Kak Masz oh Kak Masz!Keje sekolah dah siap ni!

Musim mengetag ni kut..byk tag yg aku dpt..tgh cuba siapkan one by one..tag ni dari Kak Masz ..menguji pengetahuan aku ttg blogger2 lain!

* Do not copy answer
* The tag question must be 100% the same
* Tag people after doing tag

1) Ultramama

2) Itukz aka Mama Alden

3) Kak Hana

4) Qis

5) Kak Masz

6) Hanney

7) Kak Anatahir

8) Salbie

9) Kak Ina Kl

1. How do u know 1?
Kenal sejak aku lahir..haha..dah kakak aku kan…wakakaka..kecik2 selalu gaduh2 tarik rambut..besar2 tak wat dah hehehe..kongsi2 resepi lagi skrg muahaha..kamceng!nilah satu2 nye kakak aku weh!dan aku satu2nye adik dia..(best jadi adik wooo)

2. What would u do if u never meet 2? Hmm..err..mmg jumpe sebab jiran, aku dgn hubby dia satu tempat keje..


3. What would u do if 3 n 4 dated u?
Emm..sorg cite pasal masak2, anak2 & baby yg otw tu, sorg cite pasal twin babies ..emm..rasenye boleh masuk kut hehehe..
4. Would 5 n 6 make a good couple? Maybe kut..tapi tak sure dua org ni saling mngenali ke tak dlm alam cyber ni…tapi Kak Masz terer masak, Hanney ni sebaya aku & lebih kurang aku je, byk leh belajar tu…

5. Do u think 7 is attractive?
Of course!Bukan saje tuan empunya diri tu attractive, cuppies & kek yg dia buat pun comel2 mcm tuannye!

6. Do u know anything about 8’s family? Tak tau sgt…..rase mcm dia tak cite pun dlm blog dia..tapi tak tau lah kalau ade dlm entry2 terawal dia..(tak bace..sowiii)..tapi aku tau dia ni mmg rajin menulis..ade je idea dia..

7. Tell me something about 9?
Hmm..suke masak..pastu resepi dia mostly step by step senang nak ikut..ade 5 org anak..duduk kat KL..rasenye mcm org kampung aku..dok gitu kak ina?

8. What language does 2 speak? Bhs Melayu, Bhs Inggeris & Bhs Sabahan kalo dgn hubby dia..hehe..lupe arr..loghat dusun ye?Tapi dia dgn hubby dia kalau ckp melayu dah mcm org semenanjung dah…

9. Who is 3 going out with?
Musti la dgn hubby dia & anak2 dia…paling jeles tgk dia g main salji tuh..kat Mesia ni panas tak hingat!!!!

10. How old is number 4? Rasenye baya2 aku jugak laa….dlm 27 – 29…betui tak Qis?
11. 5?
Aku panggil dia akak..hmm..awal 30an- late 30an maybe?kat name dia ade tulis masz 73..agaknye lahir tahun 73..then..36 maybe?

12. Who is 6’s favourite singer? Lagu2 balada kut..Siti Nurhaliza..takpun Anuar Zain!aku bantai jer nih!(heh Hanney sowii..betui dak ni?)
13. 7?
Anuar Zain?Ziana Zain? (serkap jarang)

14. Is 8 single?
Rasenye mcm single..sebab tak penah pun cite pasal hubby ke anak2 ke..(kalau salah Salbie tlg betulkan yer..)..salah sorg kenalan awal mase aku mula2 wat blog nie..

15. What’s 9 last name?
tak tahu…huhuhu tak penah tny..aku panggil dia kak ina jek..

16. Would u consider being in a relationship with 1? haha..mmg dah ade relationship pun!!sedarah & dari acuan yg same!kalau tak nak ade relationship kang putus sedara laks!!!(nauzubillah!)

17. Which school does 2 go to?
tak taww…tapi skrg dia hari2 g Sekolah Men Sri Lalang sbb dia ngajor kat situuu..hehehe
18. What do like about 3? Dia suke masak..hari2 masak..la la la la hari2 masak (nyanyi cam Meet Uncle Hussein yer..)..pastu dia nye food presentation mcm kat hotel!!aku suke tgk gmbr2 masakan dia ni..Marbelesss!Ngencessssss!!

** Fuh dah siap pun!aku nak tag semua org kat dlm senarai kat atas ni..kecuali Kak Masz ler sbb dia yg bagi tag nih!Have FUN!!!

Advertisements

Hanney oh Hanneyyyyy!!

Hanney bagi aku keje cekolah !!…..Hanney ni kwn aku mase sekolah menengah dulu..dah lame tak jumpe..12 tahun dah sejak SPM dulu2,ni baru jumpe balik sejak aku mula berblog nih..

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle. ( aku guna winamp kat pc)
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Home Coming- lagu tema cite Rambo

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Makhluk Tuhan Paling Seksi – Mulan Jameela (Wakakakakakaka…adeh sakit perut aku gelak)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Soldier of Fortune – Deep Purple

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Over You – Chris Daughtry

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Unintended – Muse ( my favourite song right now)

WHAT’S YOUR MOTTO?
La la la Hari-hari Kerja – Meet Uncle Hussein (eh ye ke? hahaha)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Hanya Kau yang Mampu – Aizat AF

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Misery – Cromok (huhuhu hope this is not true!! heh merepek tul jwpn utk soalan nih! huaarggh)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Wake me up when September Ends – Greenday

WHAT IS 2 + 2?
Jatuh Cinta Lagi – Matta

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Time Bomb – Rancid ( lagu punk!)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Won’t Go Home Without You -Maroon 5

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
The Pink Panther – Soundtrack (huh..lawak nyeeee)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
She Will Be Loved – Maroon 5

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Animal – Nickelback

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Revenga – System of A Down (Ya Rabbi!! Nauzubillah!!)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Uninvited – Alanis Morissete

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
No One – Alicia Keys

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Ruang Rindu – Letto

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Sampai Syurga – Faizal Tahir

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Tangis Syukur – Nurul

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Sleeping Sun – Night wish ( emo!!!!)

Ok.. sekarang saya nak tag:

1. Ultramama
2.
Kak Hana Jepung
3.
Kak Anatahir
4.
Mama Hope
5.
Yong (amik nih Yong!hehe)
6.
Aznitaz
7. Kak
Maria Faizal
8. Kak Inahar
9.-
10.-

hehe tak cukup 10!yg tak tersenarai jgn kecik hati..ade byk laaagi tag bakal menyusul hehehe…okeh lah sape2 nak buat tag ni,leh buat tapi name2 yg kat atas tu WAJIB buat hahahaha (Gelak Jahat)…tak pe..take ur time..terhibur gak buat tag sekali sekala..

Tag dari Kak Ana Tahir

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

***END***

What were you doing 5 years ago?
In 2004? ..baru grad..baru nak kenal idup..& landed first job as a vet kat Bkt Merah Laketown Resort..

What were the 5 things on your list today?
1. Jenguk ladang..at least 1 jam spend kat kandang kambing/bebiri
2. Mesyuarat (bowing nyee)
3. Makan!!!!(pagi & lunch)
4. Update nota kuliah..huhuhu..
5. Update blog, n visit blog…cari more kawan..hehe aktiviti sampingan…

What are 5 snacks that you enjoy?
1. Chocolate..
2. Icecream
3. Cakes
4. Apples
5. Oranges

What are 5 jobs you’ve had?
1. Penah jual Tshirt mase kat U (err..kira keje jugak lah kan..)
2. Penah jual kuih ( masa tu menganggur sebulan lebih..)- letak kuih kat kedai org…bukan jual sendirik
3. Vet kat Bkt Merah Laketown Resort: 3 bulan
4. Vet kat JB (private clinic):3 tahun
5. Vet kat kerajaan: 2007 – smpi skrg…

5 people you want to tag
Sape2 yg rase nak buat tag ni…

Sekian…Cikgu Anatahir!Keje sekolah sy dah ciap tau ni!!!

Yong oh Yong…

Kepada Yong mama Chem…ni nak jawab tag Yong lah ni..hehe kite settle satu2 yer..Catlina buat yang ni dulu sebab yang paaaaling senang nak buat hehehe…huhuhu..homework di hujung minggu..

The challenge is:

Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.

Go to the sixth picture in that folder.

Put the picture on your blog and description of it.

Invite six friends to join the challenge.

Link them in your blog and let them know they have been challenged.



Keterangan gambar..

Masa ni coti2 kat Cameron Highlands…dgn my parents & famili Ultramama.Masa ni aku slim lagi..(Mac 2008).Ultraboboy kene hug2 dengan Su Na hehe..Rindu nak “gaduh” mulut dgn Ultramir (Su Na & Ultramir same2 mulut laser gitu hahaha) dan rindu nak dengar Ultralif nyanyi lagu Sayang Sayang Sayang nyanyian Aliff Aziz versi Ayam.. (Alif tak pandai sebut sayang,bila dia nyanyi..bunyinye jadik Ayam ayam ayam..)

Hmm…sape2 nak buat tag ni..silakan..

Homework from kak ina KL..tag lagiii…

Huhuhu..sebab dah janji nk jwb tag…kene lah buat ye tak..lembu dipegang pada tali, manusia dipegang pada janjinyer..sori ye kak ina..terlambat coz sy pun dah lupe sape yg tag sy nih hehe…

Tajuk Tag: Tag gmbr kawennn….

Mula menjadi housemate/roomate pada 3 Jun 2006…..setelah 6 tahun bercintan cintun ting toing toing!!!hehe..

setelah 2 tahun kawennn..kini bakal dikurniakan baby (Su baby kata Ultramir & Ultralif)..alhamdulillah..moga tahun baru 1430H akan lebih berseri..

awal2 dulu mama ku penah ckp, agaknye sebab mung ni sokmo mandulkan kucing dgn anjing sbb tulah mung lmbt dpt anak..ish..mama ni :)..dah keje kite , nak buat mcmane..huhuhu..itu semua ketentuan tuhan..kite manusia cume merancang..ye tak?

Selamat Tahun Baru 1430 & Suke suke tag


Catlina & Cg Fly mengucapkan Salam Maal Hijrah 1430 kepada semua kawan2 dan
juga nak jawab tag from qis..

*Here are the rules*

-List these rules on your blog.
-Share 7 facts about yourself on your blog.
-Tell 6 unspectacular quirks of yours.
-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
-Link the person who tagged you.
-Leave a comment for each blogger.

7even facts ’bout me:

1. anak bongsu dari dua beradik..kakak ku ialah mama kepada 2 org otomen iaitu ultramama

2. isteri kepada Cg Fly

3. seorang doktor veterinar yang berkhidmat menjaga kesihatan kambing2 di tmpt keje skrg nih..tapi actually lebih minat perubatan & surgeri kucing & anjing (small animal meds & surgery)…

4. tgh pregnant 7 months..due date nye 20 Mac 2009 tapi maybe seminggu awal/lewat..

5. suke usik & cubit Cg Fly ..suami isteri mestilah selalu bergurau senda ye dok…

6. penah keje jaga: orang utan babies di Bkt Merah Laketown Resort…(my first job ..bertahan 3 bulan jek sbb tak berapa minat jadi nanny!lagipun Perak jauh sgt dgn org2 yang tersayang…echeh!alasan..hehe)

7. suke chocolate cake & cheesecake, & aiskrim sundae semestinye dari McD

6ix unspectacular quirks about me

1. minat haiwan (duhh..) & giler pasal kucing!

2. suka suki amik gmbr & edit gmbr

3. hati kering tapi lately mudah tersentuh & kuat majuk hihihi (pembawak budak..)

4. tak suke bising2 (tapi Cg Fly suke karaoke..cian dia tak dok partner nak nyanyi..)

5. tak suke orang yang dera haiwan (penah tgk orang pukul anak anjing dpn mata, aku g kat org tu & suruh dia lepaskan anjing tuh..huh..mujur org tu tak pukul aku wehh..)

6. suke tido…ushh..tido besh…

7even people to be tagged

1.Ultramama 2.Itukz 3.Hana 4.Kmasz73 5.Yong 6. Aziemas 7. dan anda yg tgh baca ni..gotcha!

Link the person who tagged you
mama upin ipin iaitu qis! @
http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Leave a comment for each blogger
jawab jgn tak jawab!