti aku upload gmbr2 dgn Laila and family eh..

2petang -8malam
-pegi Plaza Angsana, Johor Bahru..kenapa gi sana?adalah…nanti aku bgtau hehehe..

Ahad
7 pagi – 6 petang
Pergi hantar sepupu Cg Fly ke Kuantan, dia dapat masuk Kolej Matrikulasi Pahang(second intake).Dia ni anak yatim…dan dia agak kecewa bila tak dapat panggilan pertama, ingatkan tak dapat langsung dah…alhamdulillah..dapat juga…aku harap dia belajar bersungguh2..kaum keluarga semua doakan dia.Maklumlah dia anak yatim, semoga dia berjaya menghabiskan pengajian dan dapat kerja yang baik2…amin..

Pagi tadi baru kami gerak dari rumah my MIL ke Kluang..penat gak lah..tapi puas hati..sebab dapat buat ape yg dah diplan dgn baik..alhamdulillah..

ok..berbalik cerita tutu tadi, ada yg tny, hari tu E-ein pakai kaler lain, last entry kaler lain..sebab aku beli 2 tutu saiz E-ein, satu lagi saiz budak2 umur 6-7 tahun..total aku beli: 3 pasang tutu…so,kat mana aku beli?

Kat sini(sila klik):
TwirlPrincess.com

Nanti sape2 dah beli tutu, letaklah gmbr anak2 kat blog eh? 🙂

Jobs in June!

A note for me….this coming June..Photo above from here

1.Aku kena siapkan 3 buah photobook bulan depan(job yg diterima bulan ni)..
2.Ada 1 banner,1 invitation card,2 buah header & logo in the making…
3.Photoshoot family pemenang contest KedaiGambarKami sedikit masa dulu..tarikh belum decide
4.Next week nak launch promosi KedaiGambarKami utk Hari Bapa..tungguuuu!!!
5.Wedding Photoshoot 5 & 6 June – semoga berjalan lancar semuanya..amin..
6.KedaiGambarKami bakal ada busines card sendiri(patutnye dah lama aku kena buat ni tapi duk siapkan design hak org, hak sendiri tak terbuat!hehehe!)
7.Announce pemenang KGK Top Referrer Contest pada 12 Jun.Insya Allah..
8.Announce pemenang Food Blog Review by Catlina (kalau dah cecah 25 org peserta, leh la buat cabutan)
9.A project yang aku belum confirm 100% lagi nak jalankan ke tak sebab aku ni ala2 one man show gak ler (kecuali utk some designs & photography, Cg Fly ada..)

Semoga semuanya berjalan lancar..amin…

Menerima kekalahan….

Aku sampai rumah kul 7 petang tadi….dari Putrajaya.Kenapa aku gi sane?Sebab aku dan kumpulan aku dari tempat keje ni pergi bertanding di Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif(KIK).Kami dapat tempat ke4 dari empat kumpulan yg bertanding….tak dapat tempatlah tu kan.Actually ini kali pertama aku join pertandingan mcm ni.Kalau sape2 keje kerajaan mesti tahu ape tu KIK.Aku harap juga ahli kumpulan aku tak kecewa dgn kekalahan ini,Memang kami berdiskusi dan berlatih bagai nak rak, tapi dah bukan rezeki nak buat macamane..adatlah kalah menang dlm pertandingan kan?

Sebelum bertanding..nampak dak aku?

Berdebar2..dah start wooo..

Close up sket…

That’s the sad part(tapi aku dah ok dah..terima jelah heh)..the happy part is…

1.Jumpa kawan2 classmate masa kat UPM dulu:Anim, Chai Ha, Thevanai, Zue, Kak Eton..sumenye takde blog tapi ada FB…

2.Jumpa my ex-students: gomen ne!sy tak ingat nama korang..sowwiii…

3.Jumpa Alycia kat MOA

4.(Gambar Atas)Jumpa Qastalani(sempat buat facial lagi hehehe-Qas sekarang consultant Mary Kay woooo)

5.Sempat shopping sehelai blouse kat Bazaar kat MOA HQ tu hehehe..tiap2 kali gaji memang ada bazaar kat lobi MOA, meriah!!!

K..nak tido dah..so many things happen today..penatlah…esok nak meeting post mortem KIK lak…harap2 kami dapat baiki kelemahan yg ada hari ni 🙂

Good nite!

Gulai Daging Salai

Dinner kami malam tadi.Aku beli kat Seremban.Haa…jauhnye aku gi beli kan?Idok ler aku gi Seremban semata2 nak beli gulai daging salai ni.

Sebenarnye pagi tadi aku ade meeting kat HQ Putrajaya.Tak sempat jumpe sape2 pun kecuali kawan2 yang memang keje satu blok dgn tempat meeting tu.To be exact, aku beli gulai ni kat R n R Seremban, kat gerai Selera Negeri.Pergghh..sedap tau..rasa cam masak lemak cili padi tapi tak lah pedas sgt & daging tu disalai dulu, baru dibuat gulai.Burrrppp!Alhamdulillah….ada hawa-hawa bau daging salai lagi kat mulut aku neh hehehe…R n R ni reachable dari KL ke selatan (Melaka,Johor)..cubalah!

Yeay!

Sumber gambar dari sini.

Petang tadi dah gi amik laptop..suke2!Alhamdulillah..all the client files are intact, cuma beberapa software mcm Photoshop dan Illustrator kena install semula kat kedai tadi..dan juga malam ni aku mengejar beberapa kerja design yang tertunggak kecuali photobook.Maybe esok baru start buat photobook semula..sebab dah malam nih, kalau aku buat skrg nanti tak bleh berhenti selagi tak siap!!hehehe…good nite!

Patah……..

Sumber: Flickr

Adeh..laptop ku ade prob sekarang nih..File windows nye corrupt so, kepada client2 KedaiGambarKami yang tgh pending tu, maybe 1-2 hari I will start my work back..rasa cam patah tangan ni ha bila laptop tak leh on!Ini pun pakai komputer opis..and if ade urgent works yang nak guna Photoshop dan lain2 keje KedaiGambarKami, kena pakai laptop Cg Fly lah buat sementara waktu..

E-ein mcm dah ok, badan dia pon tak panas lagi tapi semalam memang dia tido je, tak de bgn main2 mcm selalu.Bgn pun utk minum susu je.Harap2 lepas ni E-ein berselera nak makan..mama masakkan sup ayam + bubur nasi today..

Wuhaiiiii..budak sekolah!


Gambar sekadar hiasan.Sumber dari sini.

Pagi semalam aku ke 4 buah sekolah di area tempat kerja aku.Niat aku nak menghantar pamphlet pasal majlis konvo & bazaar jualan kat tempat keje aku pada 27hb Apr ni.Bukannye tak leh suruh driver tapi alang2 aku dah keluar nak gi bandar, aku singgah je sekolah2 tu sekali.

Tiga sekolah pertama, di kawasan bandar.Bila aku masuk je kwsn sekolah, budak2 sekolah yang selisih dgn aku bagi salam ” Assalamualaikum cikgu“..alhamdulillah..sejuk hati aku dgr walaupun aku ni cikgu kat institut bukan kat sekolah ;)….

Masuk sekolah keempat(area pendalaman sikit), aku bersama lagi sorg staf perempuan, lalu kat tepi sebuah kelas darjah 6 ni.Cikgunya ada dalam kelas, sedang berckp dgn 2 org lagi murid.Sekilas kami lalu, kedengaran “peeeewwiiittt!peewwwwiiittt!“..Masya Allah..memang budak2 ni tak hormat kat cikgu diorg…kalau cikgu tak ade, aku boleh terima lagi, ni cikgu ada kayt meja depan diorg tu haaa….ape nak jadi mcm ni, kecik2 dah tunjuk samseng dgn tunjuk gatal.Dik, kami ni sebaya mak /kakak/makcik kamu tahu tak????Baru berkhatan 2-3 tahun lepas, pantang nampak perempuan,dah naik sheikh kamu ye?

Ok..done mumbling, aku nak jemput semua ke Majlis Konvokensyen & Bazaar Jualan kat bwh sini okeh..:) Sekian.

*ini bukan flyer/pamphlet asal.Aku buat sendiri utk iklan jap hehe!

Ke Putrajaya esok!

Oh..tak lame..kejap je..gerak dlm kul 6 pagi esok dan tghari dah bertolak balik Kluang semula..balik hari :).. nak tido dah ni esok kena bgn kul 4 pagi nak masak bubur nasi E-ein dan siap2 nak gi Putrajaya!Ada seminar ternakan kat sana..

Good night!

« Older entries